Ja mam pytanie trochę z innej beczki ;p Chodzi o prezentację maturalną z polskiego. Tzn. napisałem dokładnie na 5 stron A4 (czcionka 12) i wydaje mi się że jest to zdecydowanie za dużo ;/ dlatego moje pytanie mniej więcej na ile macie napisaną pracę (lub mieliście ;p). Wiadomo czas jest określony 15 min max i ktoś powie zaraz, że mogę sobie sam czytać i sprawdzić kiedy skończyć, ale chodzi mi oto, żeby ktoś potwierdził, że np. miał na 3 strony A4 i ładnie wszystko powiedział i zmieścił się w czasie bez problemu a przy okazji wyczerpał temat ;p
Mam problem dotyczący prezentacji z polskiego. Otóż jestem niemal pewien, że nie zmieszczę się w wyznaczonym czasie, ponieważ ilość moich krótkich filmików do prezentacji jest za długa. Teraz powstają 2 pytania.. co sie stanie jak przekrocze wyznaczony czas i drugie pytanie - jeśli skrócę swoją prezentację np. pomijając 2 filmiki, czy grożą za to jakieś konsekwencje w postaci obniżenia oceny mojej prezentacji?; P
ja mam kilka pytań,proszę o odpowiedz:
1.czy z wynikami typu ponad 50% na podstawowym poziomie z podstawowych przedmiotów(no może koło 60%) i powiedzmy że ponad 30% z poziomu rozszerzonego z wosu da przepustkę na jakąś dobrą uczelnię w większym mieście?(powiedzmy białystok,warszawa,olsztyn?) a kierunki typu administracja,może ekonomia(dużo tam matmy?)
2.co do matur ustnych to mam kilka pytań:na angolu to wchodzimy do sali i mówimy good morning czy dzień dobry?siadamy czy na stojąco mówimy? jak komisja na tych maturach bo ogólnie mało rozumiem angielskiego i się boję,a co do polaka to o co komisja pyta na tej maturze? możecie podać przykładowe pytania?
3.jak ktoś wybrał inny temat na maturze z polaka niż ten który pisał(wybrał temat o świętoszku 1 a pisał o temacie 2 czyli zdążyć przed panem Bogiem ) to komisja uzna to czy da 0 pkt?
Miałem anglika ustnego mi sie trafil nawet latwy zestaw 20/20 pkt
Uwazajcie na obrazek z pralką i żelazkiem - nie kazdy wie jak te przedmioty po angielsku sie nazywaja. Pozdrawiam.
Wiem o tym, ale chciałem przyzwoicie wypaść i zgarnąć pełną pule ????Powiem tak, nie ma się czym przejmować , i tak potem na te matury ustne nikt nie patrzy. Ponadto nie słyszałem o osobie, która by ustną oblała. Zatem wrzućcie na luz chłopaki. Cieszcie się piękną pogodą za oknem. Matura to bzduraa już na pewno ustna z polskiego ????
ja mam kilka pytań,proszę o odpowiedz:
1.czy z wynikami typu ponad 50% na podstawowym poziomie z podstawowych przedmiotów(no może koło 60%) i powiedzmy że ponad 30% z poziomu rozszerzonego z wosu da przepustkę na jakąś dobrą uczelnię w większym mieście?(powiedzmy białystok,warszawa,olsztyn?) a kierunki typu administracja,może ekonomia(dużo tam matmy?)
2.co do matur ustnych to mam kilka pytań:na angolu to wchodzimy do sali i mówimy good morning czy dzień dobry?siadamy czy na stojąco mówimy? jak komisja na tych maturach bo ogólnie mało rozumiem angielskiego i się boję,a co do polaka to o co komisja pyta na tej maturze? możecie podać przykładowe pytania?
3.jak ktoś wybrał inny temat na maturze z polaka niż ten który pisał(wybrał temat o świętoszku 1 a pisał o temacie 2 czyli zdążyć przed panem Bogiem ) to komisja uzna to czy da 0 pkt?
ktos tam mowil ze ustnej nie da se nie zdac,wtf z mojej grupy jedna laska nie zdala ustnego angielskiego a z grupy ktora zdawala polski ustny nie zdala jedna laska bo zaczela sie uczyc 2dni wczesniej.Ja z ustnego ang mialem 11/20 nie jestem geniuszem z anglika 3uczen,mialbym duzo wiecej gdyby nie to ze dostalem obrazek przedstawiajacy wojne,pytania dotyczyly dlazcego jest wojna na swiecie wiec z obrazka malo zdobylem.
Jestem bardzo ciekaw czy egzaminator uzna to ze ktos napisal numer tematu 1 a pisal 2temat,chyba taka swinia to nie jest ?
odpowiedź-a ja dopiero od wczoraj się uczę pracy na ustny Polski a mam we czwartek. 3 strony A4 bez cytatów to jakieś 2. i dlaczego niby mam nie zdać? Nawet jak ktoś się uczy 2 dni wcześniej to jak to opanuje w miare to te 6 pkt będzie mieć. Zależy jeszcze jaki temat. Poza tym dostajesz pytania o książki , z których korzystałeś czyli literaturę przedmiotu więc żeby nie zdać to ktoś musiał chyba się tego uczyc 2 godz przed egzaminem i nie zajrzec w ogóle do tego. Tak naprawdę 4,5 dni to mnóstwo czasu i na te 10pkt spokojnie sie zda.
wiesz wszystko tez zalezy od tego kto jaka ma pamiec jeden bedzie sie uczyc materialu 2tygodnie a inna osoba tego samego materialu tydzien wiec to zalezy od predyspozycji wlasnych.
ja się odniosłem do wypowiedzi Burbon2009odpowiedź-
dokładnie, przecież Piotrek nie piszę, że jesteś imbecylem, czytajcie ze zrozumieniem.