Chyba nie powiesz mi że grając progresją zawsze jesteś na plusie.
Po tej wypowiedzi wiem, że nie bardzo znasz podstawowe koncepcje progresji którą gram, dlatego porzućmy tą dyskusję, bo nie widzę sensu rozmawiać z kimś kto kompletnie jest zamknięty na moje słowa...
Pisze Ci, że przynosi 300% w roku, a Ty, że to mały zysk...
Pisze Ci, żebyś się zapoznał dla samej opinii o tej grze, że nie musisz wcale grać progresją, a Ty mi odpowiadasz, że nie masz zamiaru porzucać swojej gry, jakbym Cię o to prosił...
Po co mi oficjalne statystyki? Popatrz na forum. Popatrz na testy ludzi, którzy grają progresją tak jak ja, a zobaczysz tam same plusy. Zobacz "typerów". Tylko nieliczni są na plusie. Prosty schemat.
Tłumaczę, Ci, że aby wygrywać Twoją grę trzeba utrzymywać bardzo dobrą skuteczność, a nieliczni tylko taką utrzymują (podałem przykłady na przykład konkursów na najlepszych typerów), a moją nie trzeba wygrywać jakoś wybitnie tylko po prostu przeciętnie...
Typowanie to czynnik losowy, w mniejszym czy większym stopniu. Mogłeś wiedzieć dużo o piłce, ale nie byłeś w stanie przewidzieć, że Lech wygra 1-0 na wyjeździe z Dniepro. Może trafiasz inne wyniki. Ale podkreślam Ci 1000 razy, że to może być dobre dla Ciebie, a nie dla ogółu, bo mało kto taką skuteczność utrzymuje. Nie jest to chyba trudne do zrozumienia.
A Ty wchodzisz i piszesz mi, żebym typował pewniaki. Patrzysz na wszystko ze swojej perpektywy. To tak jakby piłkarz zawodowy przyszedł do domu górnika i powiedział głowie rodziny "stary, nie zajmuj się tym g... tylko zacznij kopać piłkę i podpisuj milionowe kontrakty. Ja tak to robię". Ja patrze na sprawe z szerszej perspektywy.
Zobaczysz, że w tym teście, jak osiągnę zysk około 50zł, a to nastąpi niedługo to nie pojawi się już u mnie w teście czerwony
kolor, chyba, że przegram progresję, a jeszcze NIGDY mi się to nie zdarzyło i biorę sobie za punkt honoru, aby w tym teście się nie zdarzyło. ???? Na tym polega progresja. Albo przegrywa się wszystko, ale wygrywa.
Progresja to nie system, który przynosi wielkie zyski w krótkim okresie czasu. To system dla cierpliwych graczy, którzy nie mają szczególnego talentu do przewidywania meczów, a chcą zarabiać u bukmachera. Można zarabiać bardzo dużo, ale do tego potrzeba mozolnego zbierania kapitału z wygranych sum. I tyle.