>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

IV runda el. Ligi Mistrzów: Wisła Kraków - APOEL Nikozja 17.08.2011

Status
Zamknięty.
konrad140 2,2K

konrad140

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford

VS

Po wyeliminowaniu Litexu Łowecz Wiślakom w walce o Ligę mistrzów przyjdzie zmierzyć się z Cypryjskim APOEL-em Nikozja. Wszyscy zgodnie twierdzą, że losowanie dla Mistrzów Polski było bardzo łaskawe i szanse na awans są bardzo duże. Jednak nie ma co popadać w skrajny optymizm , bo APOEL doświadczenie z Ligi Mistrzów już ma i nie będzie łatwym przeciwnikiem. Zresztą sam Lukasz Sosin który , jako zawodnik ligi Cypryjskiej przyznał , że Wisła nie będzie miała łatwo , a szczególnie ciężki zapowiada im się mecz wyjazdowy bo będą musieli stawić czoła wielkim upałom i fanatycznym kibicom. Nie mniej jednak wątpię aby Wisła się tego wystraszyła , tak pragną w Krakowie ( jak i większość Polski ) tej Ligi Mistrzów , że nie straszne będą żadne upały ;) Wisła w kwalifikacjach póki co gra bardzo dobrze i skutecznie. 8 bramek w 4 meczach to dobry wynik , wykreowała się wielka gwiazda - Melikson - nic tylko czekać na 4 rundę. Pierwszy mecz w Krakowie a kursy prezentują się tak:

by: Bet-At-Home
Oraz na awans:

by:bwin

Czy po 15 latach w końcu będziemy mieli Polski zespół w Lidze Mistrzów ? Zachęcam wszystkich do dyskusji ;)

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Wisła w 2 i 3 rundzie trafiała na teoretycznie najcięższych rywali z możliwych do wylosowania. Z ekip , które mogła wylosować w IV rundzie osobiście marzyłem o Maccabi a nie chcialem Kopenhagi i Dinama Zagrzeb. Bate druzyna grajaca bardzo przecietnie w obecnych eliminacjach ale to niezla ekipa, wiec teoretycznie losowanie jest niezle. Uniknelismy najciezszego przeciwnika , ale to jest niewazne gdy przystepujesz do IV rundy , masz ambitny i glodny sukcesow zespol , zespol wkoncu prowadzony z jakas mysla szkoleniowa i marketingowa , masz w skladzie Maora ;) to trzeba walczyc kto by na drodze do LM nie stanal na drodze .

Szkoda , ze najpierw Wisła zagra u siebie. Tutaj konieczne jest zwyciestwo najlepiej bez straty gola , choc kazde bedzie niezwykle cenne. Szanse Wisla ma niebywalą bo chociaz Apoel jest klasowa druzyna, dobrze radzil sobie w LM remisujac np z Chelsea to jednak jest to druzyna do przejscia. Tylko w tej rundzie nie ma miejsca na bledy, kazdy moze byc kosztowny. Cieszy, ze Wisla ma szeroka lawke , szczegolnie zastanawia jakiego napastnika wystawic Biton strzela, Genkov zapewne wiecej pracuje dla druzyny ale jest nieskuteczny.
Madrzejsi bedziemy po pierwszym spotkaniu, ktore Wisla powinna wygrac , posiadajac jakas zaliczke latwiej bedzie przygotowac sie do rewanzu.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
konrad140 +7 Punkty (optymistyczne nastawienie to podstawa ;) ja osobiście widze na horyzoncie LM :D)
konrad140 2,2K

konrad140

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Szkoda , ze najpierw Wisła zagra u siebie.
dobrze i nie dobrze. pierwszy mecz zazwyczaj gra się ostrożnie , zawsze w tej podświadomości zostaje rewanż gdzie bramki licza się podwójnie. Wisła zapewne wyjdzie maxymalnie skoncentrowana , i jakby nie stracić gola to by było świetnie. przy ew 0:0 gol Wisły w Nikozji i APOEL stoi przy ścianą. A wygrana w Krakowie , nawet 1:0 i gol na wyjeździe ... było by pięknie. Nie ma co fantazjować , kluczem będzie nie stracić gola u siebie , wierze w kunszt Maaskanta i awans. Szkoda tylko , że Wiślacy nie będą świetować awansu u siebie ;)

J 6

josed

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jak tak patrzę na te mecze, to można powiedzieć że Polacy zawsze grają u siebie!
Gdzie by mecz nie był Polacy zawsze dają największy doping, nawet niż drużyna gospodarzy ???? Będą mogli się czuć jak u siebie.
P.S.
Wiadomo oczywiście, że to nie do końca to samo, ale kibice z Polski potrafią wesprzeć wszędzie ????

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
kinder-jajko +1 Punkty
madman01 1K

madman01

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Wisła ma ogromną szansę żeby roztrzygnąć ten mecz u siebie. Powróci po pauzie za kartki na ten mecz Iliev. W Krakowie ładny stadion i duże oczekiwania. Maaskant ma ciekawy zespół, przede wszystkim trio Iliev, Melikson , Małecki. Można powiedziec, po ostatnich latach i grach zespołow polskich w elminicjach do Ligi Mistrzów, że LM to dla Polski &quot;Mission Impossible&quot;, ale ja sądze że po reformie Platiniego o awans jest o wiele łatwiej. Rywal jak najbardziej w zasięgu Wisły, łatwiejszym może byłby Maccabi, o tym marzyłem albo Bate, ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma. Pożniej umieszcze dokładna analize, ale mysle zeby Wisla awnasowala, musi u siebie wygrac różnica co najmniej dwoch bramek, a jest w stanie i powinna to wykomnac, bo rewanz przy 40 stopniowym upale napewno nie bedzie ulatwieniem...

hama 11

hama

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Opole
dobrze i nie dobrze. pierwszy mecz zazwyczaj gra się ostrożnie , zawsze w tej podświadomości zostaje rewanż gdzie bramki licza się podwójnie. Wisła zapewne wyjdzie maxymalnie skoncentrowana , i jakby nie stracić gola to by było świetnie. przy ew 0:0 gol Wisły w Nikozji i APOEL stoi przy ścianą. A wygrana w Krakowie , nawet 1:0 i gol na wyjeździe ... było by pięknie. Nie ma co fantazjować , kluczem będzie nie stracić gola u siebie , wierze w kunszt Maaskanta i awans. Szkoda tylko , że Wiślacy nie będą świetować awansu u siebie ;)

No dokładnie, pierwszy mecz u siebie to czasami dobrze a czasami nie dobrze, jak Wisła bez straty bramki, na remis albo 1:0 u siebie to będzie na prawde bardzo dobrze, ważne by tej bramki nie stracić bo będzie problem...

Ale najbardziej to licze na szybkie 3-0 w krakowie i wreszcie polski zespół w fazie grupowej, wiadomo, że tam Wisła będzie już &quot;ubogim krewnym&quot; pewnie ale to i tak ogromny zastrzyk gotówki dla klubu jest nawet jak nie wygra się ani jednego spotkania...

Nie ma jednak co gdybać zobaczymy jak będzie po pierwszym spotkaniu.

B 15

blady+

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Czestochowa
Zaciekawiło mnie jedno. Osobiście daje obu ekipom po 50% szans, jeśli gralibyśmy pierwszy mecz na wyjeździe, to byłoby to 60% dla Wisły, ale jest jak jest. Jeśli jednak w spotkaniu Omonia Nikozja - Red Bull Salzburg kurs na awans tych drugich wynosi 1,38 to ja myślę, czy Wisła odstaje sporo od Salzburga ? Myślę, że nie. Jeśli Wisła zagra dobrze w defensywie na Cyprze, to będzie to połowa sukcesu.. Niestety, boje się o pierwsze spotkanie gdzie to Wisła będzie musiała dążyć do zaliczki, a jeśli będzie taki błąd jak przeciwko Polonii Warszawa, kiedy w jednej z akcji kończących mecz Polonia miała akcję 1v1.. tylko dzięki Sobolewskiemu i Pareice nie było 2:1, ale do takich sytuacji koniecznie dojść nie może przeciwko Cypryjczykom.

arsenal789 346

arsenal789

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Emirates Stadium
Ja nie wyobrażam sobie nic innego niż awansu Wisły. Wiele osób straszy że Apoel to jest świetna drużyna grająca w lidze mistrzów ale oni maja to już za sobą . Skład całkowicie się zmienił . Mówi się również o tym że na cyprze będzie Wiślakom się ciężko grało może tak ale pamietajmy że Bratysława w poprzedniej rundzie zremisowała na wyjeżdzie ale przegrała u siebie . Jeśli Slawan na wyjezdzie powalczyło z Apoelem jak równy z równym to Wisła tego nie zrobi. Wydaje się że lepiej grać pierwszy mecz na wyjeżdzie ale cięszmy się że trafiliśmy na najsłabszy zespół z możliwych . Każdy z polskich zespołów powinnien przejść bo trafił na najsłabszych rywali . Wielu mówi że spartak m. to świetna drużyna ale to przecież nie Totenham . Oczywiście ciężko wieżyć by wszystkie zespoły przeszły ale awans do LM Wisły to napewno priorytet. Dla mnie wynik minimum u siebie to 2-0 dla Wisły ale znając polskie drużyny to może być na odwrót . Aż mi się serce kroi że nie zobacze lecha w tym sezonie w pucharach ale mam nadzieje że za rok będzie inaczej i to Lech powalczy w LM . A co do Wisły to trafili na wspaniałych rywali w wszystkich rundach i myśle że w końcu będziemy w LM. No i ile trzeba wystaryczyło pokonać takie drużyny jak Ryga , Litex i Apoel a przez 15 lat my nie możemy dostać się do LM.

everto 529

everto

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Już sam nie wiem z kim Wisła (polska drużyna )musiła by trafić w ostatniej rundzie żeby awansować przecieeż cypryjskie .azerskie litewskie łotewskie bługarskie zespoły to są ogony europejskiej kopanej a co dwu meczu śmieszą mnie komenatarze że w rewanżu bedzie upał fanatyczni kibice silne podmuchy wiatrow ze strony morza. w powietrzu duża zawartość jodu Klasowy poukładany zepół przygotowany do sezonu ma to w ....... Maskant wydaje sie ze poukładał ten zespól trochę jeszcze szwankuje obrona brak zgrania no ale to początek sezonu a awansje będzie decydowała dyspozycja w danym dniu załadam taki scenariusz Wisła u siebie wywalczy korzystny wynik a w rewanżu Aopel będzie chciał obrobić straty otworzy się i Biała Gwiazda to wykorzysta

D 224

dboniem

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dzisiaj obejrzałem sobie cały mecz z 3 rundy Eliminacji do Ligi Mistrzów pomiędzy Wisłą Kraków a Realem Madryt z sezonu bodajże 2003/2004
Wisła skład Majdan, Baszczyński, Głowacki, Kłos, Mijailović, Kalu Uche, Cantoro, Szymkowiak, Zieńczuk, Frankowski, Żurawski
8 Polaków w pierwszej jedenastce
Real składCasillas, Roberto Carlos, Salgado, Pavon, Samuel, Figo, Beckham, Zidane,Ivan Helguera, Ronaldo, Raul
Pomimo tego, że Real w tamtym okresie dysponował prawdopodobnie najlepszą drużyną w historii, wygrał ten mecz 2-0 to dało się zauważyć, że Wisła stanowiła niemalże równorzędną ekipę przeciwko wielkiemu Realowi.
W polskiej drużynie wtedy grali tylko 3 obcokrajowcy i spisywali się znakomicie ze swoich obowiązków.
Kilka akcji Wisły w tym meczu stały na bardzo wysokim poziomie, obecna Wisła nie ma takiego potencjału.
Teraźniejszy rywal Wiślaków APOEL nie dorasta do pięt rywalowi, z którym wówczas grała Biała Gwiazda. Mam nadzieję, że wkońcu doczekam się tego, że zobacze Polski zespół w grupie LM.
Choć życzę Wiśle jak najlepiej, to jednak &quot;tęsknie&quot; za tym czasem, gdy gwiazdorami zespołu byli wyłącznie Polacy, którzy z dodatkiem najwyżej 3-4 zagranicznych zawodników byli zespołem, walczącym razem do zwycięstwa.
Teraz gdy widzę skład Wisły z jednym Małeckim i Sobolewskim bądź Wilkiem w składzie czuję pewien niedosyt, że praktycznie nie ma już tak dobrych polskich zawodników, którzy mogliby razem przeciwstawić się skutecznie genialnemu rywalowi.
Obecnie jeśli chodzi o ilość obcokrajowców to kilku ma tylko Śląsk, który świetnie spisuje się w LE i to im najbardziej kibicuję.

M 2

mateuszbah

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Witam wszystkich forumowiczów,jestem tu nowy i to jest mój 1 post ????

Wisła jak dla mnie trafiła świetnie ????
Mogło być o wiele gorzej,np mogła trafić na jakieś dinamo bate czy kopenhagę.
Wisła marzy już od paru ładnych lat o Lidze Mistrzów,ale jak przecież nie poradziliby sobie teraz z APOELem to czego oni by mieli wgl szukać w Champions League ?? Jak tam to już sama elita ????
Ja wierzę z całego serca że Wisełka wykorzysta swoją szansę i wyeleminuje cypryjczyków i zakwalifikuje się do LM ????
A co do obstawiania to :
Wisła Kraków vs Apoel Nikozja 1
Apoel Nikozja vs Wisła Kraków x2
I zagram za to grubo !

Pozdrawiam

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Czy jest gdzieś większy kurs na awans APOELu niż 1,95 (unibet, besafe)? Jak coś to proszę o info na PW.

P 5

pih

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Wisła Kraków-Apoel Nikozja
Moje propozycje:
Apoel @ 4.28 Pinnacle 3/10
Apoel(+0,5) @ 1.91 Pinnacle 6/10
Apoel Awans @ 1,85 Bwin 9/10

Nie mam pojęcia jak można dawać Wiśle w pojedynku z Apoelem równe szanse. Wiele osób gra tu na Wisłę, ale radzę dobrze to przemyśleć. To jest bukmacherka i nie ma tu miejsca na sentymenty. Przez 13 lat nie mieliśmy w Polsce ligi mistrzów i zapewne dalej jej mieć nie będziemy. Oczywiście chciałbym, aby w końcu Polski klub awansował do LM, ale w tym roku będzie to wręcz niemożliwe.
Teraz przedstawię to co najważniejsze, czyli jak oba zespoły radziły sobie ostatnio w europejskich pucharach, a zacznę od Wisły, bo dużo tego nie było.
  1. Sezon 2009/10 - porażka w 2 rundzie eLM z Estońską Levadią(1:1,0:1) i koniec przygody z pucharami
  2. Sezon 2010/11 - wyeliminowanie w 2 rundzie eLE Litewskich Szawli(2:0,5:0), dwie porażki z Qarabag z Azerbejdżanu(0:1,2:3) i koniec przygody z pucharami
  3. Sezon 2011/12 - wyeliminowanie w 2 rundzie eLM Łotewskiego Skonto Ryga(1:0,2:0) oraz w 3 rundzie Bułgarskiego Liteksu(2:1,3:1), w 4 rundzie mistrz Polski zmierzy się z Cypryjskim Apoelem Nikozja.

Nie ma się co oszukiwać w tym sezonie Wisła nie gra nic szczególnego. Sezon ligowy rozpoczęli bardzo słabo, dwa remisy i nie najlepsza gra. W eLM ze słabiutkim Skonto zagrali dwa słabe mecze, pierwszy mecz z mistrzem Bułgarii to katastrofa, fatalne błędy w obronie i szczęśliwe zwycięstwo. Dopiero w ostatnim meczu coś tam pokazali, jednak to i tak o wiele za mało na LM.
Teraz APOEL.
  1. Sezon 2009/10 - wyeliminowanie: w 2 rundzie eLM zespołu EB Streymur z Wysp Owczych(2:0,3:0), w 3 rundzie Serbskiego Partizanu Belgrad(2:0,0:1), oraz w 4 Duńskiej Kopenhagi(0:1, 3:1) i awans do elitarnej LM. W grupie z FC Porto, Chelsea oraz Atletico Madryt zajmują 4 miejsce z dorobkiem 3 remisów i 3 porażek. Jednak dwa remisy z Atletico 0:0 oraz 2:2, dwie minimalne porażki z FC Porto 1:2 i 0:1, oraz remis 2:2 i porażka 0:1 z Chelsea to i tak świetny wynik dla Cypryjczyków i oczywiście duże pieniądze.
  2. Sezon 2010/11 - wyeliminowanie w 2 rundzie eLE Litewskiego Tauras(3:0,3:1), następnie pewny awans z Czeskim Jabloncem(1:0,3:1) i porażka w 4 rundzie po bardzo zaciętym dwumeczu z Hiszpańskim Getafe (0:1,1:0-dogrywka 1:1).
  3. Sezon 2011/12 - wyeliminowanie w 2 rundzie Albańskiego Skenderbeu(2:0,4:0) oraz w 3 rundzie Słowackiego Slovana Bratysława(0:0,2:0). W 4 rundzie mistrz Cypru zmierzy się z Polską Wisłą Kraków.

Wyniki mówią same za siebie. Apoel w ostatnich latach zrobił olbrzymie postępy, zresztą tak jak cała liga Cypryjska i nabrał dużego doświadczenia w europejskich pucharach. W superpucharze Cypru pokonał Omonię Nikozję 1:0. Liga Cypryjska jeszcze nie ruszyła.
To by było na tyle. Tak jak pisałem wyżej nie daję szans mistrzowi Polski na awans i myślę, że Apoel już w Krakowie pokaże, że to już nie jest przypadkowa drużyna lecz mocny zespół, z którym powinno się liczyć w Europie.

rubens17 0

rubens17

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Jaroslaw
Moje propozycje:

Nie mam pojęcia jak można dawać Wiśle w pojedynku z Apoelem równe szanse. Wiele osób gra tu na Wisłę, ale radzę dobrze to przemyśleć. To jest bukmacherka i nie ma tu miejsca na sentymenty. Przez 13 lat nie mieliśmy w Polsce ligi mistrzów i zapewne dalej jej mieć nie będziemy. Oczywiście chciałbym, aby w końcu Polski klub awansował do LM, ale w tym roku będzie to wręcz niemożliwe.
Teraz przedstawię to co najważniejsze, czyli jak oba zespoły radziły sobie ostatnio w europejskich pucharach, a zacznę od Wisły, bo dużo tego nie było.
  1. Sezon 2009/10 - porażka w 2 rundzie eLM z Estońską Levadią(1:1,0:1) i koniec przygody z pucharami
  2. Sezon 2010/11 - wyeliminowanie w 2 rundzie eLE Litewskich Szawli(2:0,5:0), dwie porażki z Qarabag z Azerbejdżanu(0:1,2:3) i koniec przygody z pucharami
  3. Sezon 2011/12 - wyeliminowanie w 2 rundzie eLM Łotewskiego Skonto Ryga(1:0,2:0) oraz w 3 rundzie Bułgarskiego Liteksu(2:1,3:1), w 4 rundzie mistrz Polski zmierzy się z Cypryjskim Apoelem Nikozja.

Nie ma się co oszukiwać w tym sezonie Wisła nie gra nic szczególnego. Sezon ligowy rozpoczęli bardzo słabo, dwa remisy i nie najlepsza gra. W eLM ze słabiutkim Skonto zagrali dwa słabe mecze, pierwszy mecz z mistrzem Bułgarii to katastrofa, fatalne błędy w obronie i szczęśliwe zwycięstwo. Dopiero w ostatnim meczu coś tam pokazali, jednak to i tak o wiele za mało na LM.
Teraz APOEL.
  1. Sezon 2009/10 - wyeliminowanie: w 2 rundzie eLM zespołu EB Streymur z Wysp Owczych(2:0,3:0), w 3 rundzie Serbskiego Partizanu Belgrad(2:0,0:1), oraz w 4 Duńskiej Kopenhagi(0:1, 3:1) i awans do elitarnej LM. W grupie z FC Porto, Chelsea oraz Atletico Madryt zajmują 4 miejsce z dorobkiem 3 remisów i 3 porażek. Jednak dwa remisy z Atletico 0:0 oraz 2:2, dwie minimalne porażki z FC Porto 1:2 i 0:1, oraz remis 2:2 i porażka 0:1 z Chelsea to i tak świetny wynik dla Cypryjczyków i oczywiście duże pieniądze.
  2. Sezon 2010/11 - wyeliminowanie w 2 rundzie eLE Litewskiego Tauras(3:0,3:1), następnie pewny awans z Czeskim Jabloncem(1:0,3:1) i porażka w 4 rundzie po bardzo zaciętym dwumeczu z Hiszpańskim Getafe (0:1,1:0-dogrywka 1:1).
  3. Sezon 2011/12 - wyeliminowanie w 2 rundzie Albańskiego Skenderbeu(2:0,4:0) oraz w 3 rundzie Słowackiego Slovana Bratysława(0:0,2:0). W 4 rundzie mistrz Cypru zmierzy się z Polską Wisłą Kraków.

Wyniki mówią same za siebie. Apoel w ostatnich latach zrobił olbrzymie postępy, zresztą tak jak cała liga Cypryjska i nabrał dużego doświadczenia w europejskich pucharach. W superpucharze Cypru pokonał Omonię Nikozję 1:0. Liga Cypryjska jeszcze nie ruszyła.
To by było na tyle. Tak jak pisałem wyżej nie daję szans mistrzowi Polski na awans i myślę, że Apoel już w Krakowie pokaże, że to już nie jest przypadkowa drużyna lecz mocny zespół, z którym powinno się liczyć w Europie.
Chyba się zagalopowałeś w swoich rozważaniach. Z Levadia jakbyśmy trafili z formą to mielibyśmy LM.Bo forma przyszła ale trochę za późno.(Oczywiście nikogo tu nie usprawiedliwiam bo to świadczy o naszym profesjonalizmie ale widzę że przez tą porażkę ludzie za dużo wniosków wyciągają)
Za Kasperczaka to nie było drużyny.Trzeba było być pierdolniętym żeby go zatrudnić.Wtedy Wisła dostała by z każdym.
Wisła jest w trakcie sezonu APOEL niestety nie. Piłkarsko lepsi są CHYBA Cypryjczycy.Wnioskuje to tylko po urywkach kilku meczów. Ale Wisła gra u siebie gdzie jest MOCNA.
To tyle.Ale nadmierny optymizm(mówienie że awans mamy w kieszeni) i przewidywanie soczystego wpierdolu jest nie na miejscu.
Osobiście jakbym miał coś postawić to
Remis w Krakowie
Awans Apoelu
Under 2,5

tommytsw 3K

tommytsw

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krk
Prawdzie mówiąc nie decyduję się na jakieś typu ze względu że o APOEL-u nie wiem za wiele, prócz tego że już nie mają tak kolorowo jak w ostatnich latach gdzie awansowali do rozgrywek grupowych.
W oczy natomiast kują argumenty kolegi które za przeproszeniem są z d..y wzięte, zwykła gra na czuja i fascynacja wysokim kursem (to już bym wolał poczekać do rewanżu i wtedy obstawiać awans Cypryjczyków przy wiele wyższym kursie)
Fakt odpadnięcia z Levadią? Śmieszy mnie jak ktoś o tym piszę, jednocześnie wytykając słabe mecze Wisły. Odpadli bo odpadli, w Talinie bombardowali przez całe spotkanie bramkę rywala siedząc dosłownie na polu karnym rywala.Z Karabahem można się zgodzić bo na wyjeździe nie mieli żadnych argumentów.
W Wiśle od tamtej pory gra chyba 2-3 zawodników z podstawowego składu, więc nie wiem jak można w ogóle łączyć te fakty, a przede wszystkim to że tyle czasu nie potrafili awansować do LM (to jakaś matematyczna kwestia prawdopodobieństwa?)
Reasumując APOEL to nie ogórki, choć nie takie kozaki jak zaczęli pchać tam pieniądze i grali na wysokim poziomie w ostatnich latach.Jeśli się nie ma nic ciekawego do powiedzenia prócz zlepków statystyk które się mają nijak do obecnej sytuacji to lepiej napisać w jednym zdaniu ,,gram na APOEL bo takie mam przeczucie,,
Co do tego że mają lepszych piłkarzy też się do końca nie zgodzę, wynagrodzenia i budżet są porównywalne, ale chyba dla bardziej obiecujących graczy to raczej nasz kraj jest lepszą alternatywą niż Cypr.Mają tam jakieś 2-3 gwiazdki sowiciej opłacane i tyle, nie znaczy to jednak że nasi im ustępują, wprost przeciwnie.
Awansuje drużyna bardziej zdeterminowana, podejście i dokładność Maaskanta dają powody do optymizmu, do tego drużyna Wisły jest świeżo po budowie i głodna sukcesu.Ja tu mimo wszystko więcej ambicji widzę po naszej stronie.

jasmin_bogow 1,2K

jasmin_bogow

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Moje propozycje:

Teraz APOEL.

Nie obraź się, ale uważam Twoje argumenty za czysto bezsensowne, nie wiem tylko z czego wynikają, może z nieznajomości tematu.
Wisła odpadała kilka razy ostatnio z el. LM ale cały sęk w tym, że jakiś czas temu wszystko się zmieniło wraz z przyjściem Valcxa i Maskaanta. Po raz pierwszy od kilkunastu lat przed el.LM nie pozbyliśmy się żadnego kluczowego zawodnika ( o czym już nie wspomniałeś )
Nie pamiętam kiedy ostatnio w el. LM mieliśmy 4 mecze i 4 zwycięstwa, a po raz pierwszy w składzie mamy tylu doświadczonych zawodników którzy już grali w LM.
A to to, ten fragment najbardziej mi się podoba
Co to w ogóle za gadanie o grze w ekstraklasie? A widziałeś wyniki Lecha rok temu?
Określenie gry Wisły w Bułgarii jasko katastrofa świadczy tylko o Twojej niesubiektywnej ocenie bądź braku znajomości podstaw futbolu. Natomiast określenie meczu w Polsce z Bułgarami jako &quot;coś tam grali&quot; to już dla Ciebie całkowite pogrążenie się.
Wisła gra najlepszy futbol od kilku dobrych lat. Na czele z Meliksonem i Illievem czy chociażby Małeckim/Kirmem/Genkovem/Bitonem mamy najsilniejszą ofensywę w lidze i zawodnicy z meczu na mecz grają coraz lepiej.

jagr 1,1K

jagr

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznan
Bardzo mnie ciekawi postawa Wisły Kraków u siebie jesli wyjadą z dwu bramkową zaliczką to będzie dobrze,na wyjezdzie zawsze trudniej sie gra dla tego zaliczka musi być koknkretna mimo iż zespoł teoretycznie w zasiengu Wisły nigdy nie wiadomo jak zagrają u siebie na własnym stadionie gracze z Cypru byle nie powtórzyła sie sytułacja z Aten.

K 16

kinder-jajko

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lódz
Trzeba wygrać minimum 1-0 w Krakowie i na Cyprze uderzyć z kontry chociaż 1 bramkę.
Nie jest to nierealne.Maaskant nie jest głupi i z pewnością potrafi wymyśleć na rewanż dobra taktykę.
Ale o tym samym myśli zapewne trener Apoelu.

efbeer 185

efbeer

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Myślę, że jeśli nie będzie korzystnego wyniku w Krakowie ( chodzi mi oczywiście o zwycięstwo ) to może być ciężko. Obecne warunki pogodowe i panujący klimat na cyprze może okazać się zabójczy dla piłkarzy z Polski. Bardzo wysokie temperatury sięgające +30*C, do tego wysoka wilgotność powietrza utrudniająca oddychanie i powodująca szybsze zmęczenie. Czytałem kiedyś wywiad z Sosinem, mówił że cały sezon zajęło mu przystosowanie się do warunków klimatycznych panujących na Cyprze. Pisał, że odpoczywać można normalnie, wakacje te sprawy, ale jeżeli w grę w chodzi kopanie piłki i w szczególności bieganie za nią - to już gorsza sprawa.

Status
Zamknięty.