>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Migracja forum - uwagi i zgłoszenia

Status
Zamknięty.
uzytkownik-76505 1,3K

uzytkownik-76505

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
cytat z dnia 2 kwietnia 2019 12:38 przez coinspinner

✅ Zmieniliśmy sposób powiadamiania o nowym wpisie, jeżeli użytkownik posiada nieprzeczytane powiadomienie o nowym wpisice wpisie w danym temacie, to dodanie kolejnych wpisów nie spowoduje utworzenia kolejnego powiadomienia, dopiero po odczytaniu powiadomienia zostanie wysłane kolejne.

&nbsp;

1, Załóżmy, że w danym temacie jest duży spam - np. TnŻ w weekend lub ktoś obserwuje wiele tematów co zrobiłem dla próby. Wtedy po otrzymaniu tych dymków otrzymujemy taki obraz - wygląda to średnio. Da się jakoś to ograniczyć, aby nie było na całej stronie?

E: widzę, że powiadomienia z tego samego tematu zostały zmienione - super.

2, Jeżeli cytujemy post i później chcemy go edytować (np. dać cytat w innym miejscu) to chyba nie ma takiej możliwości.

S 2K

sinus

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0

Parę uwag ode mnie:

1. Emotki przy dodawaniu posta - jak dla mnie niestety dramat :( Jest ich tam tyle, że instagram, FB, i Twitter razem się chowają. Po co? Przecież to forum, gdzie wartością merytoryczną mają być słowa, a nie portal randkowy czy messenger FB ;/ Do tego  żeby znaleźć np. ikonki "minus" i "plus" trzeba wpisać ręcznie w wyszukiwarkę, bo inaczej trwa to dobrą minutę ... Brak kolorów przy takich ikonkach sprawia, że zlewa się to z treścią posta, a wcześniej od razu widać było, ile użytkownik ma w profilu "na zielono", a ile "na czerwono". I chyba to tego to miało służyć ...

2. Czy to okienko naprawdę jest konieczne na samej górze jako obligatoryjne :( ?

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
seba23 +5 Punkty
ferdzio1 +8 Punkty (100% racji)
coinspinner 1,2K

coinspinner

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
cytat z dnia 2 kwietnia 2019 12:51 przez mchal

1, Załóżmy, że w danym temacie jest duży spam - np. TnŻ w weekend lub ktoś obserwuje wiele tematów co zrobiłem dla próby. Wtedy po otrzymaniu tych dymków otrzymujemy taki obraz - wygląda to średnio. Da się jakoś to ograniczyć, aby nie było na całej stronie?

E: widzę, że powiadomienia z tego samego tematu zostały zmienione - super.

2, Jeżeli cytujemy post i później chcemy go edytować (np. dać cytat w innym miejscu) to chyba nie ma takiej możliwości.

&nbsp;
  1. Ograniczymy liczbę nowych powiadomień tak, aby mieściły się tylko po prawej stronie ekranu
  2. w tej chwili nie ma możliwości aytuoamtycznego cytowania wpisu, tylko ew. skopiować tekst i wkleić go w edytor zaznaczając go jako "cytat" (ikonka w edytorze z cudzysłowiem). Planujemy jednak zmienić mechanicm cytowania tak, aby treść cytowanego wpisu znajdowała się w edytorze, wtedy będzie możliwość kasowania niepotrzebnego teksty z cytowanego tekstu albo odniesienie się do niego w częściach. Nie oznacza to, że nie wprowdzimy opcję cytowania po zaznaczeniu tekstu w termacie, ale to będzie później.

coinspinner 1,2K

coinspinner

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
cytat z dnia 2 kwietnia 2019 12:58 przez sinus

Parę uwag ode mnie:

1. Emotki przy dodawaniu posta - jak dla mnie niestety dramat :( Jest ich tam tyle, że instagram, FB, i Twitter razem się chowają. Po co? Przecież to forum, gdzie wartością merytoryczną mają być słowa, a nie portal randkowy czy messenger FB ;/ Do tego  żeby znaleźć np. ikonki "minus" i "plus" trzeba wpisać ręcznie w wyszukiwarkę, bo inaczej trwa to dobrą minutę ... Brak kolorów przy takich ikonkach sprawia, że zlewa się to z treścią posta, a wcześniej od razu widać było, ile użytkownik ma w profilu "na zielono", a ile "na czerwono". I chyba to tego to miało służyć ...

2. Czy to okienko naprawdę jest konieczne na samej górze jako obligatoryjne :( ?

&nbsp;

Dzięki za uwagi

1. faktycznie, nie ma sensu dodawać wszystkich emoji, ograniczymy je do najważniejszych, zostaną dodane również skróty :plus: oraz :minus: tak, abyście mogli wpisywać je swobodnie.
  2. dziś / maks jutro zostanie to poprawione.

jozzy22 12,8K

jozzy22

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Skawina

Jak odznaczyć forum(temat) że został przeczytany?

Całe forum znalazłem,a poszczególne tematy?

charo 27

charo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
3city

Załączam screena ode mnie z lapka. Drugi dzień i forum już krzaczy, ale doskonale rozumiem, że tak i też bywa. Co ciekawe, na telefonie działa bez problemu. Niewiele informacji ale mam nadzieję, że w jakiś sposób pomogę w rozwiązaniu problemu.

A 238

atr

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0

Jak dla mnie nie ma zdecydowanie najważniejszej funkcji z poprzedniego forum - Nowe Posty....

anzelmo +13 Punkty
coinspinner 1,2K

coinspinner

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
cytat z dnia 2 kwietnia 2019 13:40 przez charo

Załączam screena ode mnie z lapka. Drugi dzień i forum już krzaczy, ale doskonale rozumiem, że tak i też bywa. Co ciekawe, na telefonie działa bez problemu. Niewiele informacji ale mam nadzieję, że w jakiś sposób pomogę w rozwiązaniu problemu.

&nbsp;

Dzięki za zgłoszenie, to był chwilowy problem, jeżeli odświeżysz stronę (CTRL+R lub dla pewności CTRL+SHIFT+R) to problem powinien zniknąć. 

coinspinner 1,2K

coinspinner

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa

✅ wdrożyliśmy nową nawigację na forum wraz z brakującymi wpisami, o które prosiliście, w tym:

• najnowsze wpisy
  • popularne wpisy
  • najnowsze tematy (tu można oznaczać jako przeczytane całe forum)
  • nieprzeczytane tematy (tu można oznaczać jako przeczytane całe forum)
  • ranking oraz katalog użytkowników

sumada90 +34 Punkty
S 2K

sinus

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
cytat z dnia 2 kwietnia 2019 13:02 przez coinspinner

Dzięki za uwagi

1. faktycznie, nie ma sensu dodawać wszystkich emoji, ograniczymy je do najważniejszych, zostaną dodane również skróty :plus: oraz :minus: tak, abyście mogli wpisywać je swobodnie.
  2. dziś / maks jutro zostanie to poprawione.

&nbsp;

Dzięki!

Czy jest szansa, by emotki były kolorowe? Naprawdę duuużo to daje :)

coinspinner 1,2K

coinspinner

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
cytat z dnia 2 kwietnia 2019 14:40 przez sinus

Dzięki!

Czy jest szansa, by emotki były kolorowe? Naprawdę duuużo to daje :)

&nbsp;

Chodzi Ci o uśmieszki typu :) :D :( itd? emotikony są kolorowe z założenia, aczkolwiek mogą się różnić wyglądem w zależności od przeglą∂arki, niestety każda przeglądarka inaczej interpretuje znak emotikony (przykładowy artykuł o tym)

A 238

atr

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
cytat z dnia 2 kwietnia 2019 14:39 przez coinspinner

✅ wdrożyliśmy nową nawigację na forum wraz z brakującymi wpisami, o które prosiliście, w tym:

• najnowsze wpisy
  • popularne wpisy
  • najnowsze tematy (tu można oznaczać jako przeczytane całe forum)
  • nieprzeczytane tematy (tu można oznaczać jako przeczytane całe forum)
  • ranking oraz katalog użytkowników

&nbsp;

Dobrze że pojawiła się funkcja Najnowsze Tematy ale wymaga jeszcze drobnego dopracowania - na pierwszej podstronie widać tematy zarówno z dziś jak i nawet 30,31 marca po czym na drugiej podstronie wciąż można znaleźć tematy z dziś... Jeśli da radę idealnie byłoby od najnowszego do najstarszego a nie pomieszane

coinspinner 1,2K

coinspinner

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
cytat z dnia 2 kwietnia 2019 14:50 przez atr

Dobrze że pojawiła się funkcja Najnowsze Tematy ale wymaga jeszcze drobnego dopracowania - na pierwszej podstronie widać tematy zarówno z dziś jak i nawet 30,31 marca po czym na drugiej podstronie wciąż można znaleźć tematy z dziś... Jeśli da radę idealnie byłoby od najnowszego do najstarszego a nie pomieszane

&nbsp;

Zakładka najnowsze tematy pokazuje tematy w kolejności utworzenia tematu, nie ostatniego wpisu każdego tematu, jeżeli chcesz zobaczyć wpisy w kolejności daty utworzenia to przejdź do najnowsze wpisy

S 2K

sinus

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
cytat z dnia 2 kwietnia 2019 14:42 przez coinspinner

Chodzi Ci o uśmieszki typu :) :D :( itd? emotikony są kolorowe z założenia, aczkolwiek mogą się różnić wyglądem w zależności od przeglą∂arki, niestety każda przeglądarka inaczej interpretuje znak emotikony (przykładowy artykuł o tym)

&nbsp;

Chodzi mi o to, żeby np. plus był zielony, a minus czerwony :)

Do tej pory tak było, ale po przejściu na nową wersję obie emotki są czarne i nijak nie odróżniają się w postach. Dodam, że nieustannie używam chrome.

coinspinner 1,2K

coinspinner

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
cytat z dnia 2 kwietnia 2019 14:57 przez sinus

Chodzi mi o to, żeby np. plus był zielony, a minus czerwony :)

Do tej pory tak było, ale po przejściu na nową wersję obie emotki są czarne i nijak nie odróżniają się w postach. Dodam, że nieustannie używam chrome.

&nbsp;

Ok, co do tych emotek akurat, wiem że były często używane na forum, ale Emoji niestety nie udostępnia kolorowych plusów i minusów, dlatego moderatorzy znaleźli inne emotki, które mają je zastąpić, do czasu, kiedy wprowadzimy ponownie :plus: oraz :minus:

rasijskij 15,1K

rasijskij

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
36
Miasto
Podlasie

Hej @sinus

Niezłym zamiennikiem plusa i minusa ze starej wersji mogą okazać się ✅ ( : white_heavy_check_mark : ) ⛔ ( : no_entry : ) lub ❌ ( : cross_mark : ) - wszystko co znajduje się w nawiasach piszemy bez spacji. Wystarczy, że zaczniesz wpisywać kod, a pojawi się lista znaków do wyboru. Polecam spróbować. Moim zdaniem wygląda to bardziej estetycznie niż w starej wersji.

sinus +5 Punkty (2)
adamo80 2,9K

adamo80

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0

Jak chciałem odpowiedzieć w jednym temacie takie coś mi się pojawiło:

adamo80 2,9K

adamo80

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0

tak się stało jak wziąłem opcję "cytuj". Zresztą tego swojego wpisu też nie mogę zacytować. Działam na najnowszym Firefoxie.

coinspinner 1,2K

coinspinner

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
cytat z dnia 2 kwietnia 2019 15:11 przez rasijskij

Hej @sinus

Niezłym zamiennikiem plusa i minusa ze starej wersji mogą okazać się ✅ ( : white_heavy_check_mark : ) ⛔ ( : no_entry : ) lub ❌ ( : cross_mark : ) - wszystko co znajduje się w nawiasach piszemy bez spacji. Wystarczy, że zaczniesz wpisywać kod, a pojawi się lista znaków do wyboru. Polecam spróbować. Moim zdaniem wygląda to bardziej estetycznie niż w starej wersji.

&nbsp;

✅dodaliśmy nowe aliasy dla Emoji plusa i minusa, wystarczy wpisać :plus: oraz :minus: aby wyskoczyły ✅oraz ❌

sinus +5 Punkty (2)
Status
Zamknięty.