https://forum.bukmacherskie.com/threads/o-wiela-weta.153382/page-4#post-6780031
Kilka ciekawych zakładów długoterminowych.
s90/podaj jakieś argumenty czemu takie typy. Sam jestem ciekaw jakie argumenty na Chorwatów w finale czy Dujshebaev jako najlepszego strzelca.
Przepraszam, że wcześniej nie napisałem kilka zdań na ten temat.
Chorwacja ma stałą ekipę - praktycznie bez większych zmian, także zgranie i doświadczenie poszło o troszeczkę do góry. W Euro zajęli piąte miejsce, gdzie pokonali tam m.in mocnych Norwegów czy zaskakującą
Białoruś. Jednak jestem tego zdania, że na historię się nie patrzy, a aktualny wyznacznik formy. Dosłownie chwilę temu zakończyli pierwszy mecz grupowy, gdzie wygrali 31:27. Klasycznie rzucili sporą ilość bramek, a liderzy zespołu nie zawiedli. Najbardziej robi wrażenie na mnie ich kadra. Przed rokiem Duvnjak nie pograł w Mistrzostwach - a dzisiaj już dzielił i rzucił 4 bramki. Do tego skrzydła w postaci Strleka i Horvata. Najlepszy według mnie Cindrić, który chyba nawet lepiej gra w kadre, aniżeli w Vive. Strzelba z drugiej linii Stepancic - dziś już 8 bramek. Strlek to jeden z najlepszych egzekutorów z siódmego metra. Oczywiście w innych zespołach także można znaleźć taką plejadę gwiazd, jednak Chorwacja dawno nic nie zdobyła. Mówi się, że Mistrzostwa Świata też są łatwiejsze, a po wygraniu z Islandią już mają pierwszy większy krok do awansu do rundy drugiej. Zobaczymy co pokażą w meczu z Hiszpanami i Macedończykami. Taki kurs kusi jednak, aby pograć.
Norwegia to jeszcze młody zespół, a takie robią największe niespodzianki i zamieszania. Sagosen błyszczy w PSG i przez ten rok znowu zrobił postępy. Myślę, że jako lider poprowadzi ekipę do finału, choć w moich oczach mają mniejsze szanse jak Chorwacja. Ekipa ze Skandynawii gra błyskawicznie, chyba najszybciej i najwięcej biegają do kontry, gdzie większość drużyn próbuje w tym stylu grać. W Euro się nie powiodło, gdzie zadecydowały mecze bezpośrednie i bilans.
Jeśli chodzi o poszczególnych zawodników - stawiałem na tych, którzy słyną z zdobywania wielkiej ilości goli, a także na liderów drużyny. Uwe w Lidze Mistrzów zawsze w czołówce strzelców - jest egzekutorem karnych, gdzie to daje bardzo wielką przewagę. Można podać przykład niedawno zakończonych Mistrzostw Kobiet - Krpez-Slezak - Serbka, która była mega skuteczna z linii 7 metra zdobyła koronę.
Niemcy grają u siebie, myślę, że mogą ugrać coś więcej, szczególnie, że każdy gra w swojej rodzimej lidze, czyli teoretycznie najlepszej na świecie. Paradoksalnie Uwe występuje jako jedyny we Francji, choć jest jednym z głównych do zdobycia korony.
W Danii dwóch głównych zawodników - Lauge Schmidt i Mikkel Hansen. Raczej oni to pociągną i myślę, że któryś z nich będzie królem swojej ekipy. Hansena mogą wziąć na plastra, czy wyjść wyżej w obronie po jego stronie i raczej będzie tylko asystował, niż strzelał. Alex Dujshebaev - w Vive jest jednym z liderów, jeśli nie najważniejszym zawodnikiem. W Hiszpanii mamy kilku innych równie groźnych, gdzie będzie się traciła główna na jednego zawodnika - Alexa. Gra on szybką piłkę, biega do kontry i często sam tworzy sobie okazje do zdobywania goli. W Mistrzostwach Świata raczej skrzydłowi mają dużo większe szanse na zdobywanie więcej goli, gdyż z zespołami spoza Europy przy kontrach w pierwsze tempo "nabiją" sobie punktów.
Hiszpania jednak ma w grupie Islandię, Chorwację i Macedonię - Europejskie drużyny, które nie pozwolą sobie na wiele strat. Do tego
Hiszpania raczej preferuje grę w ataku pozycyjnym, gdzie kolejne szanse będzie otrzymywał Alex. Uważam też, że będzie grał w każdym meczu przez większy okres czasu.
Co do Japonii w nagrodzie fair-play - jest to drużyna, która w każdym meczu i sporcie fauluje malutko, a nawet wcale. Z tego co mi się kojarzy - bardzo często zdobywała takie nagrody.
Rosja