>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Grupa H [POLSKA, Senegal, Kolumbia, Japonia]

Status
Zamknięty.
seba23 6K

seba23

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Przynajmniej w minimum trzech aspektach jesteśmy naj...
1. z kim pierwszy mecz wygrała drużyna z Afryki: Polska
2. jaka ekipa z Europy odpadła jako pierwsza: Polska
3. która ekipa jako jedyna w 2 spotkaniach nie oddała celnego strzału w I połowie na bramkę: Polska
i tyle w temacie

adamo80 2,9K

adamo80

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Kursy na Japonię się odwróciły, ale nadal Japonia(DNB) do gry bo sportowo są na tym poziomie co my lub wyższym, ale najważniejsze, że mają o co grać, a Polska nie ma o co...

F 0

fanatyklech

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
P-n
Ponowie Japonia zamyka mi kupon, wszystkie inne zdarzenia już powchodziły awans Urugwaj,Francja, nie awansuje, Kostaryka,Panama, Maroko, Korea Południowa. Została tylko ta nieszczęsna Japonia, że nie zajmie miejsca 1-2. I teraz co musi stać się w ostatniej kolejce aby Japonia nie awansowała? Wiadomo My musimy wygrać z Japonią, Kolumbia musi wygrać z Senegalem czy wystarczy im remis? Co decyduje o kolejności miejsca w grupie? Bezpośrednie starcie, bramki, kartki? Rozpisze mi to ktoś? w ogóle jak duże są szanse aby awansowały zarówno Kolumbia i Senegal, a Japonia pożegnała się z turniejem...

K 0

kenio

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Gdzie sprawdzę ile przebiegł każdy zawodnik w meczu?

piotrex007 2,4K

piotrex007

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wieliczka
Przy równej ilości punktów decyduje wpierw bilans bramkowy, potem strzelone bramki.
Nie ma tu czego rozpisywać, żeby Japonia nie awansowała musi przegrać, a w meczu Kolumbia - Senegal musi paść remis. Inna opcja to wygrana Polski i Kolumbii, przy czym Polska musiała by wygrać przynajmniej o jedną bramkę więcej, czyli np. 2:0, a Kolumbia 1:0.
W praktyce - dla mnie przynajmniej - nierealne, bo nie wierzę, że Japonia przegra z Polską, grającą zupełnie o nic, kiedy to teoretycznie naładowaną motywacją i chęcią walki drużynę pokonał Senegal i Kolumbia.

adamo80 2,9K

adamo80

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Pierwszy raz widzę taka sytuacje w mojej Januszowej karierze, szkoda mozna było wczesnie dać cos na Samuraji było value :p
Ja dałem, ale się pomyliłem i dałem na 2(DNB) prosty błąd techniczny, a teraz chyba ze zmęczenia pograłem na Japonia nie wyjdzie, a miało być, że wyjdzie... Jakieś fatum - ciągle się mylę z tą Japonią, ale zamysł był dobry

A 220

andrzej78

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Pulawy
Ale pamiętajcie że my w meczach o honor potrafimy zaskakiwać i wygrywać. Wszyscy teraz ładują w samurai a później będzie zdziwko. Oczywiście patrząc na grę nie ma żadnych przesłanek na naszą wygraną ale żaden wynik mnie nie zdziwi

B 212

bulek78

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Proponuję teraz taki zakładzik:
Grupa H - nie zajmie miejsca 1-2: Senegal 2,00 ✅
Czym to argumentuję? Kolumbia pokazała naszym miejsce w szeregu, pewnie aż tak Senegalczykom się nie uda pokazać, ale liczę, że ich pokonają. Czy wystarczy Kolumbii remis do awansu? Bilans bramkowy będą mieli pozytywny, ale w przypadku remisu są na pewno za Senegalem, więc pozostaje im liczyć, że Japonia przegra z Polską, a jestem przekonany, iż Kolumbijczycy wiedząc, co zaprezentowali Polacy na mundialu, w to nie wierzą. Rzucą się wręcz od początku na Senegalczyków, którzy podobnie jak i Polacy, nie będą konstruować ataku pozycyjnego. Znając siłę Kolumbii, zakładam, że im to się uda, a Japońcy? Nie pozwolą sobie na porażkę z Polską, grają futbol ładny dla oka na tych Mitsrzostwach, odkryciem jest dla mnie Inui, który potrafi efektownie przymierzyć z daleka (gol i poprzeczka z Senegalem). Polacy wyglądają na tych Mistrzostwach bardzo źle. Słowem, myślę, że z trzech drużyn walczących o wyjście z grupy, będzie musiał odpaść Senegal.

mmatizz 331

mmatizz

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
WLKP
Polacy lubieją wygrywać mecze o &quot;honor&quot;. Podobny scenariusz był w 2002.
&quot;0:2 z Koreią, 0:4 z Portugaleiro i na koniec wchodzi pięciu rezerwowych bohateiros, którzy w pięknym stylu pokonali hamburgeiros.&quot;
Oczywiście to tylko porównanie, ale nikt z pozostałych 3 drużyn w grupie nie może być pewny awansu, ostatnie mecze są 50/50 i jak pokazał obecny mundial padają tak nielogiczne wyniki, że wygrana Polski z Japonią czy Senegalu z Kolumbią wcale nie będzie taka zaskakująca

adamo80 2,9K

adamo80

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Przez pomyłkę władowałem się w Japonia nie wyjdzie z grupy po kursie 6 więc jak by Polska wygrała z Japonią i np. byłby remis między Senegalem a Kolumbią to byłbym mega szczęśliwy. Polska reprezentacjo zróbcie to dla mnie, bardzo proszę... ???? Wczoraj w zasadzie już powiedziałem sobie, że przez zmęczenie i prosty błąd tracę kasę, ale dzisiaj pojawiła się mała iskierka nadziei. Polska reprezentacja tak słabo się zaprezentowała, że żeby uratować resztki honoru i pokazać, że nie znalazła się przypadkowo może zagrać zaskakująco dobrze, a Japonia jest jedyną drużyną w tej grupie w naszym zasięgu...

ranczo0123 10,4K

ranczo0123

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Przez pomyłkę władowałem się w Japonia nie wyjdzie z grupy po kursie 6 więc jak by Polska wygrała z Japonią i np. byłby remis między Senegalem a Kolumbią to byłbym mega szczęśliwy. Polska reprezentacjo zróbcie to dla mnie, bardzo proszę... ???? Wczoraj w zasadzie już powiedziałem sobie, że przez zmęczenie i prosty błąd tracę kasę, ale dzisiaj pojawiła się mała iskierka nadziei. Polska reprezentacja tak słabo się zaprezentowała, że żeby uratować resztki honoru i pokazać, że nie znalazła się przypadkowo może zagrać zaskakująco dobrze, a Japonia jest jedyną drużyną w tej grupie w naszym zasięgu...
Polska reprezentacja porusza sie po boisku jak zuk gnojownik wolno i slamazarnie. Japonia ma zawodnikow bardzo szybkich i zwinnych a do tego bardzo zaawansowanych technicznie. Wczoraj Polacy zagrali z zerowym pressingiem do tego im sie w ogole nie chcialo grac w meczu o wszystko wiec niech mi ktos poda powod dlaczego mieliby zmienic swoje nastawienie w meczu o nic? Argument, ze to mecz o honor i ze musza to wygrac zeby zmazac plame jakos do mnie nie trafia po tym co wczoraj widzialem. Japonia jak wygra to wychodzi z grupy a strzelic naszej dziurawej jak ser szwajcarski obronie mysle, ze nie bedzie jakos mega ciezko. Do tego Azjaci to sa mega walczaki, ktorzy posiadaja cos takiego jak ambicja czego o naszych kopaczach powiedziec nie mozna. Skompromitowali nas po calosci. Do tego to my bylismy losowani z pierwszego koszyka czyli teoretycznie bylismy druzyna najmocniejsza co dodatkowo poteguje rozczarowanie. Podsumowujac determinacja i posiadanie zorganizowanej druzyny to cechy, ktore charakteryzuja Japonie a Polacy z taka gra obronna nie maja czego szukac w tym meczu. Mam nadzieje, ze nie mam racji i po meczu bede musial posypac glowe popiolem ale ja w tym wypadku stawiam na Azjatow.
Japonia - Polska @ 2.57

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
suvi +5 Punkty
rzepin +18 Punkty
S 61

szczur-89

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
CSW
Na tych mistrzostwach w naszym zasiegu to moze byc Arabia Saudyjska, Panama i moze Tunezja. Japonia solidna, dobrze przygotowana fizycznie i taktycznie. Wedlug mnie spokojnie mogliby miec po 2 kolejkach 6 pkt.
Jedynym argumentem za naszymi moze byc historia i ostatnie mundiale, gdzie w meczu o honor wygrywalismy z USA czy tez Kostaryka. Jednak byla to inna sytuacja, teraz Japonia gra o wyjscie z grup napewno beda bardziej zdeterminowani, zeby to wygrac.

adamo80 2,9K

adamo80

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Polska reprezentacja porusza sie po boisku jak zuk gnojownik wolno i slamazarnie. Japonia ma zawodnikow bardzo szybkich i zwinnych a do tego bardzo zaawansowanych technicznie. Wczoraj Polacy zagrali z zerowym pressingiem do tego im sie w ogole nie chcialo grac w meczu o wszystko wiec niech mi ktos poda powod dlaczego mieliby zmienic swoje nastawienie w meczu o nic? Argument, ze to mecz o honor i ze musza to wygrac zeby zmazac plame jakos do mnie nie trafia po tym co wczoraj widzialem. Japonia jak wygra to wychodzi z grupy a strzelic naszej dziurawej jak ser szwajcarski obronie mysle, ze nie bedzie jakos mega ciezko. Do tego Azjaci to sa mega walczaki, ktorzy posiadaja cos takiego jak ambicja czego o naszych kopaczach powiedziec nie mozna. Skompromitowali nas po calosci. Do tego to my bylismy losowani z pierwszego koszyka czyli teoretycznie bylismy druzyna najmocniejsza co dodatkowo poteguje rozczarowanie. Podsumowujac determinacja i posiadanie zorganizowanej druzyny to cechy, ktore charakteryzuja Japonie a Polacy z taka gra obronna nie maja czego szukac w tym meczu. Mam nadzieje, ze nie mam racji i po meczu bede musial posypac glowe popiolem ale ja w tym wypadku stawiam na Azjatow.
Japonia - Polska @ 2.57
Oj myślę, że przemawia przez ciebie za dużo emocji. Akurat wczoraj to Polska nie zagrała źle jeśli chodzi o pressing i waleczność. Źle zagrała w pierwszym meczu...
Do utraty pierwszej bramki gra była defensywna, ale odpieraliśmy ataki Kolumbii czekając na swoje okazje. Błąd w kryciu, ale po bardzo dobrej akcji Kolumbii spowodował bramkę. Należy jednak sobie powiedzieć, że to nie był taki błąd jak w pierwszym meczu czyli WIELBŁĄD. W II połowie nie mieliśmy nic do stracenia więc się otworzyliśmy. Wiadomo, że środek i defensywa nie ma tak szybkich zawodników żeby zatrzymać Quadrado czy Falcao więc nie zatrzymaliśmy ich..., a oni z kontry ruszyli... Ten mecz bardzo przypominał Chorwacja vs Argentyna z tym, że Argentynie udało się w pierwszym meczu nie przegrać z Islandią i dlatego są ciągle w grze, a my zawaliliśmy z Senegalem.
Nie rozumiem za bardzo tej fali hejtu teraz. Na co liczyliście, że wygramy z faworytem grupy czyli Kolumbią ? Taka fala to powinna być po katastrofalnym meczu z Senegalem gdzie były bardzo proste, wręcz Kurios(alne) ???? błędy w linii środka i obrony. Polska grała bez szybkości, bez walki bez zawziętości. My wtedy odpadliśmy z mundialu, a nie teraz. Co do Japonii popełnia błędy w środku i obronie. Będzie grała pod presją, natomiast Polska gra już tylko żeby coś pokazać. Nie mówię, że jak bym nie popełnił błędu bym grał na Polskę bo to nieprawda, ale z graniem, szczególnie mocnym na Japonię i to czystą gdzie im wystarczy remis to też bym nie grał...

K 173

kfjatek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Oceniacie wczorajszą postawę przez pryzmat wyniku. Nie zgadzam się zupełnie, że wczoraj zabrakło zaangażowania. Jego zabrakło ale w meczu z Senegalem.
Mecz z Japonią chyba nobet. Piłkarsko jesteśmy lepsi i tyle. Pytanie jak bardzo zła jest atmosfera w zespole?

N 50

nikt

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Oj myślę, że przemawia przez ciebie za dużo emocji. Akurat wczoraj to Polska nie zagrała źle jeśli chodzi o pressing i waleczność. Źle zagrała w pierwszym meczu...
Do utraty pierwszej bramki gra była defensywna, ale odpieraliśmy ataki Kolumbii czekając na swoje okazje. Błąd w kryciu, ale po bardzo dobrej akcji Kolumbii spowodował bramkę. Należy jednak sobie powiedzieć, że to nie był taki błąd jak w pierwszym meczu czyli WIELBŁĄD. W II połowie nie mieliśmy nic do stracenia więc się otworzyliśmy. Wiadomo, że środek i defensywa nie ma tak szybkich zawodników żeby zatrzymać Quadrado czy Falcao więc nie zatrzymaliśmy ich..., a oni z kontry ruszyli... Ten mecz bardzo przypominał Chorwacja vs Argentyna z tym, że Argentynie udało się w pierwszym meczu nie przegrać z Islandią i dlatego są ciągle w grze, a my zawaliliśmy z Senegalem.
Nie rozumiem za bardzo tej fali hejtu teraz. Na co liczyliście, że wygramy z faworytem grupy czyli Kolumbią ? Taka fala to powinna być po katastrofalnym meczu z Senegalem gdzie były bardzo proste, wręcz Kurios(alne) ???? błędy w linii środka i obrony. Polska grała bez szybkości, bez walki bez zawziętości. My wtedy odpadliśmy z mundialu, a nie teraz. Co do Japonii popełnia błędy w środku i obronie. Będzie grała pod presją, natomiast Polska gra już tylko żeby coś pokazać. Nie mówię, że jak bym nie popełnił błędu bym grał na Polskę bo to nieprawda, ale z graniem, szczególnie mocnym na Japonię i to czystą gdzie im wystarczy remis to też bym nie grał...
Jak miło rozsądnego głosu posłuchać ????

jerzywalec 300

jerzywalec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Szafka A
Po losowaniu MŚ długo czekałem na ten zakład, pomimo że jeszcze ponad pół roku do imprezy, póki mam jeszcze piniądz zagramy, aby było w razie co, za co topić smutki jeśli zostanie Nam mecz o honor. Poza Robertem nie mamy kim straszyć w napadzie, a On na pewno zostanie ,,wyłączony&quot; przez obrońców przeciwnika. Linia pomocy nie najmłodsza, może nie podołać kondycyjnie, na passy Krychowiaka, nie ma co liczyć. Obrona - niestety ta formacja też u nas ostatnio kuleje, a to podstawa sukcesu. Futbol jest grą błędów w obronie. Kto ich mniej popełni ten wygrywa. Szczęsny niby pewniak na bramce, ale to może okazać się za mało, aby powstrzymać napastników Senegalu i Kolumbii, którzy grają w znaczących klubach w Europie. Myślę, że będą bardziej głodni sukcesów niż kolejnych kontraktów reklamowych. Media też dodadzą od siebie i za bardzo napompują balonik.
Mistrzostwa Świata Rosja 2018
Kiedy Polska odpadnie ?
typ: Odpadnie w fazie grupowej
kurs: 2,75
stawka: 200 PLN
Totolotek
Totolotek dziś zaksięgował.

Już za 4 lata, już za 4 lata Polska będzie...

rzepin +18 Punkty
dx2 9,6K

dx2

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Senegal-Kolumbia 2 @1.9

Kolumbie przy obecnym ukladzie w tabeli grupy, ratuje tylko zwyciestwo i sadze, ze wygraja. Senegal ma 4 punkty, ale co sadze o afrykanskich druzynach na Mundialu i ich poziomie to lepiej nie mowic. Senegal te 4 punkty ma przy dozie ogromnego szczescia. Generalnie 3 z 4 bramek to prezenty. W meczu z Polska dwie bramki strzelili sobie praktycznie Polacy, jak to sie powszechnie mowi. Z Japonia pierwsza bramke Senegalowi sprezentowal bramkarz. Jakosc gry i umiejetnosci jednak zdecydowanie po stronie druzyny Japonii. Kolumbia przegrala z Japonia, ale tutaj mecz ustawil karny i czerwona kartka na poczatku spotkania. W meczu z Polska Kolumbia pokazala jednak klase. Wszyscy mowia o slabym meczu Polakow, ale tez chyba wypadaloby powiedziec o swietnym meczu Kolumbii. Jeden z naszych reprezentantow (chyba Lewandowski, ale pewny nie jestem) powiedzial, ze Kolumbia to druzyna na cwiercfinal lub nawet polfinal i ze z tak dobra druzyna nie grali od dwoch lat.
Umiejetnosci jak operowanie pilka sa tutaj zdecydowanie po stronie druzyny z Kolumbii, bo Senegal w operowaniu pilki jest z kolei w naszej grupie na poziomie naszej reprezentacji. Sytuacja i uklad w grupie jednak jest taki, ze dla Kolumbii jest &quot;must-win&quot;, a biorac pod uwage to co zaprezentowaly druzyny po dwoch meczach, to jednak Kolumbia powinna ten mecz wygrac i awansowac do kolejnej fazy Mundialu.

boca-juniors +3 Punkty (super typ)
spekul@nt 709

spekul@nt

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Został nam mecz z Japonią, tą Japonią co miała jak kelner dostarczać wszystkim punkty w grupie. :drunk: Po pierwszym ich meczu ktoś mógłby polemizować, że Kolumbia w dziesiątkę musiała wkalkulować ciężką przeprawę i że sami pewnie ch**a grają jak żółtki ich powiozły. A ta słaba Kolumbia wychodzi na Polskę i robi nam z dupy &quot;z archiwum x&quot;... W dziesięciu też by nam dali radę i jeszcze większy wstyd by był.
No ale do brzegu. Konsekwentnie przeciwko naszym. Mianowicie- Japonia strzeli bramkę w drugiej połowie: 1,76 ⛔oraz Japonia więcej niż 1,5 bramki: 2,51. ▶⛔Nie chcę się znęcać nad naszą reprezentacją ale po konferencji jaką zafundował nam trenejro i Lewy gołym okiem widać, że atmosfera w zespole musi przypominać tę jaka panuje w kolejce do domu pogrzebowego po katastrofie samolotu. Zaczęło się tłumaczenie porażek, a po Japonii zobaczymy ostatni akt tego dramatu. Do tego dodajmy taktykę (?!) naszej drużyny, przygotowanie fizyczne na pierwsze 30 minut i przy odrobince szczęścia typ siada jak gołąb na parapecie. Zresztą jak patrzę na tych wybieganych Panów Piłkarzy z Japonii, tę determinację, szybkość, dynamikę to zastanawiam się nad graniem czegoś grubiej.
Podobnie grałem na Senegal i Kolumbię. Na razie gładziutko ;)
Pomiędzy bajki wsadźcie przypuszczenia i analogię do tego, że potrafimy grać o honor... o_OTutaj Japonia chce ten mecz wygrać, a nie przeczekać na samolot jak np Kostaryka 12 lat temu.
Ten mecz to był mem ????

lemrak29 +8 Punkty (sensowna argumentacja, ciekawe typy po przyzwoitych kursach)
rzepin +18 Punkty
Status
Zamknięty.