>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Kwalifikacje do MŚ 2010 - 12.08.2009 (Europa, Ameryka Północna)

Status
Zamknięty.
assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Verona
Za dwa tygodnie zostanie rozegrane kilka spotkań ze strefy europejskich kwalifikacji i jedna pełna kolejka z Ameryki Północnej i Środkowej.

Myślę, że warto się nad tymi meczami zastanowić bo kwalifikacje wkraczają w decydującą fazę i na pewno każdy te mecze potraktuję poważnie.

Na początku zajmijmy się Europą.
Tutaj rozegrane zostanie tylko 5 spotkań. Wszystkie rozpoczną sie o godzinie 20:00.
Przedstawię sytuację z grup 3,4,6,7 i 9 bo właśnie drużyny z tych grup rozegrają tego dnia spotkania eliminacyjne.

A oto zestaw par wraz z kursami z BAH:

Kolejna seria kwalifikacji ze strefy europejskiej zostanie rozegrana 5 września.

W strefie Ameryki Północnej i Środkowej po turnieju GOLD CUP sytuacja w grupie eliminacyjnej jest bardzo ciekawa.
Tu do końca kwalifikacji będzie toczyć się zażarta walka o 3 miejsce, które gwarantuje start w przyszłorocznym mundialu.

Tabela wygląda następująco:

A kursy, które wystawił BAH najlepiej świadczą o wyrównanym poziomie eliminacji w strefie Ameryki Północnej i Środkowej:

Zapraszam do dyskusji.. ;)

adwokat_typera 107

adwokat_typera

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Koscierzyna
Hmm ... Pewniak to oczywiście Niemcy ... Kurs mizerny, tylko 1,10, ale i tak po takim kursie warto dać za więcej. Przykładowo z tysiąca mamy darmową stówkę, a za to można już zjeść choćby dobry obiad.
Pierwsze ciekawe spotkanie to Norwegia - Szkocja. Myślę, że można tutaj postawić na overa. Wytypowanie zwycięzcy tego spotkania jest dość trudne ... Bardzo ważny mecz dla układu tabeli ...
Drugi interesujący pojedynek to mecz Meksyk - Usa. Meksykanie są pod ścianą, ale ja bym się skłaniał ku Amerykanom. Kurs 3.00 jest na pewno warty ryzyka. Goście są rządni rewanżu za upokorzenie w finale Gold Cupu. Będą zdecydowanie mocniejsi kadrowo, a także dużo bardziej zmotywowani by odnieść zwycięstwo z odwiecznym rywalem ...

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Verona
Mecze eliminacyjne już jutro warto więc zastanowić się nad typami.

Kusi na pewno kurs na Chorwację, która mecz z Białorusią musi wygrać. W innym przypadku jej droga do afrykańskiego Mundialu może sie znacznie wydłużyć. Z tym, że piłkarze Białorusi również ciagle maja szansę na zajęcie drugiego miejsca i w ich przypadku porażka w tym spotkaniu oznacza już definitywny koniec marzeń o MŚ. Stąd też dlatego można wyszukać na Chorwatów w tym meczu kursy wynoszące nawet 2.00.
Osobiście chyba to spotkanie odpuszczę bo mimo iż piłkarze z Chorwacji są piłkarsko lepsi to mogą nie poradzić sobie z będącymi przypartymi do ściany Białorusinami, którzy będą za wszelką cene starali się uzyskać korzystny rezultat.

Na pewno warto poszukać ciekawych handicapów na Niemców i Francuzów. Te dwie reprezentacje nie tracą punktów ze słabeuszami i powinni spokojnie wygrać swoje mecze kilkoma golami. Myślę, że Słowenia również pewnie pokona San Marino.

Ciekawy mecz szykuję się w Norwegii gdzie Wikingowie zagrają ze Szkocją. Gospodarze mają kompletnie nie udane eliminacje i jeżeli tego meczu nie wygrają to będzie to jeden z najgorszych startów tej reprezentacji w kwalifikacjach do MŚ. Szkoci natomiast na pewno nie będa ryzykować bo remis na trudnym terenie ich zadowoli. Dla mnie w tym meczu, przeciwnie niz u kolegi powyżej pewny jest under 2.5.

other 60

other

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Azerbejdżan vs Niemcy
Typ: DW: 0-5
Kurs: 8.50
Bukmacher: betclick
Środowym popołudniem na Dalekim Wschodzie odbędzie się mecz eliminacji Mistrzostw Świata 2010 RPA. Spotkanie choć w Azji, to rozgrywane w ramach europejskiej strefy eliminacyjnej. 137 drużyna kontra 4 zespół na świecie, ta statystyka brutalnie wskazuje faworyta tej rywalizacji. Kurs na Germanów waha się w okolicach 1.10-1.25(niegodne większej uwagi), więc warto w tym meczu było poszukać czegoś do zagrania, choćby za maleńką stawkę.Będzie to pierwszy mecz w historii obu zespołów. Choć Azerowie stracili zaledwie 5 goli w pięciu eliminacyjnych meczach,uważam że już jutro wieczorem ta statystyka pójdzie równo 100% w górę. Niemcy mają w nawyku rozstrzeliwanie swoich przeciwników.

belfast-boy 415

belfast-boy

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Spotkanie: Wyspy Owcze - Francja (under/over 2.5) ✅
Typ: 1
Kurs: 3.20
Bukmacher: bet-at-home

Analiza: Jutro o 18.00 w Torshavn grecki sędzia Michael Koukoulakis rozpocznie spotkanie eliminacyjne do MŚ 2010, w którym naprzeciw siebie staną walczące w Grupie 7 reprezentacje Wysp Owczych i Francji.
Gospodarze jutrzejszego pojedynku w ostatnim czasie zanotowali naprawdę przyzwoite wyniki, udowadniając tym samym, iż nie można ich kompletnie lekceważyć. Najpierw dość niespodziewanie zremisowali z Austrią (1:1), która przecież jeszcze nie tak dawno pokonała Francuzów 3:1, by później w towarzyskim meczu pokonać 2:1 zespół Islandii. Czy będą w stanie przeciwstawić się zmobilizowanym Francuzom, którzy przybywają do Thorshavn po dopisane z góry 3 punkty?
Les Bleus nie zachwycają w tym roku. Dwa razy skromne 1:0 w pojedynkach z Litwą to z pewnością nie to, czego oczekują kibice. Później przyszły dwie porażki w meczach towarzyskich: 0:2 z Argentyną i 0:1 z Nigerią, które na pewno rozczarowały już wszystkich. Z kolei zwycięstwo z Turcją (również w meczu towarzyskim) to ponownie tylko skromne 1:0.
Raymond Domenech nie będzie mógł w jutrzejszym spotkaniu skorzystać ze zmagających się z różnorakimi urazami: Francka Ribery&#39;ego, Samira Nasriego, Gaela Clichy, Jean-Alaina Boumsonga, Thierry&#39;ego Henry, Mouhamadou Dabo i Yohanna Pelego.
Osłabienia są dość poważne, ale z takim przeciwnikiem, jakim są Wyspy Owcze, mimo przyzwoitych ostatnio wyników, spokojnie poradzić sobie powinien nawet drugi skład. Ten jakim dysponuje obecnie selekcjoner Tricolores, na pewno drugim składem nie jest i sięgnie jutro po pewne 3 punkty. Ale, moim zdaniem, nie mamy raczej co liczyć na ciekawe spotkanie. Gospodarze zamurują bramkę, a Francuzi już od pierwszych minut przystąpią do skomasowanych ataków. Wydawać, by się mogło, że bramki posypią się szybko, ale - jak pokazały już mecze z Litwą, na prawdziwy pokaz strzelecki nie ma chyba co liczyć. Zakładając, iż Mandanda zachowa jutro czyste konto (bo jakby mogło być inaczej?), uważam, iż Benzema i spółka nie zdołają zdobyć więcej niż 2 bramki. Wystarczy im zwycięstwo. A jeżeli będzie to kolejne marne 1:0, wcale się nie zdziwię. Zawsze będzie można usprawiedliwić się ultradefensywną postawą rywala, kiepską murawą i porywistym wiatrem...

Przypuszczalne składy obu drużyn:
Wyspy Owcze: Mikkelsen - Naes, Benjaminsen, Bo, Davidsen - Gregersen, Danielsen, Lokin, Borg - Samuelsen, Holst
Francja: Mandanda - Fanni, Gallas, Escude, Evra - L. Diarra, Toulalan, Malouda, Gourcuff - Benzema, Anelka

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Piekary Slaskie
Białoruś - Chorwacja over 2,5 1,91

Oba zespoły prezentują podobny styl gry - do przodu, ofensywnie. Widać to po statystykach - 12 strzelonych goli przez Chorwatów i 14 przez Białoruś. Defensywa prezentuje się już gorzej - Chorwacja 6 straconych bramek, Białoruś 7. Chorwaci zanotowali 4 wyniki overowe w 6 spotkaniach, Białorusini również 4 w 5 spotkaniach. Co ciekawe Oba zespoły zanotowały undery w spotkaniu wyjazdowym z Ukrainą. Jest to pierwsze spotkanie obu ekip w grupie, obu zespołom zależy jednak na zwycięstwie. Tylko taki wynik bowiem przedłuża nadzieje na awans do Mistrzostw Świata. Skład gości wygląda nieźle, parę napastników powinni tworzyć Olić i Eduardo, w pomocy są świetni Modrić, Kranjčar czy Rakitić. Nie co gorzej prezentuje się już defensywa - jeśli Ćorluka i Križanac są bardzo pewni o tyle już tak różowo nie jest z pozostałą dwójką defensorów a trener będzie musiał wybrać kogoś z trójki Šimunić, Čale, Lovren. Pletikosa również nie jest jakimś świetnym bramkarzem, w Spartaku tylko grzeje ławę, przegrywając rywalizację z młodym Dzhanaevem. Białoruś jest bardzo trudnym terenem, w kursie na gospodarzy widzę spore value. Sądzę jednak że obie ekipy stać na to, aby strzelić gola w tym meczu a od tego już tylko krok do pokrycia overu. Bezpiecznie można wybrać typ na gospodarzy z podparciem na remis po kursie w granicach podobnym do overu, ja jednak myślę, że obie ekipy pokażą dobry, ofensywny futbol.

Norwegia - Szkocja 1 2,00

Tu już nie ma co czekać, Norwegowie jeśli nie wygrają zanotują jeden z najgorszych występów w eliminacjach do wielkiej imprezy w historii. Choć i tak szanse na awans są już bardzo małe, więc nie mają za wiele do stracenia, muszą zaatakować i wygrać jak najwyżej aby poprawić swój bilans 3 remisów i 2 porażek w 5 spotkaniach, do tego słaby bilans bramkowy 2:5. Skład mają dobry Helstad, Iversen, Hangeland, Riise, Pedersen czy Carew muszą w końcu wygrać. Z drugiej strony Szkoci bardzo osłabieni, nie zagrają Gordon, Morrison, Robson, Barry Ferguson i Allan McGregor, ale poziom powinni zagwarantować tacy zawodnicy jak McFadden, Millar, D Fletcher, Brown i Hutton. Nie mniej jednak, jak nie teraz to kiedy Norwegowie mają wygrać? Typ na przełamanie.

A 0

amsterdam018

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
GÓRNY SLASK
22:00 WC Qualifying Concacaf, Concacaf
Meksyk
vs
USA
Under/Over 2.5
Over 2.5
2.04/Pinnacle Sport

Z powodu komplikacji meczu ligi paragwayskiej który na 99% gra 16.08.2009 o 22:00 . Zdecydowałem się zagrać jeszcze jeden typy . Mecz eliminacji do MS w strefie Concacaf pomiędzy meksykiem a USA . Jedyny mecz bezposredni taki został rozegrany w ramach kawfikacji do MS w którym gospodarzem był meksyk zakończył się wynikiem 2:1 . Meksyk w el. MŚ u siebie kontutuje wspaniała serie 15 meczy wygranych pod rząd u siebie imponująca seria ale bardzo ciekawe jest to że na te 15 meczy tylko 3 kończyły się underami .USA na wyjazdach prezentuje się następująco 3-1-2 a ciekawostka jest to że w wszystkich 3 meczach których USA nie wygrało padł over 2.5 (1:2 Trinidand i Tobago , 2:2 z Salvadorem i 3:1 jeden z Kostaryka) i w każdym tracili pierwsza bramkę . Sądzę że meksyk ma realne szanse na wygranie tego meczu tym bardziej że potrzebuje punktów ponieważ traci 6 punktów do lidera co prawda z tej strefy bezpośrednio wchodzą 3 zespołu meksyk ma jeden punkt straty do Hondurasu lecz na bardzo nie wygodny terminarz ( Następny mecz to wyjazd na Kostarykę , u siebie z Hondurasem , Salvadorem i wyjazd do Trynidadu ) Przegranie dwóch następnych spotkań komplikuje bardzo sprawę awansu tym bardziej że Honduras gra dwa mecz u siebie z Kostaryka i Trynidadem , Domowy mecz z USA i Wyjazd do Meksyku i Salvadoru . Meksyk wygrywając 4 lata temu grupę finałowa miał Bilans 7-1-2 teraz po 5 spotkaniach ma Bilans 2-0-3 . Biorą pod uwagę dobra grę u się meksyku i fatalna USA na wyjazdach jestem gospodarze wygra to spotkanie a w nim padnie więcej niż 2 bramki​

adwokat_typera 107

adwokat_typera

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Koscierzyna
Spotkanie: Meksyk - Usa
Typ: 2
Kurs: 3.90
Bukmacher: Expekt
Analiza: To spotkanie wg mnie będzie wielkim rewanżem Amerykanów za porażkę w Gold Cup z Meksykanami 0-5. Wydaję mi się, iż Usa to jednak dużo lepsza drużyna od Meksyku. Nie zmienia tego nawet ich ostatnia porażka w śmiesznym pucharze Gold Cup, do którego Amerykanie mimo, iż grali w roli gospodarza podeszli dość lekceważąco, wystawiając drugi garnitur. Myślę, iż gdyby finaliści ostatniego Pucharu Konfederacji, zagrali podstawowym składem wygrali by ten turniej w cuglach. Meksyk mimo wygranego Gold Cupu, nie prezentuje rewelacyjnej piłki. Od dłuższego czasu ta ekipa ma problemy z wygrywaniem ważnych spotkań i tendencje do przegrywania lub remisowania ze słabeuszami. W tym meczu to Meksyk jest pod presją, musi wygrać by zachować szanse na pojechania na mundial. Sądzę, że ten nacisk, sparaliżuję ekipę gospodarzy i nie uniosą tego cieżaru na swoich barkach. Kurs na Usa jest rewelacyjny... Myślę, że powinni to wygrać ...

brat-boom 0

brat-boom

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Spotkanie: Trynidad i Tobago Vs Salvadar
Typ: 1 ✅✅
Kurs: 1.90
Bukmacher: Bwin

Pewniakiem jest tu moim zdaniem wygranie TiT , gracze Socca Wariors mają zespół napełniony gwiazdami w porównaniu z Salwadorem którego siła to przede wszystkim własny stadion , Trynidad jeżeli nie wygra tego meczu może już definitywnie pożegnać się z Mundialem dlatego piłkarze będą bardzo zmotywowani , poprowadzi ich grający trener Russel Latapy bo to on przejął miano trenera po tym jak zrezygnował Maturna , po tym widać że nie najlepiej dzieje się z tą reprezentacją :/ ale napewno poprawi się atmosfera w drużynie bo Latapy dla pozostałych graczy to tak jak kolega, Trynidad ma w swoich szeregach takich piłkarzy jak C.Edwards bardzo bramkostrzelny pomocnik Sunderlandu który dysponuje kapitalną &#39;&#39;petardą&#39;&#39; w nodze na ataku zagra prawdo podobnie duet D.Yorke była wielka gwiazda Manchesteru U. i najwybitniejszy sportowiec w historii TIT , u jego boku zagra K.Jones najlepszy strzelec sunderlandu w tamtym sezonie , jestem bardzo ciekawy czy Latapy zagra w tym meczu , Trynidad pokazał w meczu z Kostaryką że na swoim stadionie grać potrafi a że Salwador to drużyna dużo gorsza od Kostarykańczyków to tym bardziej Yorke i spółka powinni ich pokonać , zdecydowane 1 w tym meczu.

O 0

outlet

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Meksyk- USA 2 4.35 (expekt)
Usa jedzie do meksyku w najsilniejszym skladzie, w poprzednim meczu gdzie obie druzyny graly ze soba gdy padl wynik 5-0 dla meksyku to w skladzie USA brakowalo kilku kluczowych zawodnikow. Wszyscy widzielismy jak USA gra w optymalnym skladzie na Confederation Cup. Jeszcze jeden jest aspekt tego meczu, pewnie u wszystkich wywola to smiech na twarzy... Meksyk konczy mi kupon na bardza spora kase, a ja ost czasie nie mam szczescia i pewnie tym razem bedzie tak samo, nawet jak mi zostaje mecz z kursem 1,1 i dla wszczystkich jest pewny to i tak nie wygrywam albo w ost minucie traci moja druzyna bramke lub karnego nie strzela w 90 miuncie.

gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lebork
Spotkanie: Trinidad and Tobago – El Salvador
Typ: 1
Kurs: 2.20
Bukmacher: PinnacleSports

Analiza:

Spotkanie eliminacyjne do mistrzostw świata strefy Concacaf w którym zmierzą się reprezentacje Trynidadu and Tobago z El Salvadorem. Gospodarze tego spotkania rozegrali do tej pory 2 spotkania przed własną publicznością w których to zdołali 1x zremisować a 1x ponieśli porażkę zdobywając przy tym 3 bramki a stracili 4. Goście natomiast w swoich 2 jak dotąd rozegranych spotkaniach wyjazdowych nie zdołali zdobyć punktów – nie zdołali też zdobyć bramki a stracili 2. Patrząc na tabelę zauważyć można, że jest to ostatnia szansa dla gospodarzy na włączenie się jeszcze do walki o udział w mistrzostwach świata. Warto tutaj wspomnieć jeszcze o tym, że trener gospodarzy powołał na to spotkanie takich doświadczonych zawodników jak Russell Latapy, Silnio Spann czy chociażby Dwight Yorke. Reasumując wydaje mi się, że Trynidad poszuka jeszcze swojej szansy w tych eliminacjach lecz żeby tak się stało trzeba to spotkanie wygrać.

Status
Zamknięty.