>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Konto bankowe-internetowe,pytania

Status
Zamknięty.
R 2

robsonikk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dla przykladu.
Masz ekonto w tym demo, stan konta 4106,16. W linijce nizej masz
Przelew jednorazowy - Historia operacji - Odbiorcy zdefiniowani

Wybierasz przelew jednorazowy, następuje przeładowanie strony, na dole wpisujesz kwotę przelewu, potem powinna być nastepna strona (demo tego nie posiada) gdzie podajesz hasło do przelewu (przychodzi smsem lub z listy haseł, zależy jaką formę wybierzesz) i przlew zostaje wykonany.

Jak wybierzesz przelew jednorazowy, zwróć uwagę że z lewej strony z &quot;rachunki&quot; masz do wyboru kilka operacji.

P.S. Podświetlone na czerwono

M 3

mistrzunio

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
a co do tych smsów to trzeba wyslac im sms zeby ci dali tam kod ??
a jakbym brał listę haseł to gdzie one by były

kondor 28

kondor

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Koszalin
Mistrzunio minelo tyle dni, a Ty dalej motasz. sms przychodzi Ci automatycznie kiedy zlecasz przelew, doladowujesz konto itp. Po co pytasz o jednorazowki jak one sa platne a Ty placic nie chcesz.

M 3

mistrzunio

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
ok,mam konto w mbanku,
mam dwa tylko pytania:
podczas aktywacji(tam wybieraniu hasła,otrzymaniu identyfikatora) wybrałem też telekod-wpisałem tam jakieś tam cyfry i mam,ale mam takie pytanie:
bo na kartce aktywacyjnej którą dostałem przy zakladaniu konta pisze:
Aby dokonać aktywacji dostępu do rachunków przez teleserwis(mlinię) należy wykonać dane czynności(ogólnie odbywa się to przez telefon,ja zrobiłem wszystko przez internet,to żadnej różnicy nie ma jeżeli idzie o telekod??
i drugie pytania:żadnych jednorazowych haseł nie dostajemy?(przychodzą one podczas dokonywania przelewu na telefon?właśnie w jakim momencie-znaczy podczas wypełniania czy jak)

.kb 31

.kb

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
ok,mam konto w mbanku,
mam dwa tylko pytania:
podczas aktywacji(tam wybieraniu hasła,otrzymaniu identyfikatora) wybrałem też telekod-wpisałem tam jakieś tam cyfry i mam,ale mam takie pytanie:
bo na kartce aktywacyjnej którą dostałem przy zakladaniu konta pisze:
Aby dokonać aktywacji dostępu do rachunków przez teleserwis(mlinię) należy wykonać dane czynności(ogólnie odbywa się to przez telefon,ja zrobiłem wszystko przez internet,to żadnej różnicy nie ma jeżeli idzie o telekod??

i drugie pytania:żadnych jednorazowych haseł nie dostajemy?(przychodzą one podczas dokonywania przelewu na telefon?właśnie w jakim momencie-znaczy podczas wypełniania czy jak)

pierwszego pytania nie rozumiem....

ad2 w momencie robienia przelewu kod przychodzi smsem. wypelniasz dane, klikasz potwierdz i za kilka sekund masz kod na telefonie. oczywiscie mozna zamowic sobie kody jednorazowe, cos sie za to placi, chyba 5zl, tylko pytanie po co :p

M 3

mistrzunio

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
chodzi oto,że podczas autoryzacji wpisałem jak było pole-podaj telekod-wpisałem tam ,
i czy dobrze zrobiłem czy też trzeba to było zrobić telefonicznie(tam dzwonisz,sekretarka ci mówi wpisz to tamto,bo też tak na kartce pisało że można tak zrobić)

R 2

robsonikk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dobrze zrobiłeś z tym telekodem. Tylko zapamietaj sobie, bo bez niego będziesz miał problemy z załatwieniem czegokolwiek przez mLinię.

detmold 6

detmold

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
W razie czego można telekod zresetować z poziomu kanału internetowego (wiem bo sam tak robiłem).

M 3

mistrzunio

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jak dzwonię na mLinię to tylko wtedy ten telekod się przydaje,tak,
Ogólnie 0 opłat,wszystko fajnie.
A co do kont eMax:czy np. jakaś osoba może wpłacać mi na konto eMax pieniądze?Czy też musi na ekonto, i dopiero ja mogę na eMaxa z ekonta wpłacić (1 wypłata z eMaxa plus na ekonto darmo miesięcznie zdaje się)

detmold 6

detmold

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Wpłacić to Ci moze nawet na eMaxplus wystarczy, że podasz numer, a telekod z tego co mi wiadomo to tylko na mLinii

M 3

mistrzunio

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
aha,a jak ja robię przelew z ekonta na eMaxPlus to kasę tę mogę wypłacić raz w miesiącu znowu na ekonto jednokrotnie za darmo(więcej razy to koszt 5 zł).
zdaje się 4.1 % w skali roku kasa rośnie,mało ale jak kasa ma na koncie leżeć to można wpłacać kilka złotych w ciągu roku będzie ????

detmold 6

detmold

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
możesz 4x za darmo wyplacic w miesiacu bo mozesz sobie do 4 emax plusow zalozyc (ja tak mam i nie mam problemow z darmowymi przelewami, bo doatkowo trzymam sobie okolo 5% kasy na ekoncie)

M 3

mistrzunio

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
mi tam w mkiosku mówili że raz,
ja mam 1emax Plus poza tym,tak se założyłem,
poza tym chyba bez sensu jest tak często w miesiącu wypłacać kasę z emaxPlus bo wszystko chyba polega na tym żeby tam kasa leżała tylko i zarabiała,

R 2

robsonikk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Podstawowa zasada, bank nie służy do zarabiania pieniędzy ???? To bank zarabia na pieniądzach klientów, a nam daje nędzne kilka procent.

Załóż sobie cztery emax plusy, przydadzą się.

M 3

mistrzunio

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
a tak się właśnie zastanawiam,na czym mbank zarabia,bo ja im nie płacę ani grosza więc na mnie chyba nie zarabiają

detmold 6

detmold

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Nie tylko na kredytach zarabiają na funduszach, giełdzie, kontraktach terminowych itp. Mbank ma ponad 2 mln klientów, uśredniając, że każdy ma 500PLN. na koncie to sobie policzcie jakim obracają kapitałem ile z tego mogą zrobić, a według raportu money.pl to zaledwie 10% ich zysków

M 0

marjan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bilgoraj
Witam chciałem się zapytać czy można założyć konto w banku internetowo chodzi o mBank jesli wypełnie wszystko jak trzeba to kurier mi przywiezie jakies papiery? i będe musiał je wypełnić wogóle to przyjechał by pracownik z mBanku? i czy karte też bym dostał zeby wypłacac pieniądze z bankomatu i czy wogóle jakbym chciał pieniądze wpłacić na konto to gdzie ide na poczte?

radek_p123 6

radek_p123

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
greatfun.pl
Możesz złożyć wniosek przez internet, kurier przyjeżdża i podpisujesz umowę. Kartę przyślą Ci do 2 tygodni pocztą. Kasę możesz wpłacać we wpłatomatach, na stronie mbanku znajdziesz gdzie są rozmieszczone. Na poczcie też możesz wpłacać, tylko poczta pobiera prowizję jako zwykły przelew.

Status
Zamknięty.