przepraszam za literowki, ale pisze z telefonu.
Jedno pytanie - graja w Ekwadorze ? Jak tak to Hiszpanie moga miec ciezko ( duze wysokosci stadionow ).
Owszem grają w Ekwadorze. Guayaquil to największe miasto w tym państwie. O wysokich miejscach gdzie są położone stadiony w tym mieście mówić nie można... bo to miasto portowe
Warto dodać, że stadion mieści oficjalnie ok. 60tys widzów ale ze spokojem mieści ok. 75tys. Co ciekawe, rekord frekwencji wyniósł bagatela ok. 97tys. Dlaczego o tym wspominam? Miasto to było wielkokrotnie niszczone przez Indian i piratów. Oprócz tego, historia tego miasta (brało udział w wielu walkach antyhiszpańskich) wskazuje, że goście nie będą oklaskiwani xD
Jak wspominałem, miasto położone jest na wysokości morza, nie ma porównania do stadionu w stolicy, który jest położony prawie 3000m n.p.m.
Jeśli mnie pamięć nie myli to w tych okolicach (wybrzeże) w tej chwili trwa jeszcze pora deszczowa i jednocześnie jest gorąco. Warunki do grania jedne z najgorszych więc szału raczej nie będzie.
Jak Hiszpania gra w takich warunkach przekonaliśmy się w czasie PK, wnioski wyciągnijcie sami.
Patrząc dodatkowo na braki personalne u Hiszpanów myślę, że mimo wszystko warto pograć jakiś handicap na gospodarzy,
pozdrawiam