>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Kącik Filmowy - opinie, recencje, przemyslenia...

Status
Zamknięty.
sajuken 35

sajuken

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Slask
Wczoraj wieczorem obejrzałem, &quot;Bękarty wojny&quot; i szczerze mówiąc bardzo pozytywnie mnie zaskoczył !
Zarazem śmieszny, jak i prawdziwy, wzruszający !
Oczywiście kolorytu dodawał Brad Pitt.
Polecam bardzo ;)

Tytul Bekarty wojny to w ogole jakies chore tlumaczenie z angielskiego. Kompletnie nie pasuje do filmu w stosunku do odpowiednika...

half 4

half

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Biala Podlaska
Fast and Furious Tokyo Drift -Świetny film wg. mnie najlepsza część serii. Dobre efekty wizualne jak i dźwiękowe i ciekawa fabuła oraz oczywiście dziewczyny ????
Gol 1&amp;2 - Ostatnio ponownie obejrzałem obie części wg. mnie świetny film odwzorowujący życie piłkarza. Część trzecia była jednak do bani xD
American pie -Wg mnie części wszystkie ok prócz Nagiej Mili ????

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
WWA
Tytul Bekarty wojny to w ogole jakies chore tlumaczenie z angielskiego. Kompletnie nie pasuje do filmu w stosunku do odpowiednika...

nieważny tytuł, ważna treść :razz:

legionista696 1

legionista696

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
przed chwila obejrzałem &quot;Cud purymowy&quot;.
warty obejrzenia, mozna obejrzec na stronie tvp, ale myslalem ze inaczej sie zakonczy ;]

unique- 32

unique-

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznan
niedługo zamierzam obejrzec jeszcze Dom Zły, Galerianki, no i Bękarty Wojny jak tak zachwalacie, bo byłem w kinie ale obejrzałem tylko pierwsze 35-40 minut ;]

czym byłeś zajęty? ???? ????

żeby nie było offa- od siebie polecam film Avatar ale tylko i wyłącznie w 3D. fabuła nie była porażająca ale efekty :|

betheone 188

betheone

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zewszad
Zabić sędziego: bardzo, ale to bardzo dobry dokument. Pokazana od kuchni praca arbitrów, szefów sędziów, delegatów, ich rodzin i wszystkiego co z tym związane. Przyznam, że nabrałem dystansu do sędziów po obejrzeniu tego filmu, który dobitnie pokazał, pod jaką presją (dużo większą niż piłkarze) i pod jakim obstrzałem obojętnie wobec podjętych dobrych czy złych decyzji są arbitrzy. Lektura obowiązkowa. 7/10
Bękarty Wojny: dla mnie REWELACJA. Waltz po tej roli powinien dostac Oscara bez względu na inne role innych aktorów w innych filmach. Rola absolutnie genialna i absolutnie historyczna. Film piekielnie ironiczny, gorzki, brutalny w swej prostocie i wobec ludzkiej naiwności, po prostu majstersztyk. Zgadzam się, że nie każdemu może się podobac - mało tu akcji, mało strzelania, mało wybuchów, ale ten klimat! Klimat godny Tarantino i film jak najbardziej godny Oscara. 9/10

Operacja Dunaj
: pierwsze 15 minut świetne, uśmiałem się jak nie pamiętam kiedy. Później delikatnie film spuszcza z tonu, ale trzyma niezły poziom. Jest się z czego pośmiac. Zamachowski i jego żona (filmowa) - mistrzostwo. Tempo filmu ogólnie osiadłe i z pozoru mdłe, ale niektóre dialogi na pewno zapadną mi długo w pamięc. ???? 5+/10
Harry Potter i Książę Półkrwi: żenada. Naprawdę. Przeczytałem wszystkie części Pottera po kilka razy, obejrzałem wszystkie filmy, ale ten to po prostu jedna wielka padaczka. Fatalnie złożony, najważniejsze wątki poucinane, mało ważne - rozbudowane, nudny, w ogóle nie trzyma poziomu książki. Realizacja tego &#39;dzieła&#39; pozostawia wiele do życzenia, zdecydowanie najnudniejsza częśc ze wszystkich. 3/10!

uzytkownik-7288 4

uzytkownik-7288

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lowicz
Zgadzam się Bękarty Wojny konieczie do obejrzenia ;) mnie za to urzekła rola Brada Pitta i jego akcent ???? no po prostu jakby od małego się wychował na farmie w Texasie ;)
Ostatnio oglądałem również &quot;Dom zły&quot; śmieszny film pokazujący realia PRL czyli wódka, wódka i jeszcze raz milicja śmieszne zbiegi okoliczności i ciekawa końcówka, nikt by nie powiedział, że to polski film ;)
Revolver - to już zupełnie coś innego niż filmy wymienione wyżej, świetne główne cytaty wokół których rozgrywają się akty filmu, do tego tajemniczość, nagłe zwroty akcji i tematyka hazardu i brudnej roboty. Co więcej dialogi:!: te mnie najbardziej urzekły inteligentne i złożone to lubię ;)

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Polecam film Dance Flick autorstwa braci Wayansów czyli chłopaków którzy wyreżyserowali Straszny Film 1 jak i 2, czy jeden z nich grał główną rolę On, ona i dzieciaki. W takim stylu jak ich filmy parodiuję te wszystkie High Schoole czy Stend Up&#39;y czy inne musicale czy filmy z tanczeniem na pałę dawno się tak nie uśmiałem. :spokodfhgfh:

snajper 322

snajper

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Opole/okolice Kluczborka
15 Minutes That Shook The World

Film oparty na wygranej Champions League Liverpoolu w 2005 roku. Ukazane w filmie są wszystkie momenty gry i wiele ciekawych nowinek na temat piłki nożnej i klubu.
Dla fanowi pilki noznej a szczegolnie Liverpoolu. Przedstawienie w wersji komicznej co sie dzialo w szatni podczas przerwy Liverpool - Milan w 2005. Film pokazuje nam takze zachowanie kibicow Evertonu oraz sir Alexa Fergusona na gole strzelone przez LFC oraz frustracje po koncowym sukcesie. A tajemnica Dudka nt jego tanca jest prosta - Red Bull ????

luckyandgrind 22

luckyandgrind

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
...
Cześć...
Ostatnio miałem pisać prace przejściowa dlatego zamiast to robić ......trochę podgoniłem z zaległymi filmami także mogę polecić kilka dobrych (nie koniecznie nowości)...;) :

1. ALI - Historia burzliwej kariery jednego z najsłynniejszych bokserów na świecie- Muhammada Ali. Twórcy ukazali nie tylko drogę Aliego na sportowy szczyt lecz także przedstawili jego duchowe rozterki związane ze zmianą religii...
2.BLOW - Film przedstawia nam historię George Junga, słynnego przemytnika. Jak doszło do tego, że George został handlarzem narkotyków? Pamiętając z dzieciństwa kłótnie rodziców i osądzanie przez swoją matkę ojca, wyrzucanie mu, że nie zarabia wystarczająco dużo pieniędzy, postanowił, że zdecydowanie nie pójdzie w ślady ojca...
3.CHANGELING - Historia dzieje się w Los Angeles w 1928 roku. Angelina Jolie gra postać Christine Collins. Pewnego dnia jak zwykle Christie wychodzi do pracy zostawiając syna Waltera w domu. Gdy wraca, dziecka nie ma w domu. Po pewnym czasie synek się odnajduje, jednak jej serce podpowiada, że to nie jest jej dziecko...
4. 500 DAYS - Zwariowana komedia romantyczna o młodej kobiecie, która nie wierzy w miłość, dopóki nie spotyka na swej drodze chłopaka, gotowego na wszystko, by zdobyć jej serce...
5.Veronika Decides To Die - Długo oczekiwana ekranizacja kultowej powieści Paula Coelho. Weronika jest młodą kobietą, która z pozoru wiedzie idealne życie. Jednak w jej własnych oczach wydaję się ono mdłe i wsystarcza to, by Weronika postanawiła się zabić. Kiedy odzyskuje przytomność w szpitalu psychiatrycznym, lekarze oznajmiają jej, że zostało jej zaledwie kilka dni życia...

POZA TYMI FILMAMI POLECAM TEZ :

-We are Marshall
-Traitor
-The Blind Side
-Stan gry
-Plan doskonały
-Million dollar baby
-Kobiety pragną bardziej
-Człowniek ringu
na imdb albo filmwebie jest duzo o tych filmach także opisywanie wszystkich nie ma sensu ... MIŁEGO OGLĄDANIA ...

kosa248 399

kosa248

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Metal: A Headbanger&#39;s Journey

Film dokumentalny o historii muzyki metalowej, którego twórcą jest fan tej muzyki, z wykształcenia antropolog. Cały film to krótkie wywiady z członkami zespołów metalowych (m.in. Black Sabbath, Iron Maiden, Slayer, Slipknot a także deathmetalowy Cannibal Corpse oraz blackmetalowe Mayhem, Gorgoroth), ekspertami i znawcami muzyki oraz jej fanami. Oglądając film poznajemy początki tej muzyki oraz jej rodzaje, ich ewolucję na przestrzeni lat. Dowiadujemy się, dlaczego jest pomijana w mediach, pomimo że ma wielu oddanych fanów na całym świecie. Film porusza także kontrowersyjne tematy, jak tematykę utworów - m.in. negatywne nastawienie do religii czy nawet propagowanie satanizmu, a także śmierć, zaś wykonawcy tej muzyki ujawniają swoje prawdziwe poglądy, odpowiadając na nurtujące wielu pytanie: Czy to tylko sposób na zwrócenie na siebie uwagi, a tym samym zyskanie popularności, czy też jest traktowane bardzo poważnie.

Film tak mi się spodobał, że obejrzałem dwa razy w ciągu jednego dnia i polecam wszystkim, zarówno zwolennikom tej muzyki, jak i tym, którzy w ogóle jej nie znają.

kosa248 399

kosa248

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Global Metal
Tematem filmu jest rozwój muzyki metalowej na całym świecie. Autor odwiedza różne kraje nietypowe dla tego gatunku muzyki (Brazylia, Japonia, Chiny, Indonezja, Izrael, Zjednoczone Emiraty Arabskie), rozmawia z członkami zespołów metalowych, zamieszkujących te kraje, którzy opowiadają o powstaniu metalu w ich ojczyźnie, a także z tamtejszymi fanami, którzy mówią m.in. o stosunku władz do tego typu muzyki (ograniczeniach, zakazach...).

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
WWA
Chłopaki też płaczą -kolejna ? głupia komedia z USA, jedyne co może się podobać to urocze aktorki. 2/10
Eagle Eye - ten film za to bardzo mi się podobał, oglądałem go dwa razy, bo wczoraj na C+, puszczali, ciekawa fabuła, do końca trzymająca w napięciu. 8/10

legionista696 1

legionista696

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Chłopaki też płaczą -kolejna ? głupia komedia z USA, jedyne co może się podobać to urocze aktorki. 2/10
Eagle Eye - ten film za to bardzo mi się podobał, oglądałem go dwa razy, bo wczoraj na C+, puszczali, ciekawa fabuła, do końca trzymająca w napięciu. 8/10
insajd ju dobre było ???? ????
ja wczoraj obejrzałem film &quot;Uprowadzona&quot;, troche naciagane bo jeden typo rozwala 20 bez zadnej pomocy i ratuje corke ale mi sie podobalo.
polecam tez film &quot;Ile waży koń trojański&quot;, szczególnie dla fanów F1 i Kubicy ????

betheone 188

betheone

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zewszad
Lęk Pierwotny (The Primal Fear): obejrzałem wczoraj w częściach na youtubie i muszę przyznac, że zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Ceniony prawnik żądny jeszcze większej sławy bierze sprawę morderstwa arcybiskupa przez jednego z jego ministrantów. Film trzyma w napięciu, nie dłuży się, jest po prostu świetny. Fantastyczna rola Nortona, genialne zakończenie, niezły Gere. Naprawdę warto obejrzec. ????

betheone 188

betheone

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zewszad
Dokładnie, popieram kolegę wyżej. Dokument warty obejrzenia.

Natomiast wczoraj w końcu wybrałem się z dziewczyną na Avatara. Nie jestem może absolutnie zachwycony, ale muszę przyznac, że mocno tym filmem poruszony. Nie zwracam uwagi nawet na efekty specjalne, które skądinąd są fantastyczne, ale o całą resztę. O ile pierwsza częśc filmu jest spokojniejsza, stonowana, wprowadzająca widza w dalsze, ważniejsze wydarzenia, to druga to już praktycznie akcja w czystej postaci. Dawno nie byłem tak wbity w wydarzenia dziejące się w filmie, a ostatnie 70 minut filmu to się chyba nawet nie poruszyłem. MIAZGA. Na pewno za wcześnie stwierdzac, czy można Avatara ustawic w jednej linii z największymi filmami tego gatunku, ale nie zmienia to faktu, że najnowszy film Camerona po prostu trzeba i - co ważniejsze - warto zobaczyc. Polecam! :spokodfhgfh:

szymonbee 110

szymonbee

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
tez widzialem Avatara i niestety lekko sie zawiodlem. Nie byl najgorszy ale mogl byc ciekawszy. Fabula jak juz fuzo ludzi mowilo slaba a efekty moze i fajne ale mialem tego pecha ze siedzialem z samego tylu kina przez co nie bylo to az tak realistyczne. jak dla mnie 5/10

Status
Zamknięty.