Wydaje mi się że Atletico pójdzie po rozum do głowy i nie wystawi Belga. Już pomijając to o czym pisze Lukasz80 i coolmen7 to Atletico może narazić się Chelsea i Courtoisa za rok w Madrycie po prostu nie będzie.
Tak na prawdę Atletico musi przemyśleć co jest ważniejsze pieniążki z Uefy i być może Liga Mistrzów czy współpraca z Chelsea... za pieniążki z przejścia Chelsea będzie można wykupić Courtoisa... także warto też patrzeć na aspekty ekonomiczne. Ja jestem za tym by grał skoro ekipa the special... jest tak mocna co im szkodzi bramkarz??....Wydaje mi się że Atletico pójdzie po rozum do głowy i nie wystawi Belga. Już pomijając to o czym pisze Lukasz80 i coolmen7 to Atletico może narazić się Chelsea i Courtoisa za rok w Madrycie po prostu nie będzie.
za pieniążki z przejścia Chelsea będzie można wykupić Courtoisa... także warto też patrzeć na aspekty ekonomiczne. Ja jestem za tym by grał skoro ekipa the special... jest tak mocna co im szkodzi bramkarz??....
To raczej rozwiewa wątpliwości (właściwie to lekkie uzupełnienie posta, który napisał GrubyBob).Dyrektor Chelsea Ron Gourlay potwierdził, że w półfinale Ligi Mistrzów Thibaut Courtois może zagrać przeciwko swojemu macierzystemu klubowi i zaprzeczył, aby zawarto wcześniejszą klauzulę zabraniającą piłkarzowi takiego występu.
Na początku sezonu odnowiliśmy wypożyczenie Thibauta do Atletico. To bardzo proste - on może zagrać przeciwko Chelsea. Nigdy nie było co do tego wątpliwości. Oświadczenie UEFA ocenimy w stosownym czasie - oczywiście, przestrzegamy wszelkich zasad w wypożyczeniach naszych zawodników - powiedział Ron Gourlay.
Nie wiadomo, jaki wpływ na tę wypowiedź miało dzisiejsze oświadczenie UEFA, które zagroziło Chelsea sankcjami w razie prób zabronienia Courtoisowi gry w rozlosowanym dziś półfinale Champions League. Jeszcze wczoraj prezydent Atletico przyznawał, że jego klub musiałby zapłacić odpowiednią sumę odszkodowania, gdyby w tym meczu na bramce pojawił się belgijski goalkeeper.
źródło/tłumaczenie Chelsea, chelsealive.pl
W ewentualnej IV rundzie - drużyny będą te same - tylko ich liczba w wyniku eliminacji zmniejszy się o połowę.FC Salzburg AUT Q3 46,185
Steaua Bukareszt ROU Q2 39,451
APÓEL CYP Q3 37,650
Celtic FC SCO Q2 36,813
BATE Borysów BLR Q2 33,725
AC Sparta Praga CZE Q2 28,870
NK Dinamo CRO Q2 23,925
Łudogorec Razgrad BUL Q2 18,125
Maccabi Tel Awiw ISR Q2 17,875
Sheriff Tiraspol MDA Q2 17,075
Mi się wydaje że Roma awansuje kosztem MC.ayern z pierwszego miejsca , myślę że wyjdzie City z drugiego ale łatwo nie będą mieli bo Roma dużo transferów też mogą zaskoczyć