>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Książki, książki, książki ...

marqs3lby 1,4K

marqs3lby

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznan
Ja teraz zmagam się z &quot;Lalką&quot; ????
Potem zabieram się za &quot;Boską komedię&quot;

edi8 8,7K

edi8

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
grzesio 6,9K

grzesio

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Comerica Park
Czytał ktos &quot;Protokoły Mędrców Syjonu&quot;?
Miałem czytać , ale dysk mi padł.
Idzie znaleźć na necie , jeszcze z opracowaniem antysemickim :]
Podobno , nie wiem ile w tym prawdy , jest to jedna z obowiązkowych lektur w Iranie.
Ja lubie Kapuścińskiego , fajnie opisane , wiele można się dowiedzieć.
Ostatnio czytałem &#39;&#39;Szachownice flamandzką&#39;&#39; Arturo Pereza-Reverte.
Bardzo ciekawa , jak ktoś lubi szachy , zagadki etc.

edi8 8,7K

edi8

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Protokoły Mędrców Syjonu, to dawno już zdemaskowana fałszywka, wyprodukowana przez carską ochranę, czyli bezpiekę - w celu wywołania w Rosji nastrojów antyżydowskich i pogromów.

edyyy 0

edyyy

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
odkopując troszkę temat..
gorąco polecam tzw. trylogie husycką Sapkowskiego. spora dawka przygód na tle wojen husyckich w XV wieku, wraz z dużą nutką subtelnej fantasy ;)
właśnie jestem po przeczytaniu &quot;Hobbita&quot;, czyli książki uważanej za wstęp do &quot;Władcy Pierścieni&quot;. również gorąco polecam. co tu dużo gadać: klasyka gatunku fantasy ^^

M 2,5K

mati89

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wawa
odkopując troszkę temat..
gorąco polecam tzw. trylogie husycką Sapkowskiego. spora dawka przygód na tle wojen husyckich w XV wieku, wraz z dużą nutką subtelnej fantasy ;)
Również polecam, dla mnie dużo lepsza niż cykl o Wiedźminie ;)
Ostatnio czytałem Król Szczurów Clavella, super książka, wciąga na całego, teraz zabieram się za Shoguna tego samego autora :cool:

arkajol 38

arkajol

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
&quot;George Best - Strzał w przerwie&quot;
Czytał, ktoś może :?::?:

M 0

mateusz919

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
ja nie czytalem tej ksiazki &#39;&#39;Strzal w przerwie&#39;&#39; .Polecam moja ulubiona ksiazke &#39; Ojciec Chrzestny &#39; oraz jak ktos lubi hip hop to &#39;&#39; Paktofonika -Przewodnik Krytyki Politycznej&quot; .Czytal ktos moze ksiazke ta o paktofonice ?

B 178

becks-59091

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
&quot;George Best - Strzał w przerwie&quot;

Czytał, ktoś może :?::?:

Czytelam, bardzo fajnie sie czyta.
Nie jest to wybitnie napisane, jednak niektore historie do teraz wywoluja usmiech na mej twarzy ????

sumada90 12K

sumada90

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Stolica bezrobocia
Dla wszystkich którzy interesują się II Wojną Światową, a w szczególności losami polskich żołnierzy polecam książkę
Sprawa Honoru. Dywizjon 303 Kościuszkowski.
Podzielona jest ona na dwie części: pierwsza opisuje historię polskich lotników od rozpoczęcia wojny do Bitwy o Anglię. Druga część, bardziej polityczna, opowiada historię sprawy polskiej w stosunkach aliantów i jak doszło do tego, że komunizm zawitał do Polski.

M 0

marcinusone

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
zach pom
Wróciłem do czasu kiedy to chodziło się do szkoły podstawowej i zapodałem sobie &quot;Dzieci z Bullerbyn&quot; ;)

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wroclaw
Polecicie jakieś książki dotyczące olimpiad, piłki nożnej :?:
Jeśli piłki nożnej to autobiografia Jerzego Dudka, nie wiem czy czytałeś. &quot;Do przerwy 0:3&quot;.
Świetna książka to autobiografia Agassiego &quot;Open&quot; ;)

alkoterror 1,4K

alkoterror

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Rotterdam
Michnikowszczyzna Zapis choroby Ziemkiwicza. Czytał ktoś może tą książkę ? Jakieś opinie ?

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
WWA
Michnikowszczyzna Zapis choroby Ziemkiwicza. Czytał ktoś może tą książkę ? Jakieś opinie ?
Jeszcze nie miałem okazji (jest na liście &quot;do przeczytania&quot;), ale z takiego rodzaju książek polecam &quot;Salon - Rzeczpospolita Kłamców&quot; Łysiaka.
tylko cytaty z Miłosza pomiń.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krasnik
Jak coś z ekonomii itd. to bardzo interesująco wygląda &quot;Chiny światowym hegemonem? Imperializm ekonomiczny Państwa Środka&quot;

Wstęp do jednej z recenzji:
MUST READ! MUST READ! I jeszcze raz: MUST READ! &quot;Chiny światowym hegemonem? Imperializm ekonomiczny Państwa Środka&quot; autorstwa Jean-Paula Guicharda, ekonomisty i historyka z Uniwersytetu w Nicei oraz Antoine Bruneta, byłego prezesa francuskiego oddziału HSBC to książka wbijająca w fotel i otwierająca oczy, na to co się naprawdę dzieje na świecie, w czasie gdy Polactwo jest zajęte grillowaniem na Zielonej Wyspie.
:]

aerts 78

aerts

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zielona Góra
Jak coś z ekonomii itd. to bardzo interesująco wygląda &quot;Chiny światowym hegemonem? Imperializm ekonomiczny Państwa Środka&quot;
Z całą pewnością Chiny nie są ulubieńcami autorów i często są stawiane w gorszym świetle niż naprawdę stoją, czytając należy mieć to &quot;z tyłu głowy&quot; , ale i tak warto przeczytać.
_______
Ostatnio czytałem &quot;Bestie&quot;-Tadeusz M. Płużański, mogę polecić osobom zainteresowanym tą tematyką.