C
8
Piszesz, że Arsenal nie jest faworytem i może nie podejść do meczu z pełnym zaangażowaniem a stawiasz w stronę Arsenalu. Trochę niekonsekwentne działanieWBA - Arsenal x2 1.25 Ciekawie zapowiadający się mecz, jednak nie widzę w nim Arsenalu jako faworyta, dlaczego? Arsenal skupia się na lidze, na pucharach raczej nie, przejdą dalej to będą zadowoleni, odpadną - tragedia nic się nie stanie. Wenger nie będzie szalał ze składem raczej i zagra "rezerwami", jak dla mnie po 90 minutach może być wynik remisowy. Bardziej odważni mogą grac na czysty Arsenal
Co do składu Wenger powiedział, że w obronie zagrają piłkarze których wszyscy znamy zatem można się spodziewać, że zagrają Jenkinson-Mertesacker-Vermaelen-Monreal więc linia obrony wygląda dość solidnie. W bramce pewnie zobaczymy Viviano i właściwie nie wiem czego można się po nim spodziewać. Jedynie w formacji ofensywnej zapewne wystąpi sporo młodzieży jedynie na pozycji def pomocnika spodziewałbym się Artety, który wraca po kontuzji. Do tego bardzo możliwy jest powrót Bendtnera
Warto zwrócić uwagę też na słowa Wengera,który stwierdził ostatnio, że do pucharu podchodzi całkiem poważnie. Nie wiem natomiast jak do meczu podejdzie drużyna Clarke'a w lidze nie idzie im za dobrze a wygrana w ostatniej kolejce z bardzo słabym Sunderlandem raczej nie oznacza powrotu do dobrej dyspozycji z poprzedniego sezonu. Poza tym w weekend zagrają w lidze z United gdzie o punkty będzie naprawdę ciężko.
Ja zaryzykowałbym tutaj typ 2DNB po kursie 1,5 z Bet365. Poza tym w konfrontacjach między tymi drużynami padało w ostatnich latach sporo bramek zwłaszcza w meczach na The Hawthorns dlatego myślę, że również warto spróbować pograć over 2,5 po kursie 1,61 również z Bet365.