Spotkanie: Bahrajn -
Argentyna
Typ: Bahrajn wygra
Kurs: 2.80
Buk: Bet365
Analiza: Dziś pod lupę biorę spotkanie Bahrajnu z Argentyną. Teoretycznie to zespół z kraju Maradony jest tutaj na papierze dużo lepszym zespołem jednak w tym turnieju widać, że forma przestrzelona i ich ofensywa gra w tym turnieju kompromitująco. Z jednej strony jest kilku tutaj ciekawych zawodników o sporym potencjale jak bracia Simonet, Pizzaro czy Fernandez ale oprócz tego ostatniego liderzy zawodzą. Skuteczności Argentyńczycy nie mają aż takiej tragicznej bo na 49 % ale oddają tych rzutów zdecydowanie mnie. Od Bahrajnu oddali aż 23 rzuty mniej w 4 spotkaniach. Do tego bramka i defensywa Albicelestes kompletnie nie funcjonuje. Już daruje sobie przypominanie blamaży ze Szwecją, Danią czy 3 bramki z Katarem w 1 połowie.
Ale bramkarz nic tutaj nie bronią. Shultz 23 % skuteczności a Garcia który też sporo tutaj broni 21 % .
Bahrajn od momentu spotkania z Egiptem zaczął prezentować dużo lepszy poziom i rzutowo w ostatnich 2 spotkaniach wyglądało to momentami imponująco. Dobrze dysponowany jest Mahfoodh który dziś powinien swoje rzucić. Jest Abdulqader, Basham czy Saad więc tych wariantów rozegrania sporo . Absolutnie stawianie Argentyny w roli faworyta nie ma w mojej opinii słuszności. Kurs jest przebity i jedyne co mnie mocno martwi to wzrost kursów w bet365 bo z doświadczenia NBA wiem, że mają oni chyba najlepszych oddsmakerów i świetnie potrafią przewidywać wyniki. Nie wiem czy odnosi się to do ręcznej ale do kosza na pewno . Argetyna nawet jak będzie prowadzić to nie posiadają siły ofensywnej aby rywale ich nie dogonili. Tutaj pójdę w stronę dużo bardziej ambitniejsze drużyny Bahrajnu.