Spotkanie: Skra Bełchatów - Dynamo Moskwa
Typ: 1
Kurs: 1,57
Bukmacher: Expekt
Analiza:
Już jutro o godzinie 16:45 rozpocznie mecz pomiędzy Skrą Bełchatów - Dynamo Moskwa. Oczekiwaliśmy na ten turniej bardzo długo, gdyż zaplanowany był on trzy tygodnie temu jednak z powodu żałoby narodowej został odwołany. Myśle, że czekają nas wielkie siatkarskie emocje. Mam nadzieje, że z szczęśliwym wynikiem dla naszej drużyny.
Pierwszy mecz odbędzie się miedzy PGE Skra Bełchatów oraz Dynamo Moskwa. Na parkiecie zobaczymy sporo gwiazd. W zespole z Bełchatowa w wyjściowej szóste powinni się pojawić: Michał Winiarski, Miguel Falasca, Piotrek Gacek, Daniel Pliński, Mariusz Wlazły, Marcin Możdżonek oraz Stephan Antiga. Trener PGE Jacek Nawrocki będzie mógł skorzystać z usług Kuby Novotnego czy Bartka Kurka. U rywali powinniśmy zobaczyć m.in. : Juriego Bierieżko, Aleksandra Wołkowa,
Semena Poltawskiego, Siergieja Grankina, Teodora Sałparowa oraz Dante.
Faworytem według mnie jest Skra Bełchatów, która zagra 'u siebie' i bedzie dopingowana przez tysiące kibiców. Skra ma przewagę na pozycji atakującego ( Semen najlepsze lata ma już za sobą), środkowi polskiej drużyny to chyba jedna z najlepszych par na świecie. Jeżeli chodzi o przyjęcie zagrywki to po obu stronach jest podobnie, tak samo na rozegraniu i na pozycji libero. Dodatkowo na ławce Skry mamy Bartka Kurka a on jeżeli ma dzień może naprawde wiele.
W zeszłym sezonie obie ekipy spotkały się w
LM i wtedy lepsi byli zawodnicy z Bełchatowa.
Skra powinna to spotkanie wygrać, ponieważ są zespołem lepszym od Dynama oraz grają we własnej hali. Bełchatowianie wywalczyli awans do finału Plus Ligi, natomiast Siatkarze z Moskwy przegrali w półfinałach ligowych z drużyna z Kazania. Te wszystkie czynniki świadczą na korzyść Skry i to właśnie oni powinni jutro świętować awans do finału
LM