Dainava Alytus - Suduva 1X @ 2.87 Bet365
14. kolejka litewskiej A Lygi, w której zmierzą się dwa sąsiadujące ze sobą w tabeli zespoły. Jednak te dwie ekipy dzieli aż 9 punktów. Nie zmienia to jednak faktu, że nie rozumiem kursów wystawionych przez buków na to spotkanie. Na gospodarzy buki stawiają kursy od 7.00 do 9.50, a na gości ok. 1.30. Ja postanowiłem zagrać dziś 1X w tym spotkaniu po na prawdę niezłym kursie. Przede wszystkim Dainava gra dziś na własnym boisku gdzie mają korzystny bilans meczów 3-2-1. Przegrali tylko z liderem tabeli, zespołem Ekranas. Co więcej po sześciu pojedynkach przed własną publicznością stracili zaledwie 3 bramki, co świadczy o mocnej defensywie.
Co do drużyny gości to oni na wyjazdach mają bilans 2-1-3, przy czym ostatnie 3 spotkania to tylko dodatkowy jeden punkt na ich konto. U siebie radzą sobie bardzo dobrze, ale wyjazdy im nie służą. A dziś właśnie zagrają na obcym terenie.
Według mnie kursy na Dainavę są przesadzone, ale za to można to wykorzystać. W tych słabszych ligach jest różnie, więc powstrzymuję się od grania czystej jedynki (choć za grosze można spróbować) i gram 1X, co po tak dobrym kursie jest według mnie na prawdę opłacalne.