dawidbarca
Użytkownik
Ehh... Cuneo zagra po raz kolejny bez podstawowego rozgrywającego Nikoli Grbica - zastąpi go znany z występów w Resovii Rzeszów - Michał Baranowicz.
Mecz w Nowysybirsku - nie doleciał tam Igor Omrcen - atakujacy i zarazem kapitan zespołu z Maceraty - więc siłą rzeczy takiej dziury młodym Belgiem van Walle się nie załata.
Po trzecie Cuneo nie traktuje europejskich pucharów nazbyt poważnie. Słaba forma Cuneo , braki kadrowe - lepsza forma Lube i skład personalny także.
ęNie wiem co ma oznaczać "nie traktują poważnie" , o ile wiem to wygrali swoją grupe w LM i grali tam w obasolutnie podstawowych składach , gdyby nie traktowali tego poważnie to wystawili by jakiś 3 skład tak jak to się robi w CEV cup i daliby sobie spokój już w fazie grupowej , przeszli dalej i nie ma wątpliwości że i tutaj będą chcieli wygrać. Co do Grbica to troszkę poszperałem po necie i jego występ jest możliwy , ale nawet jak nie zagra to zostają jeszcze Ngapeth , Vissotto i cała reszta gwiazd Cuneo. Macerata w tym sezonie z Cuneo grała i łatwo nie było , "zieloni" znani są z tego że spinają się na ważne mecze i mocnych rywali , Trentino również nigdy nie ma z nimi łatwo. Drużyny są wyrównane i nie wiem jaki jest sens grania tego po takim kursie. Sam Grbic wypowiada się przed meczem: "Najpierw musimy pokonać Maceratę, jeśli Trento pokona Maaseik wtedy pomyślimy o meczach przeciwko Trento, a potem o kolejnych drużynach, które staną nam na drodze. Nie możemy grać z myślą, iż nie natrafimy na kogoś, gdyż to nie jest sposób gry, to nie jest prawdziwy duch walki, jeśli ktoś myśli o zwycięstwie." , nie wiem kto wymyślił taką pierdołe że Cuneo nie traktuje poważnie LM ani skąd takie coś się w ogóle wzięło. Na Macerate w lidze z ogórami często mamy kursy po 1.30 a wy chcecie próbować ich grać po takim samym kursie w meczu z Cuneo? ????
A dlaczego nie? value jest (i to duże) , więc nie widze powodu by tego nie zagrać. Macerata jest faworytem , ale nie tak znacznym jak uważają buki , cokolwiek by się działo Leo , Ngapeth , Mastrangelo czy Henno to zawodnicy przeciwko którym nie gra się po kursie 1.30 .Dawid, jak chcesz obstawiać tylko na podstawie tego, na na któraś drożynę jest niski kurs i "próbować czegoś" w druga stronę, to rób jak uważasz