>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Matura 2010

Status
Zamknięty.
swizz 22

swizz

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznan
Panowie oby tylko Potopu nie było ????
A co do literatury wojennej... Hmmm lepiej nie :p
Mogło by być Ludzie Bezdomni ????

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Litwa, Wilno
Dostałem cynk ,że będzie lektura o psie który jeździł koleją. A temat coś porównać warunki PKP do InterCity. :|
Ale nie jestem na 100% peffny.

adrianoss 30

adrianoss

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
z sieci
Dostałem cynk ,że będzie lektura o psie który jeździł koleją. A temat coś porównać warunki PKP do InterCity. :|

Rzeczywiście zabawne... Zachowujesz się jakbyś miał przed sobą test szóstoklasisty ????

D 0

dominisia-lala

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
;D

kurcze moze az tak chamscy nie sa zeby taki trudny temat dowalić ;D

maszot 16

maszot

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
A na jakim etapie jesteście z prezentacją?

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Pulawy

Powodzenia ????

getosk8 0

getosk8

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Nowy Sacz
Powiem tak, widze duzo ludzi liczy na Dzume. Rozmawialem ostatnio z dwiema nauczycielkami od polskiego i wyobrazcie sobie, ze obie (nie znaja sie) przewiduja ze pojawi sie wlasnie Dzuma - nie wiem dlaczego, moze dlatego ze nigdy jej nie bylo, moze z jakiegos innego powodu :p Tak czy siak powtarzaly zeby dobrze przygotowac sie wlasnie z Dzumy, co więcej jedna z nich dobrze &quot;przewidziala&quot; co bedzie na maturze tej z przed roku i sprzed dwoch lat, takze jestem dobrej mysli ze i tym razem jej sie uda a ja dzieki temu napisze dobrze ta mature ????

Poza tym mysle ze, przy sredniej znajomosci tych lektur:

Dzuma
Ludzie bezdomni
Inny swiat
Granica
Kordian
Tango
Wesele
Przedwiosnie
Lalka
Ferdydurke
Potop
Nad Niemnem (fragment)

matura spokojnie powinna byc zdana.

Prosze dopiszcie, jezeli zapomnialem o czyms waznym i ogolnie jezeli macie jeszcze jakies propozycje ????

Pozdrawiam!

G 0

groszkowa91

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
hej
Ci powiem że na polski miałem własnie tą ściąge :p a na historii miałem vademecum ale z niczego nie korzystałem. Ja pisałem wszystko w klasach i zależnie od komisji dało by rade ściągnąć ale dla mnie to więcej by mi zajęło szukanie tego w ściądze niż samodzielne wydedukowanie czegoś ???? zawsze możesz coś przyczaić jak idziesz do kibelka, opcji jest wiele ale jedna bardzo ważna rada ode mnie PAMIĘTAJCIE O GRUPACH !
reupload ściagi :

Hej możesz mi wysłać tą ściąge na poczte bo mi się nie chce otworzyć a potrzebuje bardzo bardzo mocno :* 7544111 to moje gg więc jak coś to tu podam e-mail z góry dziękuje:*

gorillaz 0

gorillaz

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Jaroslaw
jak to moja polonistka powtarzała... &quot;trzeba mieć talent, żeby nie zdać podstawowej matury z polskiego&quot; ????

w rzeczywistości tak było, tak więc bez nerwów ????

G 0

groszkowa91

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jeezu prosze Cie wyślij mi tą ściąge ???? ???? bo umieram:d a nie bardzo mi się chce jej robić ????

T 2

tomeks91

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Lektury na maturce z zeszłych lat (podstawowa)
2005 - Potop Kordian
2006 - Makbet Chłopi
2007 - Dziady, Granica i Przedwiośnie
2008 - Wiersze Mickiewicz i Tetmajer, Lalka
2009- Chłopi Pan Tadeusz

Myśle że będzie coś z wojennej a najfajniej by było Quo Vadis.

Jeszcze coś ode mnie, najważniejsze to zapoznać się z kluczem. Dokładnie widać że punkty za rozwinięcie są przyznawane za kolejne części polecenia i na to trzeba zwrócić uwagę.

T 2

tomeks91

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Rzeczywiście nie ma niezły joke wygląda na to że było tylko w 2009r.

olo 2,2K

olo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Dobra przecież macie na maturze kawałek tekstu. Piszecie pracę na podstawie tego kawałka tekstu, bez znajomości jakiejkolwiek lektury i nie ma problemu.

jak to moja polonistka powtarzała... &quot;trzeba mieć talent, żeby nie zdać podstawowej matury z polskiego&quot; ????

Lekko powiedziane.

maszot 16

maszot

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Sprawdzałem przed chwilą maturkę sprzed roku.
Przecież taka matura to jest bajka.
Czytanie ze zrozumieniem - 2 tematy do wyboru.
Nie samym polskim żyje maturzysta.
Następne będą trudniejsze.
Ogarniajcie już matmę. ????

lewy18 15

lewy18

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Matma to jest pikuś jeśli ma się choć trochę pomyślunku. Dostajesz książkę z wzorami i jazda. Jak się potrafi czytać informacje to i tu ciężko nie zdać. Na próbnej w jakimś zadaniu o kole i stycznie nie mając pojęcia jak je zrobić przerysowałem żywcem rysunek z tej książeczki, przepisałem wzory i 3 na 5 pkt dostałem. Żeby całej matury nie zdać to trzeba się postarać. Ja tam jedynie obawiam sie o ustne bo moja prezentacja jest jeszcze w trakcie pisania. Angielski zadania ze słuchu i do tekstu prawda/fałsz. Jeśli nie wiecie jak zrobić to zaznaczajcie tylko te których jesteście pewni na 100%. Jeśli wyjdzie wam w zadaniu powiedzmy 3Prawda 1 Fałsz a reszty nie wiecie. To nie kombinujcie jak to ma być tylko walcie sam fałsz, większe prawdopodobieństwo że traficie jeszcze ze 2-3 pkt niż zaznaczanie bo tak mi się zdaje.Także panowie spokojnie.

Status
Zamknięty.