Co do porażki Floty z Kolejarzem to moze dlatego przegrała ze to jest ...sport? Ciekawe czy buki by jeszcze istniały gdyby zawsze faworyci wygrywali . Osobiscie nie wierze w odpuszczanie w tym roku .
P. Niepołomice - Concordia 1.3 4 9.5
Do końca rozgrywek pozostały 2 kolejki. Puszcza oraz Concordia mają zgoła odmienne cele. Niepołomice z szansami na awans do I ligi, Elbląg walczy o utrzymanie. Nie ma co powątpiewać kto jest faworytem tego spotkania. Concordia przegrywa ostatnimi czasy wszystko z wyjątkiem ostatniej kolejki kiedy to zremisowali z Resovią, a raczej Resovią II, gdyż ekipa z Rzeszowa zagrała rezerwami, gdyż sezon dla nich dobiegł końca, był to dla nich mecz o przysłowiową pietruszkę. Faworyta mamy wyraźnego, ale wątpliwości pojawiają się w innej kwestii.
Nie da się ukryć, że niewielu spodziewało się, że Puszcza będzie walczyła o awans do I ligi, nawet sam trener ekipy z Niepołomic:
"Inne cele sobie stawialiśmy. Chcieliśmy grać bezpiecznie w środku tabeli. Zagraliśmy kilka ciekawych spotkań i tak to się ułożyło. Ta trzecia pozycja to i tak jest troszeczkę nadmiar tego, na którym miejscu powinniśmy być" - wypowiedź z marca tego roku.
Wątpliwości, o których wspomniałem, tyczą się kwestii organizacyjnych, które wiążą sie z przyznaniem klubowi licencji na grę w I lidze.
" - Nie chcę na razie mówić o tym mówić, bo do końca jest jeszcze dwanaście kolejek. Pogadamy o tym jeżeli na dwa albo trzy mecze przed końcem będziemy mieli realne szanse na awans. Sportowo będziemy grać, nawet jeżeli mielibyśmy nie dostać licencji - zapowiedział Wójtowicz. - Będę zadowolony jak z tym zespołem zdobędziemy ósme miejsce w tabeli, tak jak chciałem na początku sezonu - dodał jednak na koniec."
Na trzecim miejscu plasuje się Pelikan Łowicz. W Niepołomicach stadion na 1000 miejsc, w Łowiczu na 4000. Prędzej to chyba Pelikan ma szansę otrzymać licencję, aniżeli Puszcza - jeżeli się mylę, proszę mnie poprawić. Dlatego rodzi mi się pewna teoria spiskowa, podobna do tej z I ligi, więc podążając jej tropem
Mimo wszystko spróbuję po takim kursie
Concordia 9.58 STS
Gospodarze niedzielnej potyczki zapewne będą chcieli zwyciężyć aby nie tylko podtrzymać dobrą passę, ale pokazać środowisku w hutniczym mieście, że warto wspierać Stal. Klub ze Stalowej Woli ma bowiem spore kłopoty i może nawet nie przystąpić do rozgrywek II ligi w przyszłym sezonie.
dlaczego trzymasz się opcji, że to Concordia się utrzyma skoro ze wszystkich drużyn są najsłabsi?Trzymając się myśli, że to Concordia się utrzyma, to w ostatniej kolejce pójdzie tripel
Resovia x lub 2 jak cosdlaczego trzymasz się opcji, że to Concordia się utrzyma skoro ze wszystkich drużyn są najsłabsi?
W tej lidze wystarczy trochę pokombinować. Jeśli masz kasę na bieżące wydatki, organizacje meczów wyjazdy to awansować można bez problemu. Nie gadaj głupot, że Resovia tak bidę klepie, bo to może powiedzieć jakaś Stalówka czy jakiś Świt gdzie zbytnio nie ma perspektyw (chodzi o drugi przypadek, Stalówki po prostu nie chcą sponsorować lokalne firmy).Rzeszów to duże miasto i nie ma nawet nikogo w I lidze. Teraz do awansu znowu sporo zabrakło. ZABRAKŁO TYLKO KASY.
Różnica między III ligą, a II w kwestii utrzymania drużyny jest ogromna. To samo tyczy się przeskoku z II do I ligi. W pierwszym przypadku w grę wchodzą spore odległości i tu jest największy problem. W I lidze w grę wchodzą hotele, podróże dzień czy nawet dwa dni wcześniej. Oczywiście można jechać busem i grać z marszu, ale sukcesu to nie wróży.Nie wiem czy spadek były tak na rękę bo wątpię żeby w III lidze te koszta były aż o tyle niższe, a ta II to jednak zawsze jakaś tam większa promocja.
Ciekawe jest to, że Sts nie wystawił spotkań Unia- Świt oraz Siarka - Resovia, tak samo Milenium, z kolei Fortuna ma te spotkanie, ale od 5 zdarzeń, kiedy inne są "tylko" od 3. Jedynie Totomix wystawił pełna ofertęConcordia jeśli się utrzyma to tylko przy zielonym stoliku i sprzyjających wynikach. Rywale muszą potracić punkty, a oni muszą koniecznie swój mecz wygrać.
"Jak dowiedzieliśmy się nieoficjalnie, jutrzejszy mecz Wisły Płock z Garbarnią Kraków jest zagrożony, ze względu na chorobę zawodników z Krakowa. Rzecznik PZPN nie potwierdza jednak tej informacji.Z tego co się dowiedziałem niskie kursy na Wisłę Płock wynikają z kłopotów zdrowotnych Garbarni. W drużynie zapanowały liczne zachorowanie na różyczkę i nawet klub złożył wniosek o przełożenie meczu. Nie wiem czy PZPN się zgodzi, ale szczerze mówiąc to nawet nie wiadomo co grać w tym meczu.
Sprawa ze stypendiami nie jest do końca klarowna, natomiast pewne jest to, że musimy zająć minimum 9.miejsce. Pojawia się jednak małe ale. Słychać głosy, które mówią o tym, że ta pozycja nie do końca będzie nas satysfakcjonować, gdyż nie zapewni klubowi 100% hajsu. Dlatego lepiej będzie, jeśli uplasujemy się w tabeli na pozycji nr 8, bo wtedy nie będzie sytuacji budzącej wątpliwości. Cel jest więc jasny - tylko zwycięstwo. Przy odrobinie szczęścia możemy wskoczyć na miejsce 7. Aby tak się stało, my potrzebujemy trzech punktów, a Olimpia Elbląg musi przegrać na wyjeździe z Pelikanem Łowicz.Stalówka niżej już nie spadnie. 10 pozycję ma gwarantowaną. Może jedynie zamienić się miejscami z Radomiakiem, który jednak chce jeszcze powalczyć. Chłopaki walczą o stypendia, bo są tam jakieś konkretne wymagania odnośnie pozycji w tabeli i ogólnie wyników jakie notuje klub (Bardziej kumaci niech wytłumaczą). Do tego nikt nie wie jaka będzie ich przyszłość, bo wszystkie decyzje będą podejmowane po ostatnim meczu. Wiadome jest tylko to, że trener Niedźwiedź zostaje na kolejny sezon (dobrze dla Radomiaka). Drużyna z Radomia ma kilka kwestii formalnych do wyjaśnienia, ale to już piłkarzy nie powinno interesować. Oni mają grać o nowe kontrakty w Radomiaku albo w celu zachęcania potencjalnych pracodawców. Radomiak tym meczem powinien potwierdzić dobre występy na własnym stadionie i dać powód władzom jak i potencjalnym sponsorom, że jednak warto wspierać klub.
Radomiak - Stalówka
Radomiak 2,00 Fortuna