>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Ligi Pozostałe (Niemcy, Francja, Turcja, Ukraina, Belgia, Izrael, Rosja)

Status
Zamknięty.
D 413

dzidzok

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Cholet-Chalon
Obie ekipy o coś,Cholet aktualnie na ósmym miejscu dającym play-offy ale muszą walczyć do ostatniej kolejki o najlepszą ósemkę we Francji,Chalon z kolei od dawna ma zapewnione play-offy i teraz walczy jedynie z Gravelines o miejsce pierwsze po sezonie zasadniczym.Goście do Gravelines tracą 4 punkty ale jutro zaległy mecz grają z Choletem i w ostatniej kolejce mierzą się właśnie z obecnym liderem,więc szansa na nr 1 jest.Cholet nieco zawiódł mnie w tym sezonie,myślałem,że będą nieco wyżej w tabeli a tu niepewny występ w play-offach.Gospodarze u siebie grają fatalnie bilans 5-8 jest prawie najgorszym (słabszy w domu jest tylko Toulon,który wygrał trzy mecze w całym sezonie).Chalon na wyjeździe 12-5 i jest to ekipa w tej chwili dużo lepsza a,że grać mają o co to odpuszczać nie powinni a kursy zachęcają.Rok temu tutaj wygrał Chalon 82-74 mam nadzieje,że i tym razem górą będą goście.
Chalon+5,5 1,53 Bet365
Chalon 2,15 Bet365
Chalon-4,5 3,30 Bet365

E:Typy już podałem ale jednak goście o nic nie grają,zapomniałem o punkcie w przypadku porażki.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Ferro - Donieck 2.30 1/10

Dziwna rywalizacja pomiedzy Ferro a Donieckiem chyba dzis sie jeszcze nie zakonczy. Teoretycznie goscie sklad lepszy, wszystko poukladane dobre wystepy w lidze oraz w pucharach. Gospodarze raczej przecietni, gra oparta na trzech niezlych grajkach i niewiele poza tym. Stan rywalizacji po 3 meczach 0-3 i nagle zaczely sie dziac rzeczy dziwne. Mecze ogolnie byly zaciete wczesniej, dwie dogrywki itd jednak nic nie wskazywalo, ze nagle Ferro sie z tego stanu podniesie. A jednak wygrali dwa kolejne mecze i mamy 3-2 a jesli dzis wygraja o awansie zdecyduje mecz siodmy w Doniecku. Wtedy wszystko bedzie mozliwe, grunt to wygrac dzis. Ostatnie spotkanie dalo sporo do myslenia. Ferro wygrali 86-67. Donieck znow nie popisal sie w ataku. Z szalejacym Culpepperem nie radzila sobie obrona. Forma Amerykanina wysoka przez caly sezon i nie zdziwie sie jak w przyszlym sezonie zagra w Eurolidze w jednej z najlepszych druzyn w Europie. Ferro to nie tylko Randy. Jest jeszcze Guinn, Hunter i Chappell takze jest kim grac i wygrywac.

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Obie ekipy o coś,Cholet aktualnie na ósmym miejscu dającym play-offy ale muszą walczyć do ostatniej kolejki o najlepszą ósemkę,
Chalon z kolei walczy jedynie z Gravelines o miejsce pierwsze po sezonie zasadniczym.Goście do Gravelines tracą 4 punkty ale jutro zaległy mecz grają z Choletem i w ostatniej kolejce mierzą się właśnie z obecnym liderem,więc szansa na nr 1 jest
Właśnie dlatego kursy faworyzują gospodarzy, bo oni walczą o play offy, a goście mają zagwarantowane 2.miejsce, bo tracą 4 pkty do 1., więc nie odrobią tego, bo lider zdobędzie przecież 1 pkt nawet za porażkę w ostatniej rundzie, a 3.zespół traci 2pkty (po tym meczu będzie 3 lub 4) i również nie ma szans na awans na 2.miejsce.
Reasumując, walczący gospodarze kontra nie grający o nic goście...

D 413

dzidzok

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Właśnie dlatego kursy faworyzują gospodarzy, bo oni walczą o play offy, a goście mają zagwarantowane 2.miejsce, bo tracą 4 pkty do 1., więc nie odrobią tego, bo lider zdobędzie przecież 1 pkt nawet za porażkę w ostatniej rundzie, a 3.zespół traci 2pkty (po tym meczu będzie 3 lub 4) i również nie ma szans na awans na 2.miejsce.

Reasumując, walczący gospodarze kontra nie grający o nic goście...

Masz racje,zapomniałem,że nawet jak dzisiaj Chalon wygra i Gravelines przegra za tydzień z nimi to dostanie pkt i wtedy Gravelines 56 a Chalon 55.

D 413

dzidzok

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Bamberg(-15,5)-Bonn 1 1,85 Milenium

Bamberg to ekipa zdecydowanie lepsza niż Bonn,zapewne jest o przyszły mistrz i sądze,że dzisiaj zleją gości.Tydzień temu Bamberg przegrał u siebie,we środe na wyjeździe pewnie pokonali Bonn (14pkt różnicy) i dzisiaj licze na ich pogrom,licze,że będą chcieli zrehabilitować się swojej publiczności za ostatną wpadkę i pewnie wygrają to spotkanie.Linia całkiem wysoka ale Bamberg w lutym zlał Bonn aż 97-66 więc mogą to zrobić i dziś co jest bardzo realne według mnie.

D 413

dzidzok

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Dzisiaj Paris,Roanne,Cholet oraz Nancy mają o co grać w LNB,grają by w play-offach nie wpaść na Gravelines czy też Chalon i by nie odpaść już w pierwszej rundzie,warto zatem pograć ich mecze,kursy na Roanne oraz Paris uważam niezłe i warto imo spróbować.

D 413

dzidzok

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Cantu-Scavolini Pesaro(+10,5) 2 1,5 Bet365 ✅

Cantu na papierach zespół lepszy ale na boisku nie powinno być to tak widoczne.W sezonie zasadniczym gospodarze przegrali z Pesaro na własnym parkiecie pięcioma punktami,Scavolini potrafiło na wyjeździe ograć też np.Sienę co niewątpliwie świadczy o ich sile i pogromu tutaj ze strony Cantu nie przewiduje ;)

Milano(-6,5)-Venezia 1 1,52 Bet365 ✅

Jak dla mnie Milano zje Venezie ale zmniejszyć linię nie zaszkodzi.Goście końcówka regulara fatalna-4 porażki.Milano całkiem mocne u siebie i dwa mecze z Venezią w zasadniczym wygrali (w domu 9 punktami,na wyjeździe 6).Niezwykle ciężko będzie gościom tutaj powalczyć,Milano ostatnie 9 meczy wygrało i nie sądze by dzisiaj przerwało tą dobrą passę.Kluczem do zwycięstwa dla gospodarzy w zasadniczym między tymi zespołami padało 138 oraz 149 punktów i myśle,że 150 nie powinno pęknąć.

under 153,5 1,9 Bet365 ⛔

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
olo +14 Punkty
D 413

dzidzok

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Le Mans-Nancy 1 1,42 Bet365 ⛔

Pierwsze starcie pomiędzy Le Mans a Nancy.Dla mnie Le Mans jest ogólnie lepszą ekipą i atut własnego parkietu powinien przechylić szalę zwycięstwa na korzyść gospodarzy.Ostatnie 7 pojedynków między tymi drużynami na parkiecie dzisiejszych gospodarzy to 6 zwycięstw Le Mans,dodając do tego średnią postawę Nancy na wyjazdach (w regular 7-8) to uważam,że gospodarze odniosą zwycięstwo i dobrze rozpoczną tegoroczne play-offy.

Orleans-Paris

Szykuje się underowe spotkanie,rzadko kiedy w spotkaniach tych drużyn (a zwłaszcza na terenie Orlens) oba zespoły mocno punktują.Orleans w domu przeważnie stawia na difens,z 15 domowych meczy w sezonie zasadniczym przyjezdnym tylko 4-krotnie udało się pokonać barierę 70 punktów a conajmniej 74 punkty rzucili tu tylko Le Mans oraz Chalon ale to ekipy dużo lepszy niż Paris.Paryż natomiast został zatrzymany na 61 punktach a więc dużo niżej niż dzisiejsza linia.W ogóle w spotkaniach między tymi zespołami pada mało punktów,dzisiaj też nie spodziewam się jakiejś ofensywnej gry ze strony obu ekip a tym bardziej gości.

Paris under 73,5 1,85 Milenium ✅
under 153,5 1,85 Milenium ✅

D 413

dzidzok

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Gravelines-Cholet(+10,5) 2 1,65 Milenium ✅

Gravelines u siebie mocne bilans 15-0 w zasadniczym mówi sam za siebie ale Cholet aż taki słaby nie jest by przegrać więcej jak 10 punktami i handicap pobieram.Goście na wyjazdach nieźle sobie radzą 10W5L w zasadniczym źle nie wygląda.Gospodarze grając z Cholet baardzo rzadko kiedy wygrywają kilkunastoma punktami,w zasadniczym było tylko+4 dla Gravelines na nich parkiecie a pucharze Francji Cholet wygrał i to aż+10 dlatego uważam,żę warto po niezłym kursie.

D 413

dzidzok

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Banvit-Efes 2 1,75 Bet365 ✅

Stan rywalizacji do 2-2,stawką jest awans do finału,gdzie czeka już Besiktas.Efes niesamowicie sfrajerzył,we środę,grając u siebie po trzech kwartach prowadzili 12-oma punktami i byli naprawdę malutki krok od finału ale czwarta kwarta był katastrofą w wykonaniu Anadolu,który zdobył ledwie 10 punktów a stracił aż 24 tym samym przegrywając spotkanie i doprawadzając do game 5.Ostatnie decydujące spotkanie będzie miało miejsce na parkiecie Banvitu,publiczność z pewnością nie będzie ułatwiać gościom zadania ale Efes to bardziej doświadczony zespół,który nie raz już bywał w opresji a mimo to udawało mu się wykaraskać.Szykuję się close game ale jak dla mnie finalistą będą goście.

kwagga 5

kwagga

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
........
Banvitspor - Anadolu Efes 1 2,2 Pinnacle 72-77

A ja mam całkiem inne zdanie. Moim subiektywnym zdaniem faworytem do zwycięstwa i awansu są gospodarze. Banvit w tym sezonie skomponował niezły skład, u siebie leją każdego co prawda nie wyszedł im mecz numer dwa u siebie z Efesem, ale odrobili to na wyjeździe. Efes niby mają skład, doświadczenie też u ich jest ale forma faluje u nich niesamowicie cały sezon, maja problem zagrać kilka dobrych meczów pod rząd, nie ważne czy graja u siebie czy na wyjeździe na ogól mecze z ich udziałem to leciutka loteria . Efekt jest taki że Anadolu Efes nie popisali się w tym sezonie w Eurolidze ani w sezonie zasadniczym w lidze Tureckiej (sezon zasadniczy zakończyli za Banvitsporem w tabeli). Mecz moim subiektywnym zdaniem będzie wyglądać tak że albo Efes ucieknie szybko i będzie kontrolować mecz, albo wyrównany mecz i zwycięstwo gospodarzy. Wczoraj stawiałem to po kursie 2,2 jaki jest kurs dzisiaj nie wiem.

D 413

dzidzok

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Roanne-Chalon 2 1,8 Bet365 ✅

Rywalizacja do dwóch zwycięstw,goście prowadzą 1-0.Chalon jest zdecydowanym faworytem tej rywalizacji i po prostu nie widzę sensu przedłużania jej.Chalon z pewnością nie chce doprowadzić do game 3 bo to dodatkowy wysiłek,niepotrzebne nerwy itd.Roanne z roku na rok coraz słabsze a Chalon w tym sezonie dużo lepsze niż niż dzisiejsi gospodarze.Obie ekipy w tym sezonie spotkały się aż 6-krotnie na parkietach i 5 razy zwycięsko wychodził z tych potyczek Chalon.Po takim kursie na gości z pewnością warto bo ja szansę na ich zwycięstwo oceniam na jakieś 60-65%.

Cholet-Gravelines

Tutaj chciałbym by Cholet wyrównał stan rywalizacji bo ich lubię ale Gravelines bardzo mocne w tym sezonie no i Cholet imo lepiej gra na wyjazdach niż w domu.W lidze dwukortnie wygrał Gravelines i w domu i na wyjeździe,w pucharze wygrał Cholet ale to chyba przez odpuszczenie tego meczu przez dzisiejszych gości.Jeśli miałbym coś zagrać to grałbym w stronę gości bo im daje większe szanse na zwycięstwo ale może być róźnie więc odpuszczam.

E:Chalon zmiażdżył Roanne w czwartej kwarcie wygrywając ją aż 25-8.

Cholet pięknie walczy,teraz wyjazd będzie niesamowicie ciężko ale z pewnością zagram coś na nich,ciekaw jestem kursów.

D 413

dzidzok

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Efes-Besiktas(+4,5) 2 1,81 Pinnacle ✅

Efes miał sporo szczęścia,że znalazł sięw finale ale dla Banvitu chyba po prostu zabrakło doświadczenia.Besi dużo bardziej wypoczęte,w miare gładko najpierw ograli Fenerbahce 2-0 a potem Galatę 3-1.W sezonie zasadniczym dwukrotnie lepszy był właśnie Besiktas,w poprzednich sezonach różnie bywało ze wskazaniem na Efes,ale w tym roku Besi jest naprawdę mocne a Efes wcale nie jest taki dobry jak chociażby rok temu.Dla mnie goście w tej rywalizacji powinni zjeść Efes,jutro game 1,może być ciężko ale goście bardziej wypoczęci niż gospodarze i handicap powinni spokojnie pokryć,jak dla mnie close game ze wskazaniem na gości.

Gravelines-Cholet (+10,5) 2 1,5 Bet365 ✅

Nie wierze w pogrom,nie ma opcji jak dla mnie,nie po takim sobotnim meczu.Jutrzejsi goście zagrali naprawdę dobry mecz dwa dni temu i nic nie wskazuje na to,że zostaną rozjechanie przez Gravelines,owszem gospodarze silni,ale na wyjeździe przegrali a u siebie było tylko +4,tutaj walka będzie do ostatnich minut,dla mnie sprawa awansu otwarta,Cholet w sobote udowodniło,że nie przez przypadek znaleźli się w play-offach,jutro z pewnością powalczą i handi do pokrycia na lajcie.

bodescu_wampir +2 Punkty (swietna robota... oby tak dalej.... dobra intuicja...)
L 51

legionista880

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Jelonki
gravelines u siebie 16-0 nie ogladam tej ligi ale dzis ich pogralem co za cudaki ja pier...za 3 rzucili ze 30 razy trafili z 5 zadnych jump shotow z 4-5 metra 3/4 akcji pilka pod pache i pod kosz, wiecej nie ma co grac takiej gownianej ligi

D 413

dzidzok

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Efes-Besiktas(+4,5) 2 1,81 Pinnacle

Efes miał sporo szczęścia,że znalazł sięw finale ale dla Banvitu chyba po prostu zabrakło doświadczenia.Besi dużo bardziej wypoczęte,w miare gładko najpierw ograli Fenerbahce 2-0 a potem Galatę 3-1.W sezonie zasadniczym dwukrotnie lepszy był właśnie Besiktas,w poprzednich sezonach różnie bywało ze wskazaniem na Efes,ale w tym roku Besi jest naprawdę mocne a Efes wcale nie jest taki dobry jak chociażby rok temu.Dla mnie goście w tej rywalizacji powinni zjeść Efes,jutro game 1,może być ciężko ale goście bardziej wypoczęci niż gospodarze i handicap powinni spokojnie pokryć,jak dla mnie close game ze wskazaniem na gości.

Tak pisałem odnośnie wtorkowego meczu,Besiktas wygrał go 82-75.Jutro game 2 i zdania nie zmienia,Besiktas na tę chwię jest lepszą drużyną i bukmacherzy nie wyciągneli wniosków wystawiając podobne kursy do tych z wtorku,nic tylko korzystać.

Besiktas+4,5 1,79 Pinnacle ✅
Besiktas 2,51 Pinnacle ✅

wilq +7 Punkty (jest mój zastępca,tak trzymaj)
D 413

dzidzok

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Brawo Besiktas ! Zrobili ogromny krok w kierunku majstra i według mnie Efes już nic nie zwojuje w tej rywalizacji i śmiało mogę powiedzieć Besiktas mistrzem TBL 2011/2012 !

Besi prowadzi w rywalizacji do 4 zwycięstw 2-0,teraz 2 mecze u siebie i jak dla mnie skończy się 4-0.Efes niby coś tam gra ale w gruncie rzeczy są naprawdę słabi,dodatkowo dzisiaj w spotkaniu tych drużyn większy doping mieli goście to co to będzie jak rywalizacja przeniesie się do hali Besiktasu?Game 3 w niedziele,z racji tego,że w weekend nie będzie już teraz polecam grę na Besiktas,kursów jeszcze nie ma ale myśle,że te 1,5 na gospodarzy powinno być.Własna hala,forma to naprawdę znaczyć będzie dużo w niedziele i Besi wyjdzie na 3-0.Efes niby marka ale grają siarę i dało się to zauważyć już podczas regulara,bukmacherzy wciąż zaślepienie nazwą &quot;Efes&quot; wystawiają zaniżone kursy na nich ale mi to nie przeszkadza,nic tylko korzystać.

Besiktas-Efes 1 03.06.2012

P.S
Być może zaraz ktoś napisze,że nie takie cuda już się w koszu działy ale naprawdę Efes nie będzie w stanie się podnieść,nie z taką grą i nie przeciwko kibicom Besiktasu,nie ma opcji.4-0 jak dla mnie ;)

Mistrz może być już tylko jeden :cool:

D 413

dzidzok

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Efes-Besiktas

Goście prowadzą 3-1 w rywalizacji do czterech zwycięstw.Besiktas jest wyraźnie lepszym zespołem od gospodarzy,we wtorek na własnym parkiecie wygrał z Efesem aż 81-55.Teraz piąte starcie między tymi zespołami,dotychczas na parkiecie Efesu w dwóch meczach górą byli goście,liczę,że dzisiaj również odniosą zwycięstwo.Besiktas zespół zdecydowanie lepiej dysponowany,formę ich widać gołym okiem,tego samego powiedzieć nie można o Efesie.

Besiktas+7,5 1,48 STS ✅
Besiktas+4,5 1,55 STS ✅
Besiktas wygra 2,15 STS ⛔

Dzisiaj koronacja Mistrza TBL ;)

Niewiele zabrakło..

D 413

dzidzok

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
W poniedziałek szósty mecz Besiktas-Efes.Z pewnością pogram w stronę gospodarzy,analizę jednak napisze w poniedziałek.Efes troche mnie zaskoczył swoją postawą w tych finałach,po 2-0 spodziewałem się gładkiego 4-0,tymczasem Efes nie złożył broni i złapał kontakt,doprawadzając do 3-2.W poniedziałek bardzo ważne spotkanie albo Besiktas wygra przed własną publicznością i zgarnie majstra albo Efes rzutem na taśme doprowadzi do siódmego spotkania a te już będzie loterią.Ja tam wierze w Besiktas,własna hala,gorący teren,wierni kibicie no i forma też niezła,te wszystkie czynniki powinny przechylić szalę zwycięstwa na korzyść Besiktasu,będę naprawdę mocno zdziwiony jeśli Besiktas da zdobyć dla Efesu mistrza.

grzeg232 235

grzeg232

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Przyladek Canaveral
Besiktas - Anadolu Efes (Game 6)
Typ: 1
Besiktas pewnie zmierza do mistrzostwa Turcji. W finale prowadzi 3:2 i liczę, że dzisiaj postawi kropkę nad i. W zespole kilka znakomitych graczy: Arroyo, Hawkins, Mensah-Bonsu, Erceg, Ersin, Cetin. Możliwości ofensywnych mnóstwo. W ostatnim meczu u siebie 81:55, ale to wynik głównie frustracji po przegranym meczu nr 3 u siebie 67:69. Ponadto pierwszopiątkowy gracz Efesu Cenk nie zagra z powodu kontuzji. Besiktas jako gość w ostatnim meczu finału w piątek przegrał po dogrywce 82:84 po akcji w ostatniej sekuncie i dzisiaj w końcu powinien rozstrzygnąć tę serię. Co więcej już dawno byłoby po finałach, gdyby w meczu nr 4 wygrali, a prowadzili po 1 kwarcie 13 pkt. i w przerwie 12 pkt. Besiktas ograł w drodze do finału m. in. Galatasaray, mistrza sezonu zasadniczego oraz ubiegłorocznego mistrza Ulker. Według mnie to mecz kończący rywalizację w tym sezonie.
Wyniki playoff:
Efes vs Besiktas 75:82
Efes vs Besiktas 71:76
Besiktas vs Efes 67:69
Besiktas vs Efes 81:55
Efes vs Besiktas 73:73 (84:82 overtime)
Regular season:
Besiktas vs Efes 83:76
Efes vs Besiktas 77:86

D 413

dzidzok

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Besiktas-Efes

Gospodarze prowadzą 3-2 w serii do 4 zwycięstw,są drużyną lepszą na tę chwilę,dodatkowym wsparciem będą niesamowici kibicie i Besiktas tego nie może przegrać.Efes już w rundzie zasadniczej pokazywał,że ten sezon nie będzie należeć do nich choć według mnie i tak daleko zaszli.Gratulacje Efesowi za walkę w finałach ale to Besiktas jest zespołem lepszym i to on sięgnie,zresztą zasłużenie po mistrza TBL.

Besiktas 1,35 (spadł sporo) ✅
Besiktas HT/Besiktas FT 1,8 ✅

Wszystko Bet365,gospodarze powinni od początku dyktować warunki spotkania.

BESIKTAS MISTRZEM TBL !! :cool:

Status
Zamknięty.