Skąd masz takie info?
1/ Tegoroczne Giro też jechali razem, nie było wyraźnego podziału na lider i pomocnik. Pracowali na siebie, atakowali na zmianę. Dyrektorzy grupy na pewno z takiego układu zadowoleni. Po co mieliby teraz zmieniać?
Betancur był 5 w generalce, a Pozzovivo 10. To był bardzo dobry wynik dla Ag2r.
2/ Może jeszcze Kolumbijczyk złapie jakiś rytm, ale na razie wygląda katastrofalnie. W generalce jest na samym końcu, zajmuję 176 miejsce. Wyprzedza tylko 7 kolarzy.
I tu pytanie czy z taką formą jest w jakikolwiek sposób pomóc Pozzovivo?
Wg mnie Betancur się rozpuścił po dobrym początku sezonu i trochę sobie poluzował. Możliwe, że po drodze złapał jakąś kontuzję, która przeszkadzała w normalnych treningach. Kolumbijczyk jest w bardzo słabej formie i nie widzę szans żeby nagle odrodził się w trzecim tygodniu.
Z oficjalnej strony lavuelta.com gdzie 3-4 dni temu dyrektor sportowyra ekipy AG2R pytany o Betancura tak właśnie powiedział ???? wystarczy poszukać gdzieś to powinno być napisane, i jak pisze Adrians (czego akurat nie wiedziałem, miał kłopoty zdrowotne)
A jak może mu pomóc? No w tej formie póki co najwyżej bidon może mu potrzymać u siebie albo przywieźć świeży ale myśle ze na pewno zobaczymy go w ucieczce na tegorocznej vuelcie jeszcze
Popatrz na Kreuzigera, niezle pojechał na czasówce, a dziś jedno z ostatnich miejsc, też sie czai na 3 tydzień na etapowe zwycięstwo
Apropo dzisiejszego etapu , tak jak przewidywałem do mety dojechała ucieczka, w sumie ciesze się ,że wygrał ten młody obiecujący francuz, bo
Francja od dawna już nie ma dobrego kolarza , który liczyłby się w stawce zarówno w klasykach jak i w wyścigach wieloetapowych(za wyjątkiem Voeckler'a , może Rolland'a(ale nie w tym roku) i pojedynczych wyskoków innych kolarzy np.Riblon'a)
Jutro przewiduje walke liderów ciężki etap sie kroi, selekcja bedzie szła od tylu juz od pierwszego podjazdu, ciekaw jestem kto podejmie próbe uczieczki bo od tego będzie zależec też tempo, ale jeśli Valverde i Purito chcą powalczyć z Nibalim to powinni pogubić jutro jego pomocników (tak jak na któryms z etapu TDF zrobili ze Sky)
Moje bety na jutro:
Pozzovivo -Roche-->Pozzovivo 1,70@bet365

Roche w znakomitej formie, naprawde chyba najlepszy wielki Tour w jego karierze jak do tej pory, ale bardzo zaimponowała mi czasówka Pozzovivo , który dał nią do zrozumienia że forma rośnie, co prawda na ostatnim z etapów był sporo za Rochem, ale myśle ,że jutro będzie inaczej
Leopold Konig-David Arroyo-->Konig 1,65@bet365

moje na wierzchu
Co tu dużo mówić Arroyo jedzie słabo myśle że znacznie poniżej oczekiwań, Konig jedzie dobry równy wyścig, niedyspozycja żołądkowa na ostatnim górskim etapie spowodowała że nie dał rady jechać z najlepszymi, jutro będzie na pewno lepiej , a przed Arroyo , który jedzie całkiem bezbarwnie przyjechać powinien na pewno
Rigoberto Uran-Sergio Henao--->Uran 1,75@bet365

Ale promocja ????
Z całym szacunkiem ale jak dla mnie promocja dnia, Uran jest liderem ekipy Sky ma dwa razy mniejszą strate w generalce od swojego kolegi, Henao nie jest w zadnej super formie a na pewno nie jest w lepszej od Urana, wogóle Uran cały sezon prezentuje się lepiej , więc nie rozumiem skąd taki kurs
Enzo-Horner-->Enzo 1,85@bet365

Jako ,że nic się nie dzieje kilka razy, to bez jaj, jak Horner jutro pokona Nibalego to chyba przestane to oglądać, Nibali jest liderem jest w dobrej formie i na pewno nie pozwoli na odjazd Hornera po raz 3, zresztą jutro są porzadniejsze góry niz do tej pory i mysle ze Horner w koncu wymieknie bo to juz dwa tygodnie, kurs bardzo atrakcyjny moim zdaniem i warty pogrania
i na koniec Typ Filozoficzny, i Typ Antypatritoyczny
Filozoficzny:grin:
Kenny Elisonde-Dominik Nerz-->Nerz 1,60@bet365

Ten Pinot jezdzi w kratke dzis sie meczyl na jednym z podjazdow i miał problemy, ciagnał go właśnie Elisonde, i to mnie zaciekawiło, jezeli Pinot bedzie miał kłopoty to do pomocy zostanie mu Elisonde, a w BMC wyglada na to ,że kazdy sobie rzepke skrobie i Nerz moze jechac dla siebie, takie odnosze wrazenie, chlopak jedzie naprawde fajny wyscig, i nawet bez takiej sytuacji może byc lepszy od małego francuza
Antypatriotyczny
Anton-Majka--> Anton 2,00@bet365

Dlaczego tak? Bo Anton jest powiedzmy jednym z liderów ekipy tam nikt na nikogo pracował nie będzie i Anton na pewno bedzie chciał znów powalczyc o zwyciestwo na etapie, a Majka na profilu na facebooku napisał że czuje sie dobrze blablabla ale nie zapomina pomoc Rochowi w zajeciu jak najlepszego miejsca, niestety, a jakos nie widzi mi sie ten Roche jutro w czołówce
A co do jutrzejszego zwyciezcy o ile nie pojdzie jakis odjazd wczesniej i dojedzie to moim zdaniem albo Nibali albo Sanchez albo Anton albo Rodriguez albo Pozzovivo, ktoś z tej 5tki