>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Matura 2013

damian1948 32

damian1948

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zabrze
Siemka. Ma ktoś jakąś stronkę z wszystkimi lekturami maturalnymi z której się uczył? Jakieś przejrzystej z najważniejszymi informacjami ????
To samo z angielskiego jakaś najważniejsza powtórka.
Każde materiały mile widziane!
Z góry dziękuje i pozdrawiam! ????

legionista696 1

legionista696

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jak tam maturzyści nauka idzie? Od dzisiaj równo 2 miesiące do pierwszej matury czyli polskiego pisemnego ????

w0jtek 199

w0jtek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jak tam maturzyści nauka idzie? Od dzisiaj równo 2 miesiące do pierwszej matury czyli polskiego pisemnego ????
nauka idzie, powolutku, jak chyba u każdego ????
przygotowuje się ktoś z fizyki?
pochwalę się wynikiem z próbnego polskiego z OKE Poznań 89% ????

w0jtek 199

w0jtek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
jaki temat był?
W oparciu o fragment &quot;Dziadów cz. III&quot; Adama Mickiewicza i &quot;Legendę żeglarską&quot; Henryka Sienkiewicza. Należało porównać metaforyczne obrazy dziejów Polski oraz przesłania utworów.
Generalnie dużo zawarłem faktów z samej historii czym się praktycznie uratowałem bo lekturę pamiętam przez mgłę, ale fragment był taki, że bez znajomości łatwo się pisało:razz:

S 0

samo3

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
W oparciu o fragment &quot;Dziadów cz. III&quot; Adama Mickiewicza i &quot;Legendę żeglarską&quot; Henryka Sienkiewicza. Należało porównać metaforyczne obrazy dziejów Polski oraz przesłania utworów.
Generalnie dużo zawarłem faktów z samej historii czym się praktycznie uratowałem bo lekturę pamiętam przez mgłę, ale fragment był taki, że bez znajomości łatwo się pisało:razz:
kurde jak przeczytałem temat to mi trochę kopara opadła ???? Jednak trzeba troszkę poczytać ????

damian1948 32

damian1948

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zabrze
Jak tam przygotowania do matury? ????
Macie jakieś przydatne materiały, z których warto skorzystać? Oczywiście internetowe ????

legionista696 1

legionista696

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
już ostatnia prosta, ostatnie powtórki ;) u mnie głównie teraz opracowania z polskiego, żeby cokolwiek mieć pojęcie o lekturach i błędu kardynalnego nie zrobić, trochę gegrą mam zamiar się zająć i angielskim. A co do materiałów to nie wiedząc o jakie przedmioty Ci chodzi to trudno doradzać :p

damian1948 32

damian1948

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zabrze
Napisałem juz Tobie na PW ????
Tak ogólnie jak ktoś ma jakieś ciekawe strony powtórkowe z podstaw. Polak, angielski, mata.
Btw. myślicie, że jak przeczytam wszystkie opracowania lektur i wierszy to starczy? ????

w0jtek 199

w0jtek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Napisałem juz Tobie na PW ????
Tak ogólnie jak ktoś ma jakieś ciekawe strony powtórkowe z podstaw. Polak, angielski, mata.
Btw. myślicie, że jak przeczytam wszystkie opracowania lektur i wierszy to starczy? ????
raczej spokojnie,
Śmiem twierdzić, że nawet nie trzeba znać lektur żeby zdać, taka specyfika matury. ;)
Szukam jakiś stron powtórkowych do angielskiego rozszerzonego. Jakieś ćwiczenia, gramatyka, formy wypowiedzi. Macie coś może?

bodzio9 247

bodzio9

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jak tam Panowie wrażenia po polskim? Który temat wybraliście?

w0jtek 199

w0jtek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miałem opanowana jakąś połowę lektur w odpowiednim stopniu i liczyłem na szczęście, trafiłem przedwiośnie, które akurat przeczytałem ????

agent00typer 116

agent00typer

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
K-dy / Scotland
Polski banalny, nie czytalem nic a i tak bedzie over 70% ???? wziąłem pierwszy temat i sie rozpisalem na 550 słow ????

bodzio9 247

bodzio9

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Osobiście dla mnie nie był taki banalny. Ogólnie tekst do pytań bardzo ok, ale pytania takie, że jak dla mnie to ten klucz bardzo obszerny powinien być. Jeśli chodzi o wypracowanie to tylko na podstawie fragmentu o &quot;Przedwiośniu&quot; pisałem, mam nadzieję, że będzie ok. ???? Jutro byle zdać. ;)

legionista696 1

legionista696

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Tekst do czytania ze zrozumieniem w miarę ok, ale gorsze pytania do tekstu ???? Pisane oczywiście z Przedwiośnia, głównie z fragmentu i lekkie odwołanie do całej lektury, z czytania z 12-15 pkt będzie, ze 20 może z wypracowania i koło 50% co najmniej powinno być ????
Jutro relaks i mini sprawdzian przed piątkiem ;)

poznaniak 128

poznaniak

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Swiebodzin-Miasto Jezusa
Polski to mi wyszedł tragicznie, ale matematyka strasznie łatwa była, tylko nie zrobiłem z dowodzikiem oraz wykazać że 6 do potęg jest podzielne przez 17. Z matmy liczę na 70%+, jutro ustny niemiecki.... ????

bodzio9 247

bodzio9

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ja tam chciałem tylko zdać, a będzie myślę powyżej 50% spokojnie. Patrząc przez pryzmat tego, że przez 2 lata z maty nie robiłem nic, a w tym roku zacząłem oglądać te filmiki z zadaniami (MrCiupi, matemaks) i z 5 arkuszy zrobiłem to naprawdę spoko.

gystlik 3,3K

gystlik

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa/Poznan
Gustlik też dzisiaj pisał matematykę... Nie zrobił oczywiście zadania wykaż i udowodnij i zakręcił się przy tych kątach w przedostatnim (chyba) zadaniu.
No i ze 2-3 błędy w zadaniach zamkniętych - czyli wyjdzie mi coś w przedziale 70%-80%. - Matura podobna do tej w 2012.