>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Liga Mistrzów - ważne informacje, wydarzenia, dyskusje

edi8 8,7K

edi8

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Z 0

zs-roby

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
wroclaw
Co to za ferment siany. Nieoficjalne info to nic nie warte info.
Jeśli chodzi o merytoryczną dyskusję na temat LM to jednym z ostatnich faktów jest brak Mario Goetze w kadrze Borussii. Kontuzja cyz raczej kara za odejście? Pewnie trochę jedno i drugie. Ciekawe kiedy, lub czy kiedykolwiek, się dowiemy.

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Nawet pięć klubów z jednego kraju w Lidze Mistrzów
Taka sytuacja może się zdarzyć, gdy zespół, który wygra Ligę Mistrzów bądź Ligę Europy - bo ten według nowych przepisów ma także mieć zagwarantowany udział w kolejnej LM, w swojej lidze nie zajmie miejsca premiowanego awansem do Champions League. To jedne ze zmian, które jutro ma ogłosić oficjalnie UEFA.
Sytuację, w której zwycięzca Pucharu Europy &#39;zabrał&#39; miejsce w kolejnej edycji Ligi Mistrzów ekipie, która wywalczyła taki awans w swojej lidze obserwowaliśmy rok temu, kiedy to promocję uzyskała londyńska Chelsea zamiast czwartego w Premier League Tottenhamu. Od 2015 roku jednak ma to się już nie wydarzyć, bowiem według nowych przepisów, obie ekipy mogłyby zagrać w kolejnej Lidze Mistrzów.
Kolejną znaczącą zmianą jest promocja do Ligi Mistrzów zwycięzcy Ligi Europy - ma to być niejako nagroda dla triumfatora oraz według sekretarza UEFA, jeden ze sposobów na uatrakcyjnienie rozgrywek.
- Musimy coś zrobić, by uczynić Ligę Europy lepszymi rozgrywkami, a jednym ze sposobów jest zapewnienie zwycięzcy awansu do kolejnej Ligi Mistrzów - stwierdził Gianni Infantino.
Nie oznacza to jednak, że zawsze już zespół, który wywalczy sobie prawo gry w Lidze Mistrzów poprzez krajową ligę, ten awans dostanie. Może się bowiem teoretycznie zdarzyć, że dwa zespoły z jednego kraju wygrają w jednym sezonie i Champions League i Europa League - wówczas te promocję uzyskają kosztem jednej z ekip, która zakwalifikowała się zajmując wymagane miejsce w tabeli ligowej.
anglia.goal.pl
Myślę, że to dobre i sprawiedliwe rozwiązania. Szczególnie to z zagwarantowaniem miejsca w LM dla zwycięzcy LE, co dodatkowo uatrakcyjni te rozgrywki i może sprawi, że niektóre drużyny poważnie potraktują ten puchar.

mateo1111 154

mateo1111

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Elk
New Saints FC nie zagra na swoim stadionie przeciwko Legii Warszawa w eliminacjach do Ligi Mistrzów. Władze klubu zdecydowały się na zmianę obiektu - na większy.

Zaraz po losowaniu pytaliśmy władze New Saints FC jak zamierzają poradzić sobie z ogromną grupą kibiców z Polski. - Z pewnością podejmiemy stosowne kroki bezpieczeństwa - oznajmił portalowi SportoweFakty.pl tuż po losowaniu Gilbert Woolley, rzecznik prasowy klubu.

Jak widać, działacze New Saints zdecydowali się dmuchać na zimne i wynająć oddalony o blisko 20 kilometrów stadion Wrexham. Mecz został zaplanowany na 17 lipca. Rewanż odbędzie się 24 lipca w Warszawie.

Obiekt Wrexham może pomieścić około 10500 widzów. Natomiast stadion New Saints zaledwie 1500.

sportowefakty.pl​

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Besiktas, Fenerbahce i Steaua wykluczone z europejskich pucharów!​
UEFA nie pobłaża klubom zamieszanym w korupcję. We wtorek ukarała Besiktas Stambuł, Fenerbahce Stambuł i Steauę Bukareszt wykluczeniem z europejskich pucharów.
To kara za czynny udział w procederze korupcyjnym w rozgrywkach krajowych.
-Besiktas został wykluczony z udziału w Lidze Europejskiej w sezonie 2013/2014.
-Fenerbahce został wykluczony z udziału w Lidze Mistrzów w sezonie 2013/2014 oraz w dwóch kolejnych rozgrywkach UEFA, do których by się zakwalifikował. Wykluczenie z trzeciego sezonu jest zawieszone na okres próby pięciu lat.
-Steaua została wykluczona - w zawieszeniu na pięć lat - z udziału w jednych rozgrywkach UEFA, do których się zakwalifikuje.
Wszystkim klubom przysługuje odwołanie od decyzji Komisji Dyscyplinarnej UEFA.
W związku z sankcjami dla Besiktasu i Fenerbahce, w eliminacjach do Ligi Europejskiej wystąpi Trabzonspor Adriana Mierzejewskiego.
sportowefakty.pl

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krasnik
Powoli po przygodzie z widzimisię Polsatu wracamy do normalności
Legia Warszawa walczy o Ligę Mistrzów - mecze na żywo w TVP1

Dobra informacja dla kibiców polskiej piłki nożnej. Eliminacyjne mecze do Ligi Mistrzów z udziałem Legii Warszawa będzie można oglądać bez dodatkowych opłat za pośrednictwem TVP1 oraz Internetu.

Od drugiej rundy eliminacyjnej rozpocznie Legia Warszawa rywalizację o piłkarską Ligę Mistrzów. Pierwszy mecz Legia z walijskim The New Saints rozegra na wyjeździe 17 lipca, najprawdopodobniej o godz. 20:45. Rewanż tydzień później - 24 lipca w Warszawie, tym razem już na pewno w porze zarezerwowanej dla Champions League - o 20:45. Obydwa spotkania transmitowane będą na antenie TVP1 i w serwisie internetowym sport.tvp.pl.

Jeśli Legia awansuje, TVP1 i sport.tvp.pl na pewno pokaże również mecze mistrzów Polski w trzeciej rundzie kwalifikacji. Rywal będzie znany po losowaniu.

media2.pl

pompon67 122

pompon67

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Mógłby ktoś wymienić jakie drużyny będą na pewno w IV rundzie eliminacji do Ligi Mistrzów w tym sezonie? Tak żeby spojrzeć na potencjalnych rywali na drodze do fazy grupowej.
Pzdr

lukasz99 167

lukasz99

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Mógłby ktoś wymienić jakie drużyny będą na pewno w IV rundzie eliminacji do Ligi Mistrzów w tym sezonie? Tak żeby spojrzeć na potencjalnych rywali na drodze do fazy grupowej.

Pzdr

www.90minut.pl/news/217/news2174786-eLM-Szanse-Legii-na-rozstawienie-w-IV-rundzie.html

pompon67 122

pompon67

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Sorry, kompletnie mi się pomyliła cała sprawa. Myślałem że jest grupa drużyn, które zaczynają eliminacje od 4 rundy i po prostu czekają na rywali. Przecież 4 runda to pary zwycięskich ekip z 3 rundy. :p Upał ????

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wroclaw
Dziś w szwajcarskim Nyonie wylosowano pary czwartej rundy eliminacji Ligi Mistrzów. Rywalem Legii Warszawa w tej fazie rozgrywek będzie rumuńska Steaua Bukareszt. Pierwsze spotkanie mistrz Polski rozegra na wyjeździe.
http://www.90minut.pl/news/217/news2176651-eLM-Steaua---Legia.html
Legia szanse ma. Typowałem albo Zagrzeb, albo Steauę. Jeśli Urban poczyni postępy i przygotuje odpowiednio zespół do dwumeczu to możemy mieć w końcu zespół w LM.

nicolante 149

nicolante

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kabul
dla mnie 20% dla Legia,jezeli potrafili na Austria Wien albo Karagandy poicheli bez problemu ze grupa ze Ludo i Maribor tez,ze Dinamo Zagreb-Plzen-Steaua to nailepsza co wizauem bylo Steaua,2-0 dla rumuni tan i 0-1 tez i wawa dla mnie

D 85

dominiknd

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
wwa
szanse by miala nawet z realem, ale patrzac obiektywnie to steaua gra lepiej i przechodzi do nastepnej rundy, tylko czekac na kursy na awans.

miles87 63

miles87

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Nie wiem Benek skad u Ciebie taka naiwnosc. Bardzo optymistyczne losowanie dla rumunow. Powinni gladko przejsc slaba druzyne z warszawy. Olbrzymi potencjal po stronie rumunskiej no mocno trzymam kciuki za ich awans. Teraz tylko czekam na kursy i stawiam bardzo grubo Steaue!!!

homel 918

homel

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Cudów nie ma, rywal calkowicie do ogrania, bez Rusescu to nie ta sama druzyna. Obrone maja w srodku himeryczna, przecietny Szukała, coś na wyjezdzie trafi Legia i rewanz u siebie dodatkowy plus. Bedzie awans.

H 902

hank

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
wlkp
Lepiej trafić się nie dało, i nie co tego ukrywać.... jest spora szansa na awans.

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wroclaw
miles87 czy naiwność :?: Nie wiem, być może. Po prostu losowanie nam się udało w moim mniemaniu. Basel czy Celtic poza zasięgiem. Celtic też co prawda zagrał słabo, ale są jeszcze przed sezonem i nie ma tej mocy co pewnie wybuchnie niebawem. Co do Steauy to ja mimo wszystko sądzę, że jeśli Legia ogarnie się na puchary - tak jak to zrobił Śląsk - to mamy szansę na fazę grupową.
EDIT: Kursy Unibet: 2.15 na Legię i 1.65 na Steauę na awans. Jak dla mnie na Wojskowych kurs do pobrania.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
POLSKA
A czym Was tak zachywcają ci Rumuni że tak na nich odrazu stawiacie??!!
Bo w lidze zagrali 1 mecz wygrywając 2:1 z przeciętnym rywalem. W el.LM pokonali w tej rundzie Dinamo Tibilisi na wyjeździ wygrywając 2:0 ale co ważne przy 0-0 z karnego Gruzini nie trafili w bramke a u siebie Rumuni 1-1 więc wyniki rownież nie sa jakies oszałamiające.
Ok wiem,że Legia zagrała padake w tych swoich meczach ale Rumuni nie sądzę żeby mogli zmieść Legionistów. Napewno plusem jest to że rewanż na Łazienkowskiej.
Według mnie 50-50.

nicolante 149

nicolante

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kabul
A czym Was tak zachywcają ci Rumuni że tak na nich odrazu stawiacie??!!
Bo w lidze zagrali 1 mecz wygrywając 2:1 z przeciętnym rywalem. W el.LM pokonali w tej rundzie Dinamo Tibilisi na wyjeździ wygrywając 2:0 ale co ważne przy 0-0 z karnego Gruzini nie trafili w bramke a u siebie Rumuni 1-1 więc wyniki rownież nie sa jakies oszałamiające.
Ok wiem,że Legia zagrała padake w tych swoich meczach ale Rumuni nie sądzę żeby mogli zmieść Legionistów. Napewno plusem jest to że rewanż na Łazienkowskiej.
Według mnie 50-50.

ja oglondauem kazdi match i pisze od tydzen,naislini rywal dla Legia jest Steaua Bucarest,ze Zagreb e Plzen dla mnie moze dac rade Plzen nie mi ci podobac ze Sareajevo,ale Steaua prawda kto dinamo marinowac rzut karni ale Steaua dominowali 90 minut a biegali non stop,u cebie ze varda zabili po 20 minut,rewans match ze vardar i tblisi bylo tylko treiningu,a rzestu zobacz kurs robili tylko 1,86 na steaua :grin: