Chyba zrozumiałe jest to, że nie mam tu na myśli kogoś kto nie potrafi grać... a idąc dalej jeśli jest ktoś profesjonalistą to w byle jakich butach nie zagra. W jednych będzie czuł się bardzo dobrze, w innych może czuć dyskomfort i przez to nie będzie w 100% prezentował swoich możliwości na boisku. Inną sprawą są indywidualne kontrakty podpisywane przez graczy ze znanymi firmami. Oczywiście nie mówię tu o wszystkich - jest to sprawa indywidualna.jak ktos nie potrafi grac to buty tez mu nie pomoga, a jak ktos potrafi to w jakich by korkach nie gral to by mu nie sprawialo duzo problemu, ale dyskusja dotyczy tu chyba takich ktore bede najodpowiedniejsze i najwytrzymalsze
Te dwie zalety mają buty Talaria IV. Nie wiem czy są dość znaczące różnice we wcześniejszych modelach, bo nie miałem okazji w nich grać. Za to Talaria IV posiadam od kilku miesięcy i to są zdecydowanie najlepsze buty jakie do tej pory miałem. Wykonane z materiału Teijin KNG-75, który doskonale dopasowuje się do stopy, przez co polepsza się czucie piłki. UWAGA na tańszą odmianę tych butów, a mianowicie: Veloci - wykonane są z gorszych materiałów, także mają mniej owalną budowę. Wg mnie lepiej dołożyć 100zł więcej i mieć Talaria IV. Zdecydowanie polecam.Chcę żeby były wygodne i dobrze dopasowała mi siędo nich noga.
Ja gram od dłuższego czasu w predatorach (najpierw MANIA) teraz Absolute i są to chyba najlepsze buty w jakich grałem.
http://allegro.pl/item341383577_korki_nike_tiempo_natural_fg_r_45_od_sarafis.html
Ostatecznie wybrałem ten model i nie żałuję. Bardzo dobrze dopasowywują się do nogi, są wygodne, dość lekkie i przede wszystkim wykonane ze skóry(szybko się nie zniszczą).