- Reaction score
- 0
- Punkty
- 0

Data: 1 grudnia 2012
Miejsce: Torwar, Warszawa, Poland
Transmisja:
Walka wieczoru:
84 kg.: Mamed Chalidow (25-4-2) vs. Melvin Manhoef (26-9-1)
Pozostałe:
Pojedynek o pas mistrza KSW w wadze średniej
84 kg.: Michał Materla (17-3) vs. Rodney Wallace (12-5)
Pojedynek o pas mistrza KSW w wadze półśredniej
77 kg.: Aslambek Saidov (12-2) vs. Borys Mańkowski (12-4-1)
Pojedynek o pas mistrza KSW w wadze lekkiej
70 kg.: Maciej Jewtuszko (9-2) vs. Artur Sowiński (12-6)
84 kg.: Krzysztof Kułak (25-12) vs. Piotr Strus (7-1)
84 kg.: Jay Silva (8-4) vs. Matt Horwich (27-21-1)
55 kg.: Paulina Bońkowska (3-1) vs. Karolina Kowalkiewicz (1-0)
Jeszcze sporo czasu, ale myślę, że warto już rozpocząć dyskusję bo jak dla mnie to najlepsza rozpiska KSW w historii.
Nie czuję się ekspertem w MMA, ale coś tam oglądam, czytam, więc napiszę swoje typowania na dzień dzisiejszy.
Walka wieczoru: 84 kg.: Mamed Chalidow (25-4-2) vs. Melvin Manhoef (26-9-1)
Albo KO dla Melvina albo poddanie Mameda, stawiam jednak tą drugą opcję, jak dla mnie Mamed to wirtuoz parteru i w tej płaszczyźnie nie daje szans Manhoefowi, który parter ma strasznie mizerny. Wg. mnie obalenie i poddanie Mameda.
Pojedynek o pas mistrza KSW w wadze średniej
84 kg.: Michał Materla (17-3) vs. Rodney Wallace (12-5)
Lubię Cipka, solidny zawodnik z wielkim sercem do walki, ale Rodney to nie zawodnik z nikąd, po walce z Mamedem stoczył dwa pojedynki, obydwa wygrane przez niego przez KO. Obawiam się, że tak też może skończyć się ten pojedynek, KO dla Wallece'a. Ale walka ciekawa i dyskusyjna.
Pojedynek o pas mistrza KSW w wadze półśredniej
77 kg.: Aslambek Saidov (12-2) vs. Borys Mańkowski (12-4-1)
Jak dla mnie Borys, Aslambek po dość nieudanej wyprawie do Danii, gdzie w walce z Mortenem Djursaa nie zaprezentował się zbyt dobrze, będzie starał się za wszelką cenę zmazać złe wrażenie. Wydaje mi się jednak, że Borys po wygranej z Moksem jest w gazie i zgarnie zwycięstwo. Mańkowski przez decyzje.
Pojedynek o pas mistrza KSW w wadze lekkiej
70 kg.: Maciej Jewtuszko (9-2) vs. Artur Sowiński (12-6)
Wielki rewanż, z którego jak dla mnie zwycięsko wyjdzie Irokez. Wydaje mi się, że nauczony doświadczeniem, będzie bardziej uważny na uderzenia Kornika i walką w parterze doprowadzi do swojej wygranej. Jewtuszko przez decyzje
84 kg.: Krzysztof Kułak (25-12) vs. Piotr Strus (7-1)
Doświadczenie vs młodość. Nie wiem co można powiedzieć o Kułaku, który jest po kontuzji. Jego ostatni rywal Stephen Rice nie był najwyższych lotów. Natomiast Strus to jeden z największych talentów w polskim MMA. Wg. mnie powinien sobie poradzić z Modelem. Strus przez KO/poddanie
84 kg.: Jay Silva (8-4) vs. Matt Horwich (27-21-1)
Pojedynek obcokrajowców. Obaj przegrali z Materlą, ale bardziej wyrównany pojedynek dał Silva, który wg ma mocniejsze zapasy i to pozwoli mu wywalczyć zwycięstwo, jeśli pojedynek będzie toczony w parterze, jeśli w stójce, nokaut załatwi Horwicha. Silva przez przez poddanie/KO
55 kg.: Paulina Bońkowska (3-1) vs. Karolina Kowalkiewicz (1-0)
O tym pojedynku nie mogę niestety nic powiedzieć ????
Tak na dzień dzisiejszy przedstawiają się moje typy na KSW 21, jakie są Wasze propozycje?
PS.Proszę o wyrozumiałość, to moje pierwsze typowanie na forum ????
Edit. Nie mogę wstawić obrazka z plakatem:/
Admin: już wstawiłem, przez to, że masz mało postów masz jeszcze pewne ograniczenia