ja to wiem tylko mi chodzi o reakcje OMRCENA - czy on wiedzial co ta kartka oznacza...Omrcen został wykluczony za nadmiar tych kartek w sezonie - po kłótni z Woutem była to już ósma w sezonie.
w ktorym to momencie meczu było ?
ja to wiem tylko mi chodzi o reakcje OMRCENA - czy on wiedzial co ta kartka oznacza...Omrcen został wykluczony za nadmiar tych kartek w sezonie - po kłótni z Woutem była to już ósma w sezonie.
jeśli Travica wykorzysta potencjał jaki drzemie w tych zawodnikach i będzie solidnie sypał to Macerata wygra to spotkanie.
Lube Banca Marche Macerata - Bre Banca Lannutti Cuneo 1 @ 2,34 Pinnacle
Duże te kursy na Maceratę, ja rozumiem że nie gra Omrcen i jest to strata ogromna, jednak trio Parodi, Savani i Kovar powinno dać radę. Jeśli w przyjęciu wyjdzie para Parodi-Kovar to przyjęcie powinno być dobre i liczę że Travica pogra coś środkiem, bo w tym elemencie Macerata ma ogromną przewagę nad Cuneo. Savani ma młotku już nie raz grał także powinien dać radę, a przy zagrywce Ngapetha i Vissotto mogą zagrać w 4 w przyjęciu. Takie ustawienie ma swoje plusy i minusy, jeśli Travica wykorzysta potencjał jaki drzemie w tych zawodnikach i będzie solidnie sypał to Macerata wygra to spotkanie.
To jak dwumecz już się zakończył?Dwumecz moim zdaniem już skończony , tym bardziej , że Cuneo u siebie jest nie do zatrzymania. Pozostaje podziękować bukom za piękny prezent na dziś
Przecież to tylko sport i wszystko się może zdarzyć.Ten dwumecz powinien się już skończyć , Cuneo dwa razy wypuściło szanse na zamkcięcie tego półfinału , przy 1:0 i przy 2:1 w rewanżu .
Eee tam Gystlik marudzisz :razz: Prawda Macerata ma problemy ale Kovar może spokojnie zastąpić Omrcena. Tzn Savani może go zastąpić. Kluczem tu będzie jak zagra Parodi, masz rację jest po kontuzji, ostatnio kolorowo to nie wyglądało także jeśli wygra walkę z bólem to będzie dobrze. O przyjęcie raczej się nie martwię, jednak w ataku przydałby się i to bardzo. Opcja ze Starovicem niby ok, ale trzeba pamiętać że Serb miał poważną kontuzję i tak cud że wrócił w tym sezonie do gry. Według mnie czysto sportowo szansę są porównywalne. Własna hala jest minimalnym atutem jednak na tym etapie nie powinno to mieć większego wpływu. Mimo wszystko Macerata wygląda lepiej w przyjęciu i to trzeba wykorzystać grając środkiem. Np Grbić mało co gra ze środkowymi. Cuneo mimo średniego przyjęcia gra na niezłej skuteczności w ataku, jednak to zasługa Grbica który niesamowicie dociąga piłki i wystawia bardzo dokładnie nawet zza 3 metra. Jak pisałem szanse porównywalne, Macerata już była skazywana na pożarcie w rewanżu w Cuneo i jakoś wyszli obronną ręką. Dlaczego teraz nie ma być inaczej ???? Poza tym to ściskam kciuki za tą drużynę, choć w finale z Trento i tak szans nie mająNie, nie, nie. No Panowie. Jeżeli mecz będzie grany na poważnie (a zdarzały się takie, że wiadomo było kto wygra) to Macerata ma myślę max 35% szans żeby wygrac to spotkanie. Nie zapominajmy, że Simone Parodi w pierwszym spotkaniu nie był nawet włączony do kadry na mecz i całe spotkanie przesiedział za bandami reklamowymi - problemy z kręgosłupem to nie przelewki. Parodi w trzy sety spotkania w Cuneo (bo następne grał za niego już Jiri Kovar) zanotował 35% skuteczności w ataku kończąc zaledwie 6 z 17 ataków. I była to raczej zmiana wymuszona, bo Kovar grał jeszcze gorzej, bo skończył zaledwie 2 ataki na 12 (17%). Więc... Nie ma Omrcena i wydaję mi się, że bardzo prawdopodobną decyzją Giulianiego będzie wystawienie Sasy Starovica, który przy słabszej dyspozycji lub kłopotami z kręgosłupem Simone Parodiego powinien zastąpic Cristiana Savaniego. Ogólnie - czysto sportowo - Lube Banca Marche Macerata ma małe szanse na zwycięstwo. Bo wystawienie Belga van Walle'a będzie strzałem w kolano.
Jak już są śmiechy na sali to ja kończę dyskusję.nie no smiech na sali... lubie Twoje typy i sam w tym sezonie bylem fanem LBM to w tym meczu nie ma takiej opcji... rozumiem jakbys jeszcze pisal ze na Lube jest spore value i warto pograc... ale piszesz takie argumenty jakbys nie wierzyl w LBM i na sile szukal argumentow w ich najslabszym elemencie - rozgrywajacy...z ktorego na pewno nie sa zadowoleni patrzac na caly sezon... Nie piszmy głupot w temacie i faworytem jest Cuneo...
troche glupio piszesz....bez napinki...Własna hala jest minimalnym atutem Jak pisałem szanse porównywalne, Macerata już była skazywana na pożarcie w rewanżu w Cuneo i jakoś wyszli obronną ręką. Dlaczego teraz nie ma być inaczej ???? Poza tym to ściskam kciuki za tą drużynę, choć w finale z Trento i tak szans nie mają :wink:
Raczej nic się nie zmieniło , może warto jeszcze dodać , że na kosmicznym poziomie gra atakujący Vissotto i jest w fenomenalnej formie , podobnie z resztą jak Ngapeth.Cuneo to bardzo doświadczony zespół , w ich szeregach znajdziemy masę gwiazd. Największą z nich jest chyba rozgrywający , wirtuoz z Serbii Nikola Grbic. Grbic jednak zdecydowanie ma z kim grać , obok niego występują: znakomity Brazylijczyk Leandro Vissotto który występuje na pozycji atakującego. Dwóch bardzo doświadczonych środkowych , czyli Mastrangelo i Fortunato . Kapitalny libero Henno i para dwóch znakomitych przyjmujących , młody i piekielnie dynamiczny Ngapeth , oraz Wijsmans. Kadrowo zespół Cuneo robi bardzo duże wrażenie , dużą przewagę zrobi na pewno Grbic bo jego vis a vis Travica nie spełnia absolutnie pokładanych w nim nadziei i bardzo zawodzi. W bardzo dobrej formie jest Vissotto i jeśli tylko zagra dobry mecz to Macerata nie ma szans sobie z nim poradzić , atakuje na niesamowitym zasięgu , jest znakomity technicznie do tego zbija piłki z bardzo dużą siłą. Cuneo dysponuje również bardzo dobrą zagrywką , wspomniany Vissotto to silny serwis z wyskoku , Grbic dysponuje znakomitym flotem , czy Ngapeth który również serwuje piekielnie mocno.
Wypowiedź Parodiego po drugim meczu w Cuneo. Przyjmujący twierdzi, że dał w tamtym spotkaniu wszystko z siebie, jednak problemy z kręgosłupem zmusiły go do przedwczesnego zakończenia spotkania - w rezultacie Simone Parodi rozegrał 3 pełne sety.“Siamo stati bravissimi, abbiamo dato una bella risposta dopo la brutta prova di giovedì scorso in gara 1 – il pensiero di Simone Parodi, uno dei tanti ex in campo -. Personalmente sono rimasto in campo finché ho potuto, dando il massimo, ma poi i problemi alla schiena sono tornati a farsi sentire ed ho dovuto cedere. Spero di star bene mercoledì, è una partita a cui non voglio assolutamente mancare”.
Także Cristian Savani skomentował po meczu sytuację w drużynie, stwierdził że jest szczęśliwy oraz pochwalił zespół za walkę i ambicję. Potwierdził też, że Parodi ma problemy z kręgosłupem i nie mógł wspomóc zespołu w czwartym i piątym secie.Cristian Savani(Lube Banca Marche Macerata): “Sono davvero contento, a pezzi ma contento. Abbiamo dato tutto e tirato fuori carattere e tecnica. Dopo la partita di giovedì avevo detto che dovevamo giocare più di squadra e stasera l’abbiamo fatto. Naturalmente senza Parodi, che non ha recuperato del tutto fisicamente, facciamo più fatica, perché i terminali offensivi sono più scontati, ma siamo stati bravi”.
Oficjalnie Leandro Vissotto miał objawy Tachykardii - czyli przyspieszenie akcji serca powyżej 100 uderzeń na minutę. Czyli bardzo dobrze zdiagnozowałem problem atakującego reprezentacji Brazylii twierdząc, że powodem jego niedyspozycji mógł byc zawał serca. Śmiem twierdzic, że w tym momencie występ Vissotto na Lidze Światowej i co gorsza na Igrzyskach Olimpijskich stoi pod dużym znakiem zapytania :-(LA CRONACA – Si parte con coach Giuliani che si affida a Cristian Savani per sostituire Igor Omrcen, squalificato (leggi l’articolo). E dunque la formazione della Lube è composta da Travica-Savani, Kovar e Parodi in banda con Stankovic e Podrascanin al centro. Libero, il francese Exiga. Cuneo è con il sestetto al completo e si schiera con Grbic-Vissotto, Wijsmans-Ngapeth in banda con Mastrangelo e Fortunato al centro. La partenza fulminea dei biancorossi è firmata da Podrascanin e Stankovic che portano la Lube avanti 16-11 al secondo time out tecnico. I biancorossi continuano a giocare su livelli elevati ed il finale di set ha un solo padrone: Macerata. L’errore di Ngapeth regala il parziale alla Lube: 25-20 e biancorossi avanti 1-0. Anche l’inizio di secondo set è tutto di marca Lube. Il turno di battuta di Savani spacca in due il parziale: Lube che si porta sul 12-6. Nelle fila dei piemontesi accusa problemi di tachicardia Leandro Vissotto che lascia il suo posto a Caceres. L’ace di Travica manda la Lube al secondo time out tecnico in vantaggio 16-10; i ragazzi di Giuliani giocano su livelli eccezionali e mettono in cassaforte il parziale con il colpo di Savani per il 21-12. L’errore al servizio di Wijsmans regala il secondo parziale alla Lube che chiude 25-17. Terzo set che parte con la Lube subito pimpante: Kovar sigla il 6-2 ed il primo tempo di Stankovic porta Macerata sul 14-11. Cuneo è in balia delle onde, il primo tempo di Stankovic vale il 20-16. Il finale di set è palpitante: ci pensa Parodi a mettere tutti d’accordo con il muro del 26-24.
Oczywiście wszelkie problemy z sercem wyszły po badaniach w szpitalu.Un risultato forse contro pronostico dopo la squalifica di Omrcen, ma che sul campo è maturato con un netto 3-0. La serata negativa dei piemontesi, a lungo frastornati dal servizio biancorosso, è completata dall'uscita di scena di Vissotto (sul 5-5 del 2° set), finito in ospedale per accertamenti a seguito di tachicardia.
Całe szczęście że to tylko sport i wszystko się może zdarzyć. No i jak się okazało byłeś zbyt pewny siebie, zresztą jak zawsze.Już dziś o 20.30 , rozpocznie się trzeci mecz tegorocznego półfinału najlepszej ligi świata siatkarzy. Dziś ten półfinał się skończy i na 99% w finale zagra Cuneo , nie mam raczej co do tego wątpliwości.
Całe szczęście że to tylko sport i wszystko się może zdarzyć.
Dzisiaj mamy 1,35 na Trentino ja mam 1,95. Cóż niestety ale Trentino jest faworytem tego meczu, grają na prawdę dobrze i bez piekielnie silnej zagrywki pokonać ich nie idzie. Macerata taką zagrywkę ma ale czy w jednym momencie w polu serwisowym odpalą wszyscy zawodnicy? W to niestety wątpię, chociaż w półfinale z Cuneo zagrywką zdemolowali rywali. Reasumując po kursie jaki teraz jest czyli 1,35 granie na Trentino jest nie warte. Macerata to nie ogórki ale faworytem są podopieczni Stojczewa, nic więcej z tego meczu nie stawiam i liczę na doskonałe widowisko.Lega Pallavolo zwycięzca? Itas Trentino @ 1,95 Unibet
Trentino to najlepsza drużyna na świecie. Gram na ich zwycięstwo w Lega Pallavolo ponieważ uważam że nie ma drużyny na pewno we Włoszech która mogła by z nimi wygrać. Grają nieosiągalną siatkówkę, szczerze mówiąc liczyłem w tym sezonie na Maceratę, ale po dobrym początku teraz grają bardzo, bardzo słabo. Wydaje mi się że zawodnicy są mocno wypaleni.
Co może przeszkodzić w zdobyciu tytułu?
Kontuzje w jednym czasie obu przyjmujących, jednego jeszcze dadzą radę zastąpić dwóch już nie. Della Lunga w razie czego prezentuje odpowiedni poziom by gra Trentino nie ucierpiała. Jeszcze w przyjęciu ewentualnie może pograć drugi atakujący Sokolow. Na ataku dwóch równorzędnych zawodników Stokr i Sokolov. Środek czterech dobrych zawodników z czego Birarelli i Djurić delikatnie górują nad ostatnio grającymi Birkmanem oraz Burgsthalerem. Na rozegraniu Raphael który gra świetnie oraz Łukasz Żygadło który w razie zmian spisuje się bardzo dobrze. Dwóch równorzędnych libero Bari który gra kiedy rywale serwują i Colaci który gra kiedy Trentino zagrywa. Połączenie idealne. Drużyna kompletna jeśli nie zdarzą się kontuzje to nie ma opcji by nie wygrali Serie A.
Kto może zagrozić?
Macerata już o nich pisałem i wydaje mi się że moja ulubiona drużyna nie ma szans w starciu z Trentino. Tak jak pisałem wcześniej po prostu są wypaleni i medal będzie sukcesem.
Cuneo które osłabiło się w tym roku, powalczy o finał jednak kiedy się tam znajdzie z Trentino nie ma szans, zbyt mocno faluje im gra. Nie ma pewniaka w ataku. Kapitan Wijsmans też delikatnie pod formą. Nie mają atutów.
Modena w ostatnim meczu ligowym z Trentino pokazała na ile ich stać, ze słabymi wygrywają w cuglach, ale przychodzi ktoś lepszy i wszystkie atuty idą do lasu.
Monza za młoda i za mało doświadczona drużyna. Potencjał jest ale panie! gdzie na mistrzostwo Włoch.
To by było tyle jeśli chodzi o kandydatów. Trentino ma wszelkie atuty po swojej stronie im głębiej w las czytaj więcej meczy rozegranych co raz bardziej przekonuję się do niepodważalnej dominacji Trento.
Ostatni mecz z Cuneo w wykonaniu Travicy jest zaprzeczeniem Twoich słów he he he :smile:Skupię się na osobie Dragana Travicy, który po sezonie zapewne odejdzie z zespołu. Moim zdaniem - na co dzień Dragan jest o klasę słabszym rozgrywającym aniżeli Raphael. Oczywiście dysponuje mocną i regularną zagrywką - czego nie można powiedziec o Brazylijczyku - ale chłopak ma problemy z dokładnością czy rozrzuceniem piłki w tempo. I oczywiście sfera mentalna reprezentanta Włoch nie jest jego najmocniejszą stroną - jeszcze nie jest ograny w takim stopniu w jakim setter Itasu.
Spotykają się ze sobą dwie świetne ekipy. Zadecydują detale, dyspozycja dnia. Według mnie po prostu warto zagrać coś w stronę Maceraty. Jeden mecz, wszystko się może zdarzyć.
Typy:
Lube Banca Marche Macerata @ 3.00 Betsafe
Lube Banca Marche Macerata (+1.5 seta) @ 2.10 Betsafe
Akurat już na ten temat wymieniliśmy poglądy, więc ostatni mecz z Cuneo nie ma najmniejszego wpływu na ocenę Dragana Travicy.Ostatni mecz z Cuneo w wykonaniu Travicy jest zaprzeczeniem Twoich słów he he he
Może być, ale i tak jest zajebi...Genialny TB !
Macerata wygrała Scudetto, Resovia MP :wink: Czy może być piękniejszy dzień ?