Nowiński to nie jest żaden wyznacznik. Z niego taki komentator i znawca jak z koziej... To już lepiej posłuchać jakichś dzieci, które trenują ręczną trzy lata. Nie ma czegoś takiego, że decyzja zależy od wyniku spotkania. Sytuacja nie musi być na styku, żeby podjęta została tak decyzja. Jest tak jak napisałem w poprzednim poście.Musze oglądnąć końcówkę ponownie , ale obecnie jest coś takiego ze sędziowie mogą przyznać rzut karny w ostatnich minutach, mimo ze piłka jest po drugiej stronie boiska -jeśli oczywiście wynik jest na styku .Pamiętam o tym jak Nowicki komentował mecz kobiet na ME 2016
Czy wbił szpilę? Prawdę powiedział bo Serbia gdyby nie trafiła na Polskę w el. to by nie grala teraz..Czuję, za to ze Peter dziś porzuca duzo na wkurzeniu..i nie zakonczył kariere tylko po tym turnieju zawiesza, więc wróci pewnie za rok moze szybciej.. Za większą stawkę polecam ominąć ten mecz..Rzadko teraz się udzielam na forum, ale wrzucam info, które może wiele znaczyć w kontekście meczu Serbia - Islandia. Petar Nenadic poinformował media tuż przed meczem z Islandią, że kończy grę w reprezentacji Serbii, przy okazji dorzucił trochę do pieca, wbił szpilę mówiąc że nie jest zadowolony z gry całej reprezentacji, a także z atmosfery panującej.
Bo dla Danii porażka z Hiszpanią to byłby dramat. Awans Czechów i przegrana z Hiszpanią spowoduje, że wyjdą z grupy z 0 punktami. To daje im bardzo małe szanse na grę w półfinale.wie ktoś czemu jutro na Hiszpanię 2.67, pokazali się z lepszej strony w tych dwóch meczach, wczoraj niby tylko 2 bramki ale jednak prowadzili cały mecz a Dania dramat wczoraj
Własnie wczoraj postawiłem na Hiszpanow DNB, bo spodziewałem sie spadków, a do dzis kurs na nich jeszcze wzrosnal.wie ktoś czemu jutro na Hiszpanię 2.67, pokazali się z lepszej strony w tych dwóch meczach, wczoraj niby tylko 2 bramki ale jednak prowadzili cały mecz a Dania dramat wczoraj.
i tak BTW czemu na Flashscore już dzisiaj od rana było zaznaczone, że Islandia ma awans a przecież go chyba nie mieli czy to tylko ich drobny błąd?
Wiem, że Dania musi wygrać bo może odpaść jednak Hiszpania też będzie chciała wygrać i wyjść z 4 pkt bo przy 4 pkt Danii co jest prawdopodobne przy porażce mieli raczej by mecz z Niemcami o półfinał a chyba też tak nie chcą, typowy mecz 50/50 wg mnie z lekkim wskazaniem na Hiszpanów ze względu na formęBo dla Danii porażka z Hiszpanią to byłby dramat. Awans Czechów i przegrana z Hiszpanią spowoduje, że wyjdą z grupy z 0 punktami. To daje im bardzo małe szanse na grę w półfinale.
Dania moim zdaniem wczoraj zlekceważyła rywala i to się na koniec zemściło. Dania często pierwszą fazę przechodziła najmniejszym nakładem sił ale podczas tych mistrzostw mocno się przeliczyli. Jutro zagrają na 200%. Akurat Dania ma bardzo dobry bilans meczy z Hiszpanami na ME.
A co ma piernik do wiatraka? Wiadomo, że na Euro mecz był ustawiony ale żeby gadać, że Dania wzięła kase za porażkę to naprawdę trzeba mieć bujną wyobraźnię, sam długo trenowałem Piłkę Ręczna i wiem jak wygląda ten sport od podszewki. Myślisz, że jak faworyt przegra mecz to odrazu jest ustawka? Przeciez to jest śmieszne tutaj wystarczy lekko zlekcrwazyc przeciwnika czy mieć słabszy dzień albo bramkarz ma dzień konia i nic wtedy nie poradzisz, w obecnej erze piłki ręcznej tylko Francja byla/jest poza zasięgiem bo tam jak 5 zawodników gra słabo to jest jeszcze innych pięciu, którzy wejdą i poziomie przerastaja przeciwników. Jedyna rzecz jaka w piłce ręcznej jest skorumpowana to są sędziowie, którzy zazwyczaj biorą gruba kasę do łapy, nie będę już wspominał o mistrzostwach w Katarze bo to było wiadome zanim rozpoczął się ten turniej ale jest wiele innych przykładów. Ale żeby pisać, że zawodnicy sprzedali mecz to trzeba mieć nierówno w głowie tymbardziej, że sugerujesz się Dunczykami, którzy mentalności zwycięzców w tym sporcie nie mieli i nie maja.Węgry wygrają z Czechami i dla Danii mecz z Hiszpanią jest po prostu już meczem z kolejnej fazy,nieprzypadkowo z Węgrami zrobili +7,w razie porażki i tak będą mieli lepszy bilans bramkowy,a za porażkę z Czechami przytulili niezłe siano (kurs ponad 20 na dużej imprezie ,gdzie limity u buka są większe nie trafia się często).
Ale co poradzić,skoro ciągle żyją ludzie którzy wierzą ,że na piłkarskim Euro 2004 Dania zremisowała ze Szwecją też przypadkiem.
Ale jak to ich nic nie kosztowała? Przecież oni grają dzisiaj z Hiszpania a nie z Białorusia CZY Austria, jeśli dziś przegraja to droga do jakiegokolwiek medalu będzie jak to się mówi "droga przez męke" innymi słowy nie mają poprostu szans.A dlaczego mieliby sprzedawać mecz ?
Nie twierdzę,że sprzedali,bo niby komu? Czesi pewnie nie mieli pojęcia ,że wygrają.
Wystarczy,że sami postawili na własną porażkę i z 10 tysięcy euro zrobiło im się 200 tysięcy.
Sprzedawanie meczów to raczej w sportowym trzecim świecie,wtedy musi być przekazana kasa,jakieś rozmowy między stronami,świadkowie itd.
A tak ktoś obstawia własną porażkę i weź mu udowodnij ,że nie miał słabszego dnia.
To ,że Katar z poparciem prezesa IHF kupił w pakiecie z mistrzostwami wszystko włącznie z medalem,kibicami i sędziami jest tajemnicą poliszynela i jest to poniekąd inna sprawa(niestety moralnie dużo głębsza ,bo wiele osób się nawet tym nie oburza - na zasadzie bogatemu wolno).
Dla jasności - nie stawiałem na Danię wczoraj, więc nie jest to kwestia rozgoryczenia,po prostu widzę,że ta porażka nic ich nie będzie kosztować,ale to tak jest na tym świecie a zwłaszcza chyba w Polsce,że jeśli nie widzisz świata zgodnie z obowiązującymi zasadami to cytując poprzednika " masz nierówno w głowie"(chociaż chyba używa się powiedzenia "nierówno pod sufitem"
Sportowcy przegrywają tylko dlatego,że zlekceważyli przeciwnika lub mieli słabszy dzień,WOŚP nie jest "ukrytym podatkiem", Donad Tusk zawsze ma na uwadze tylko dobro Polski a Syryjscy uchodźcy wzbogacają Europę kulturowo.
W przypadku wygranej Węgrów będą mieć pewne 2 punkty w kolejnej fazie turnieju. Jeżeli natomiast Węgry nie wygrają z Czechami, Duńczycy mogą zaczynać drugą fazę z zerowym dorobkiem i minimalnymi szansami na półfinał.Panowie czyli pdsumowujac w przypadku wygranej Wegrow / bardzo prawdopodobne/ Dunczycy musza wygrac z Hiszpanami inaczej mocno skomplikuja sobie droge do medali. Mysle, ze warto poczekac do meczu Madziarzy i wtedy pograc ewentualnie Dunczykow.