Ponieważ uważam, że
snooker to gra bardzo loteryjna, staram się obstawiać tylko ważniejsze turnieje. W tym przypadku tak właśnie jest, więc licząc na wyższą mobilizację sił wśród zawodników, postaram się coś postawić.
Ronnie O'sullivan - Ding Junhiu

(6-4)
Jaka jest zabawa, gdy nie obstawi się Roniego? Żadna

Ulubieniec większości, w tym również i mój. Chociaż forma Roniego zawsze jest pewną zagadką, a raczej poziom jego mobilizacji i stanu psychicznego, to ostatnio wydaje mi się, że nie jest najgorzej. W dodatku Ding raczej nie ma szczęścia w starciach z 'Rakietą':
Premier League (International)
27/11/11, 20:30 R. O`Sullivan - D. Junhui 7:1 Final
International Shanghai MasterShanghai Master (International)
11/09/09, 13:30 R. O`Sullivan - D. Junhui 5:3 Quarter Finals
World Cup
Snooker WCSnooker WC (World Cup)
22/04/07, 15:30 R. O`Sullivan - D. Junhui 10:2 Round 1
International The MastersThe
Masters (International)
21/01/07, 16:00 R. O`Sullivan - D. Junhui 10:3 Final
W tym przypadku rownież liczę, na dość pewne zwycięstwo Ronniego.
Judd Trump - Stuart Bingham

(6-3)
Tutaj bez większego zastanowienia. Trump jest po prostu w ostatnim czasie świetny i ciężko go zatrzymać. Jest do samego końca groźny i myślę, że powinien pewnie wygrać to spotkanie.
John Higgins - Matthew Stevens

(6-2)
Ostatnio forma Higginsa szwankuje i w sumie trochę się martwię o to spotkanie, ale już siedzi mi na kuponie i mam nadzieję, że Higgins na ten turniej się obudzi. Widać, że forma cały czas jest, tylko miewa jakieś przestoje. Ma trochę tak, że jak partaczy to na całego, ogromne błędy, a jak czuje grę, jest nie do zatrzymania. Bilans obu panów:
Premier League (International)
06/10/11, 20:30 J. Higgins - M. Stevens 2:3 Round 0
International Welsh OpenWelsh Open (International)
18/02/11, 20:00 J. Higgins - M. Stevens 5:3 Quarter Finals
World Cup
Snooker WCSnooker WC (World Cup)
19/04/08, 11:00 J. Higgins - M. Stevens 10:5 Round 1
Myślę, że to może być dość wyrównane spotkanie, a Higgins wyjdzie z niego jako zwycięzca.