Tajlandia - Japonia (+2.5) 1 2.20 Bwin
Wystarczy spojrzeć na kursy w tym spotkaniu i wiadomo kto w tym meczu jest faworytem - kurs na Japonię wynosi 1.01Ja jednak w tym meczu nie upatruję takiej "gładkiej" wygranej siatkarek "z kraju wiśni" i sprobuję zarobić na tym meczu
Ale przejdźmy do analizy. Regulamin odnośnie tego kto dostaje sie na IO w tym turnieju jest tak pogmatwany, że ciężko jest się połapać. Jednak spróbuje wytłumaczyć. Jeśli jakaś drużyna z Azji w tym turnieju znajdzie się w TOP3 to oznacza ze 4 miejsce daje również grę w Pekinie, ale tylko dla drużyny z Azji. Japonki maja awans pewny już, więc zwalnia się 1 miejsce. Jeśli np 4 miejsce zajmą Dominikanki to i tak nie awansują do Pekinu tylko 5 drużyna ale z Azji a więc o przepustkę powalczą drużyny Korei i Tajlandii. A więc Japonki do tego meczu przystępują na luzie i nie jest wykluczone, że trener da odpocząć kluczowym zawodniczkom. Tajlandki natomiast stoją przed dużą szansą wywalczenia wielkiego sukcesu jakim jest awans do IO, jednak muszą wygrać 2 mecze, które pozostały im do rozegrania i liczyć na potknięcie Koreanek, które mają przewagę 1 pkt. O ile Koreanki jutro nie będą miały problemów ze zwycięstwem to w ostatnim meczu grają z bardzo dobrze dysponowaną Dominikaną i tam nie będą faworytem. Tajki natomiast mają mecz z Japonią jutro oraz w ostatnim dniu z najsłabszą ekipą na tym turnieju - Kazachstanem. Więc jeśli jutro by wygrały to awans jest na wyciągnięcie ręki. Wszyscy eksperci podkreślają, że drużyny Tajlandii to nie jest już ta ekipa z poprzednich występów na arenie międzynarodowej gdzie każdy lał ich po 3:0. Kto oglądałem dzisiejszy mecz z Polkami to na pewno to zauważył. W pierwszym secie Tajki zdemolowały nasze reprezentantki :!: Potem już Polki objęły inicjatywę i wygrały 3:1, jednak po meczu w wypowiedziach przyznały, że był to bardzo trudny mecz. "To, co pokazały Tajki, było nieprawdopodobne. Świetnie broniły i niestety wchodziły w nas jak w masło swoimi atakami. Nie tak miało być." - Milena Rosner. Takie małe porównanie. Tajlandia pokonała gładko 3:0 Portoryko a Portorykanki postawiły się Japonkom ulegając 1:3 więc, wychodzi na to, że Tajki powinny seta minimum ugrać. Japonia gra bardzo dobrze na tym turnieju, ale myślę, że jutro wyjdą trochę rozluźnione i skupią się bardziej, aby wygrać w prestiżowym meczu w ostatni dzień z Serbią.![]()
3:2 dla Japonek. Szkoda mi Tajek, ponieważ włożyły w ten mecz sporo sił i awans byłby już bardzo blisko. Nie które obrony w tym meczu ze strony obu ekip to po prostu mistrzostwo świata :-D. Mam nadzieję, że ktoś skorzystał
Pozdro