Dyscyplina: Koszykówka -
Włochy,
Lega A
Godzina: 18:15
Spotkanie: Pallacanestro Varese - Victoria Libertas Pesaro
Typ: 2
Kurs: 3,58
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:
Kolejny raz gram spotkanie z zespołem Varese. Tym razem jednak, pierwszy raz zdarza mi się typować na ich porażkę. Tabela na początek:
Gospodarze u siebie mają najgorszy bilans w całej lidze notując 3 zwycięstwa, 1 zwycięstwo po dogrywce, 6 porażek i 1 porażkę po dogrywce, a zespół Pesaro na wyjazdach zanotował do tej pory 2 zwycięstwa i 8 porażek i jest drugim najgorzej grającym zespołem na wyjazdach. Mecz bardzo ważny dla obu drużyn. Wspominałem już podczas kilku spotkań z udziałem Varese, że zespół ten jest tak nisko głównie dlatego, że na początku sezonu miał wiele problemów z kontuzjami. Teraz tego problemu nie ma, wszyscy najważniejsi gracze są i po zmianie trenera, kiedy funkcję tę objął Attilio Caja zespół gra dużo lepiej i wygrywa. Gdyby kurs na gospodarzy był trochę wyższy to może bym się skusił, jednak po takich kursach wolę iść w stronę gości. Mecz jest bardzo ważny i z pewnością będzie zacięty a Varese nie jest aż takim faworytem w tym meczu jak wskazywałyby kursy wystawione przez buki. Varese ma duże problemy w tym sezonie w meczach, w których jest uznawane za faworyta a w tym meczu buki uznali za murowanego faworyta ten zespół. Ja jednak się z taką opinią nie zgadzam i uważam, że Pesaro jest tutaj w stanie wygrać. Zespół ten również ma kilku bardzo ciekawych graczy i ja spodziewam się wyrównanego spotkania, które rozstrzygnie się w samej końcówce. Kto mniej błędów popełni na koniec wygra to spotkanie. Oczywiście taka jest moja opinia i zdanie a jak będzie zobaczymy. Oba zespoły zagrają raczej swoimi najmocniejszymi składami, jedynym znakiem zapytania jest występ Harrowa w ekipie gości ale na plus dla Pesaro przemawia fakt, że mają nowego trenera. Został nim bardzo doświadczony Spiro Leka i spodziewam się lepszej gry gości, niż w ostatnim czasie. Wiadomo jak działa efekt nowej miotły i na to tutaj też liczę

Trener ten z pewnością tchnie w zespół nowego ducha walki i są oni tutaj w stanie sprawić dziś niespodziankę.
93-78