Dzisiaj zagrałem tylko Lade za drobne bo nic innego nie widziałem, za duzo meczów mnie kusiło i w koncu odpusciłem. Jutro ostatnia kolejka przed dniem przerwy. Kilka meczów, stawki wieksze niz zwykle.
Nowokuznieck - Astana
Cos mnie podkusiło zeby pograc przeciwko Astanie w meczu z Nowosibirskiem szukajac na sile niespodzianki. Nowokuznieck w ostanich meczach nie pokazał absolutnie nic, i dołaczył do grona najslabszych druzyn ligi, a ostanio nie idzie im i to bardzo. Jakiś potencjał na pewno w nich jest przeciez wywalczyli punkt z SKA czy wygrana z Torpedo gdzie prezentowali sie bardzo przyzwoicie, opierajac taktyke na defensywie potrafili rozgrywac całkiem dobre mecze. W ostanich jednak cos zawodzi. Ogladałem tylko mecz z Traktorem ale tam obie druzyny pograły defensywnie, jeden bład Traktor strzelił a potem juz kontrolował
spotkanie. Astana po 7 porazkach wygrała 2 mecze. Tak jak pisałem juz kilka razy, mimo porazek prezentowali sie dobrze. Potrafili zagrozic bramce nawet w meczach z silnymi przeciwnikami. Taktycznie tez przygotowanie byli dobrze. Myśle ze jutro beda chcieli pociagnac jeszcze dobra serie, ciekawie natomiast bedzie to taktycze spotkanie. Astana gra otwary
hokej natomiast Nowokuzniec bardziej defensywnie - w ataku Nowokuznieck ma słaba skutecznosc (np mecz z Ekaterynburgiem) natomiast obrona zawodzi co Astana powinna wykorzystac. Typ x2
Nowosibirsk-Omsk
Kurs 1,95 kusi na Omsk. Nowosibirsk po kilku przyzwoitych meczach wraca do swojej standardowej słabej gry. Pokazał to mecz z Astana gdzie popelniali prawie identyczne błedy jak w meczu ze Spartakiem. Ogladajac mecze Omska widac straszne parcie na bramke rywala, podobala mi sie ich postawa w meczu z Nowokuznieckiem, stracili ale tak do przodu ciagle grali ze w koncu złamali rywala, podobnie bylo w niedawnym meczu tych druzyn, wtedy Omsk wygrał 5:3. Ogolnie wydaje sie ze Omsk ustabilizował swoja forme i znowu wracaja mysli ze moze w tym sezonie namieszac. Typ 2 lub Ml 2

( to pierwszy mecz wyjazdowy wiec zmeczenia nie powinno byc)
Inne mecze krotko: Czerepowiec torche za duzo punktów zdobył, w 3 meczach wygrane
a prawie niczego ponad przecietnosc nie pokazali. Dla mnie faworytem jest Tver pytanie tylko jak kondycyjnie wytrzymaja bo to 3 ostatnie w tej serii spotkanie wyjazdowe wiec ze stawka ostroznie

, To chyba nie bedzie udana serie wyjazdowa dla SKA dlatego typ Ml 1

, a Minsk Spartak no bet - Minsk super prezentowal sie w meczu z Traktorem, z Ekaterynburgiem bylo juz gorzej, natomiast Spartak wydaje sie ze powinien jakies punkty zdobyc ale to loteriada.
Dzien zepsół bah ktory nie wystawił meczu Astany na ktory najbardziej liczyłem i planowałem zagrac.