>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

LEGA PALLAVOLO sezon 2010/2011 - Włochy

Status
Zamknięty.
D 413

dzidzok

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Dzisiaj również można spróbować na Monze,która pokonała ostatnio w domu i wyjeździe właśnie Modene 3-1.Modena jakby spuchła nieco w tych 2 meczach a Monza chyba złapała właściwy rytm właśnie na play-offy.Kurs jest wg mnie nieco zawyżony na gości i +1,5seta po 1,65 wygląda całkiem,całkiem;)

buzero 59

buzero

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
nie wie ktos jak sie ma sprawa z kontuzjami w Cuneo chodzi mi o WOUTA i PARODIEGO ? czy choć 1 z nich zagra?
pytam bo strona CUNEO nie działa a na stronie ligowej nie ma zadnych info....

dawid.400 13,9K

dawid.400

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Obywatel Swiata
Parodi napewno nie zagra. Wijsmans narzeka jeszcze na kontuzje bardzo możliwe jednak że znajdzie dzisiaj się w kadrze meczowej, ale grać raczej nie będzie.

rysiek650 14

rysiek650

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Rzeszów
Wie ktoś może jakim wynikiem zakończył sie ostatni mecz Trentino znaczy sie wiem że 3:0 ale chodzi mi o wynik punktowy w poszczególnych setach????

Z góry dzięki!!!

K 31

krystian0016

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Siatkówka Włochy
Spotkanie: Acqua Paradiso Montichiari - Modena
Typ:eek:ver 184,5
Kurs: 1.85
Bukmacher: Betsafe
Czas rozpoczęcia: 20.30
Analiza:

Dzis o godzinei 20.30 zostanie rozegrane juz trzecie spotkanie fazy playoff pomiedzy Acqua Paradiso Montichiari które zajeło piate miejsce w sezonie zasadniczym a ich rywalem bedzie lider tych rozgrywek Modena.To spotkanie jest juz trzecim w konfrontacjii tych zespołów.w pierwszym meczu góra była Monza która wygrała 3-1 z kolejii w drugim juz Modena gładko wygrała 3-0 .W siatkówce włoskiej zaobserwowac mozna ze duze znazenie na wynik meczu ma rola gospodarza .Play-offy te rozgrywane sa tak jak mniejwiecej w wiekszosci dyscyplin do trzech zwyciestw. Obecni w seri jest 1-1 i juz dzisiejsze spotkanie moze byc kluczowe poniewaz Jezeli MOdena wygra dzis i znacznie ułatwi sobie zadanie i mecz u siebie to bedzie tylko formalnosc .Jak zapowiada Daniele Bagnoli (trener Casa Modena) zespół od pewnego czasu juz nie nekaja takie kontuzje jak to miało miejsce w ostatnim czasie i teraz skupiaja sie tylko i wyłacznie na wygraniu tego meczu a podstawa do tego ma bys dobre przyjecie .Juz w pierwszym meczu Modena mogła walczyc o zwyciestwo lecz w czwartym secie zmarnowali swoja przewage i przegrali 27-25 co zakonczyło mecz na wyniku 3-1 ..Równiez ostatnio do składu powrócił podstawowy zawodnik Modeny :Bruno co dodatkowo ma im pomóc w dzisiejszej walce o zwyciestwo .Moim zdaniem Jesli druzynie gosci uda sie wygrac ten mecz to nieobejdzie sie bez straty jakiego kolewie seta gdys graja nie z byle kim i licze tu na wynik 3-2 dla Modeny &gt;Polecam,

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
marglowiak +4 Punkty (Dobry typ!)
gystlik 3,3K

gystlik

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa/Poznan
Kontuzja Simone Parodiego
Przyjmujący Mistrzów Włoch z Cuneo Simone Parodi został poddany operacji kolana, która polegała na rekonstrukcji więzadła pobocznego i odbudowy torebki stawowej. Operacja została zakończona sukcesem i już dzisiaj ( tj. w czwartek ) Simone opuścił Klinikę Ortopedyczną w Turynie, gdzie był operowany.

buzero 59

buzero

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Czyli zapewne nie zagra już w tym sezonie?! Wraca powoli WOUT który na półfinały będzie już gotowy w 100 % - w dzisiejszym meczu już myślę że pokaże swój potencjał i że zasłużył na miano MVP sezonu zasadniczego. Wczoraj Fei pokazał że przegrał nieznacznie z Woutem notując super występ z 7 blokami.
Myślę że dziś można zaufać po raz kolejny faworytom i zagrać tak jak FILIP z handicapami -1,5 seta.
Kursy nie powalają ale w miarę pewne...Ale bez Parodiego ciężko będzie im w półfinale z Maceratą jeżeli ta awansuje ....

buzero 59

buzero

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
bardzo ladnie dzis mi wyglada typ na MODENE po ostatnio w nieprawdopodobnych okolicznosciach przegrala w TB 15-12 (bylo 10-12) - dzis na pewno palaja rzadza rewanzu.... tylko nie moge nigdzie znalesc info o Berezhko - bo w poprzednim meczu zszedł w 1 secie i juz nie wrocil....
zna ktos sytuacje?

robson-united +10 Punkty (Dzięki za Modene ;))
hopkirk 1,1K

hopkirk

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
O występie Bereżko ma zdecydować sztab medyczny przed meczem, dokładniejszej informacji nie wiem czy można znaleźć. Do tej pory w play off po wyleczonej kontuzji nie grał przyjmujący Diaz. Podobno nadal nie prezentuje się najlepiej, ale jest już dostępny do gry.

gystlik 3,3K

gystlik

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa/Poznan
Dyscyplina: Siatkówka, Włochy - Pallavollo SerieA
Spotkanie: Lube Banca Macerata - Sisley Treviso
Typ: Lube Banca Macerata (-1,5seta)
Kurs: 1,99
Bukmacher: Pinnacle

W rozstrzygającym o awansie spotkaniu włoskiej ligi siatkarskiej spotkają się dwie wielkie drużyny europejskiej siatkówki: zespoły z Maceraty oraz Treviso.
Macerata po sezonie zasadniczym zajęła 3 pozycję, natomiast siatkarze z Treviso spoczęli na 5 miejscu. Oba zespoły są bardzo mocne, mogą o tym świadczyc gwiazdy światowej siatkówki w obu składach: Igor Omrcen, Cristian Savani, Marko Podrascanin i Dragan Stankovic w Maceracie oraz Allesandro Fox Fei, Robert Horstink czy Novica Bjelica w zespole Sisley. Włoskie zespoły zgarnęły wszelkie możliwe trofea w Europie, Sisley wygrał Puchar CEV natomiast Lube Banca zdobyła Puchar Challenge. Do rozstrzygnięcia tej rywalizacji potrzebny będzie 5mecz, wyniki poprzednich rywalizacji przedstawiają się następująco:
1) Lube 3:0 Sisley (25:16, 26:24, 25:22)
2) Sisley 1:3 Lube (27:29, 15:25, 25:16, 22:25)
3) Lube 2:3 Sisley (21:25, 17:25, 28:26, 26:24, 9:15)
4) Sisley 3:1 Lube (25:18, 21:25, 30:28, 25:22)

Moim zdaniem zawodnicy z Maceraty nie dopuszczą do TieBreak&#39;a i zdołają wygrac mecz w stosunku 3:0 lub 3:1 dlaczego? Na każdej pozycji posiadają porównywalnych i lepszych zawodników od graczy Sisley&#39;a.

Atakujący: Igor Omrcen vs Allesandro Fei - obaj o znakomitej dynamice i sile ataku oraz znakomitym serwisie. Fei zawsze zbiera około połowę punktów wbitych przez swój zespół, człowiek ikona włoskiej siatkówki kontra mierzący bagatela 208cm wzrostu! Chorwacki napastnik rodem ze Splitu - Igor Omrcen, znakomicie w komponowany w zespół prowadzony przez trenera Mauro Berutto.

Przyjmujący: Cristian Savani - Facundo Conte vs Gabrielle Maruotti - Robert Hotstink - tutaj zdecydowaną przewagę upatruję w zespole Maceraty, Savani i Conte mimo niezbyt dobrego przyjęcia zagrywki rywala nadrabiają dynamicznymi i skutecznymi atakami. Natomiast w zespole z Treviso formę w przyjęciu trzyma Horstink, który potrafi byc niebywale skuteczny w ataku, większośc zagrywek będzie lokowanych w słabo radzącego sobie w tym elemencie gry Maurottiego.

Środkowi: Dragan Stankovic - Marko Podrascanin vs Bontje Rob - Novica Bjelica - tutaj mamy serbsko-holenderski pojedynek, dosyc wyrównany ze wskazaniem na Serbów. Świetna komunikacja z setter&#39;em Vermiglio, przez co dużo punktów Lube zdobywa z środka siatki, czasami złapią jakiś blok, lepszą zagrywkę prezentuje Marko. Doświadczeni Holendrzy jakoś nie przekonują mnie tym sezonie, nie wyróżniają się zbytnio w żadnym elemencie siatkarskiego kunsztu, większe niebezpieczeństwo ze strony zagrywki będzie czyhało po serwisach Novicy Bjelicy.

Rozgrywający: Valerio Vermiglio vs Dante Bonifante - tu z kolei pojedynek bardzo doświadczonych siatkarzy, którzy w zawodzie siedzą już niespełna 20lat. Jednak większym szacunkiem darzę Valerio - szybko rozdaje piłki na skrzydła, często operując też środkiem a także denerwując zawodników drużyny przeciwnej - prawdziwy Włoch. Natomiast po drugiej stronie siatki znajduję się Dante, włoski rozgrywający nie mający w ostatnim czasie większych osiągnięc, oprócz wygryzienia ze składu... Marcelinho.

Pozycję Libero podsumuję krótko: Paparoni znajduję się w lepszej formie od wysłużonego i często popełniającego Fariny.

Reasumując: Drużyna Lube, jeżeli zbierze się i wyjdzie na parkiet mocno zdeterminowani, będąc skoncentrowani nie powinni oddac w tym meczu więcej niż 1seta. Jedyne zagrożenie, które osobiście uznaje za bardzo duże to postac... Allesandro Fei&#39;a, nadczłowiek, który kończy niewarygodne piłki.
* Novica Bjelica jest oczywiście Serbem - mój mały błąd. Co nie zmienia faktu, że Macerata pokazała klasa i Fei i spółka nie wyszła z żadnego seta z 20punktów!
5) Lube Banca Macerata 3:0 Sisley Treviso (25:18 25:19 25:20) ✅✅✅
Awans Lube Banca Macerata!

redwitz +2 Punkty (Trafne spostrzeżenia.)
robson-united +10 Punkty (wyeliminowali Horstinka + wlasna siła w ataku i pewne 3-0. Graty ;))
buzero 59

buzero

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
popieram typ na MACERATE - myślę że mimo fantastycznej ostatnio formy FEI goście nie dadzą rady i typuje win gospodarzy - ale z handi bym uważał w końcu to TREVISO ... ja typuję czystą 1 kursy w okolicach 1,4-1,45 w porównaniu do poprzedniego meczu u MACERATY gdzie było 1,2- 1,25 jest dobrym kursem.... 7/10

sorki ale nie mam czasu;

buzero 59

buzero

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
popieram typ na MACERATE - myślę że mimo fantastycznej ostatnio formy FEI goście nie dadzą rady i typuje win gospodarzy - ale z handi bym uważał w końcu to TREVISO ... ja typuję czystą 1 kursy w okolicach 1,4-1,45 w porównaniu do poprzedniego meczu u MACERATY gdzie było 1,2- 1,25 jest dobrym kursem.... 7/10✅✅✅

sorki ale nie mam czasu;

TYP NA PLUS - zadziwila slaba skutecznosc gosci w ataku tylko 39%
gospodarze widac bylo ze sa mocno skoncentrowani - szczegolnie Horstink zostal wyeliminowany gdzie na 6 atakow dostal 4 bloki nie konczac zadnego z nich Fei troszkę słabiej i daltego porażka...
uważam że MACERATA powalczy z Cuneo nawet w 5 meczach....

houston4 184

houston4

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Polska
Lube Banca Macerata-Bre Banca Cuneo
Mój typ: Lube Banca Macerata @ 1.85 Unibet✅
Jest już do drugi mecz w fazie PO między tymi dwoma drużynami. Pierwszy mecz padł łupem Cuneo, ale patrząc na statystyki to były dość wyrównane (z lekką przewaga dla Maceraty szczególnie atak w 1 i 2 secie). W ligowym sezonie było odpowiednio wyniki 0-3 i 3-1. Myślę że atut własnej hali będzie pomocny dla Maceraty i Macerata wygra to spotkanie (choć nie wykluczone że dopiero w TB).

houston4 184

houston4

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Polska
Casa Modena-Itas Trentino
Mój typ: under 185.5 @ 1.60 Unibet✅
Drugi mecz drugiej pary półfinałowej, raczej nie zapowiada się wyrównana walka. W pierwszym meczu w fazie PO gładkie zwycięstwo Trento do 0 ( a w setach do 15, 14, 18). W fazie ligowej oba mecze dla Trento do 0. Więc wniosek nasuwa się sam. Myślę że atut w postaci własnej hali nie będzie miał większego wpływu na wynik meczu.
Edit: Jak to sie mówi rozwiązanie błędne ale wynik prawidłowy ;)
A co do meczu to w 2 pierwszych setach trochę zabrakło konsekwencji i szczęścia a 3 set to... bez komentarza.

dawid.400 +3 Punkty (tak jak pisałem tak robię, pby tak dalej ;))
alexdamiao 392

alexdamiao

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Casa Modena-Itas Trentino
Mój typ: under 185.5 @ 1.60 Unibet
Drugi mecz drugiej pary półfinałowej, raczej nie zapowiada się wyrównana walka. W pierwszym meczu w fazie PO gładkie zwycięstwo Trento do 0 ( a w setach do 15, 14, 18). W fazie ligowej oba mecze dla Trento do 0. Więc wniosek nasuwa się sam. Myślę że atut w postaci własnej hali nie będzie miał większego wpływu na wynik meczu.

Hehe ładnie ci weszło widzę ???? Chociaż nie w tą stronę, ale szczęście też trzeba mieć.
Może pojawi się na internecie fragment meczu przy stanie 2-0 w setach i 2-2 w punktach w 3 secie gdy na zagrywce pojawił się Angel Dennis. 10 pkt z rzędu dla Modeny w tym 6 asów( 5 pod rząd )!!! Coś niesamowitego.

dawid.400 13,9K

dawid.400

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Obywatel Swiata
Dziwią mnie niektóre komentarze, a kim są niby zawodnicy z Trentino że muszą wszystkie mecze wygrywać. Oni też są ludźmi i zdarzają się im słabsze dni. Przykładem może być Juantorena który dzisiaj zagrał bardzo słabo szczególnie w przyjęciu, w sumie jego kolega z zespołu Kazijski również miał ogromne kłopoty w tym elemencie. Dzisiaj Modena w pełni zasłużyła na zwycięstwo, popis na zagrywce dał Angel Dennis i co najważniejsze Modena nie wystraszyła się rywala zagrała bez kompleksów i pokazała że najlepsza drużyna świata jest do pokonania.
http://www.youtube.com/watch?v=diRQzsS3oR0
a tu macie popis na zagrywce, ch.. kamera ale punktował rewelacyjnie ;)

houston4 184

houston4

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Polska
Dziwią mnie niektóre komentarze, a kim są niby zawodnicy z Trentino że muszą wszystkie mecze wygrywać.
Nie chcę wchodzić w polemikę, ale moja analiza i typ były &quot;nie z sufitu&quot;, ale miały poparcie w trzech meczach pomiędzy Modeną a Trentino - 2 w fazie ligowej i jeden w fazie PO. I to w dodatku wszystkie wygrane przez Trento stosunkiem setów 9 do 0 dla Trento.
A co do słabszego dnia to się zgadzam - to są ludzie nie maszyny i każdy ma w swoim życiu słabsze dni (ale żeby prawie cała 6 naraz - jak dla mnie dziwne i nie spotykane). Jak bym tego nie widział to bym pewnie nie uwierzył.

natmar21 100

natmar21

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Torun
Uważam że grający od niedawna w Modenie Bruno Rezende ( gra chyba od przedostatniego meczu RZ )poprawił w znacznym stopniu jakość gry tego zespołu i przy nieco słabszej dyspozycji Trento wynik drugiego meczu w PO nie jest niespodzianką.Trento bez zagrywki nie stanowi olbrzymiego zagrożenia dla poukładanych zespołów co w tym sezonie udowodniło Cueno.A niestety dla Trento zagrywka w omawianym meczu była atutem Modeny.Losy rywalizacji są moim zdaniem dużą niewiadomą.

houston4 184

houston4

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Polska
Itas Trentino-Casa Modena
Mój typ: Itas Trentino (-1.5) @ 1.45 Unibet✅
ewentualnie under 185.5 @ 1.55 Unibet✅
Jest to już 3 spotkanie 2 pary pólfinałowej, jak na razie stan rywalizacji to 1-1. Myślę że siatkarze Trentino po kiepskim ostatnim spotkaniu w Modenie, przed własną publicznością będą chcieli zatrzeć nie miłe wrażenie z ostatniego meczu. Liczę na wynik 3-0 ew. 3-1 dla Trento (a ten ostatni mecz to był po prostu &quot;wypadek przy pracy&quot;, który nie powinien mieć miejsca i się już nie powtórzy).
PS. Chociaż patrząc na wczorajszy wynik meczu (samego meczu nie oglądałem) Macerata - Cuneo - wszystko jest możliwe, w końcu to tylko siatkowka (gdzie jedna akcja decyduje o wyniku całego meczu). ;)

Status
Zamknięty.