>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Granie kursów powyżej 5

J 0

jarni5

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Rzeszów
Hej, obserwując ostatnio ilość niespodzianek wpadł mi do głowy pewien pomysł. Proszę o konstruktywną krytykę.
Gramy kursy z przedziału 5-20 w eliminacjach Ligii Europy. Kto śledził te zmagania to wie, że jest tu mnóstwo niespodzianek. Niektórzy nawet mówią, że &quot;nie obstawia się Ligi Europy&quot;, zatem może warto nastawić się na niespodzianki?
Założenia:
- Gramy tylko wczesne fazy, z szczególnym nastawieniem na eliminacje, bo wtedy kursy są wysokie i często underdogi potrafią namieszać
- Bukmacher fortuna - bez komplikowania legalny polski buk, sprawdziłem kursy i nawet po uwzględnieniu 0,88 często przebija zagraniczne buki.
-W przypadku kursów powyżej 20, gramy &quot;underdog lub remis&quot;
- gra płaską stawką 1% kapitału
- Gramy kilka wyselekcjonowanych meczy, a nie jak leci po kursach
Czy ktoś już robił taki eksperyment? Lub ma z tym doświadczenia? Proszę o przekierowanie na podobne wątki lub rozpoczęcie dyskusji tutaj. Pozdrawiam

ryanwolf 839

ryanwolf

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Time traveller
- Bukmacher fortuna - bez komplikowania legalny polski buk, sprawdziłem kursy i nawet po uwzględnieniu 0,88 często przebija zagraniczne buki.
Zaproponuj spotkania. To, że &quot;często przebija zagraniczne buki&quot; absolutnie nic nie znaczy. &quot;Przebicie&quot; zagranicznych buków nie świadczy o tym, że kurs jest +EV. Ale zaproponuj spotkania, powiem Ci czy to value czy nie. Szczerze wątpię, że znajdziesz w Fortunie kilkaset value miesięcznie na takich kursach. Biorąc pod uwagę, jak olbrzymie potrafi być negatywne variance, nawet w przypadku grania betów +EV musiałbyś grać ich kilka tysięcy miesięcznie i posiadać masakrycznie duży bankroll, żeby to miało jakikolwiek sens.
Chcesz grać &quot;kilka wyselekcjonowanych spotkań&quot;. W takim układzie możesz grać i 10 lat i być na plus albo na minus i absolutnie o niczym to nie będzie świadczyło.

J 0

jarni5

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Rzeszów
Śmieszna sprawa, w nocy o 2 wszystkie kursy były wyższe od tych na unibet (z nim porównywałem), teraz się to wyrównało (stan n 2-3hprzed meczami) mniej więcej, tylko delikatnie Fortuna ma wyższe.
A co do propozycji spotkań:
AEK Larnaca - Dundalk - 2 po kursie 5,1
Trakai - Part.Belgrad - 1 po kursie 6,2
Apollon Lim. - Zeljeznicar - 2 po kursie 11,5
Slovan - Balzan - 02 po kursie 5,8
Lech P. - Soligorsk - 2 po kursie 8,4
Valur - FC S.Coloma - 2 po kursie 26,0
Aaaa i zapomniałem jeden z głównych powodów tej gry - nieporównywalnie niższa marża w porównaniu do kursów typu np. 1,4.
Jak na razie gra jest oczywiście na papierze w teorii. Chcę żeby mnie ktoś ewentualnie sprowadził na ziemię, zanim sie podejmę ????

T 2,8K

tadzin

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Aaaa i zapomniałem jeden z głównych powodów tej gry - nieporównywalnie niższa marża w porównaniu do kursów typu np. 1,4.
niskie kursy nie mają wyzszej marży, jest calkowicie przeciwnie.

J 0

jarni5

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Rzeszów
Jak to? Czytałem kilka artykułów swego czasu i w wadach niskich kursów było wymienione m.in. to, że taki kurs jest obarczony największą marżą. To jak to jest, możesz rozwinąć temat? ????

ryanwolf 839

ryanwolf

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Time traveller
A co do propozycji spotkań:
AEK Larnaca - Dundalk - 2 po kursie 5,1
Kurs zamknięcia 5.8. Grając tracisz na meczu 11.3% w dłuższej perspektywie.
Trakai - Part.Belgrad - 1 po kursie 6,2
Kurs zamknięcia 7.20. Grając tracisz na meczu 13.10 % w dłuższej perspektywie.
Apollon Lim. - Zeljeznicar - 2 po kursie 11,5
Kurs zamknięcia 12. Grając tracisz na meczu 3.8 % w dłuższej perspektywie.
Slovan - Balzan - 02 po kursie 5,8
Kurs zamknięcia 7.8. Grając tracisz na meczu 24.6 % w dłuższej perspektywie.
Lech P. - Soligorsk - 2 po kursie 8,4
Kurs zamknięcia 9.2. Grając tracisz na meczu 8.3 % w dłuższej perspektywie.
Valur - FC S.Coloma - 2 po kursie 26,0
Kurs zamknięcia 40. Grając tracisz na meczu 33.3 % w dłuższej perspektywie.
Chcesz dowiedzieć się czy Twój typ długofalowo ponawiany przyniósłby zysk - porównujesz do kursu zamknięcia na BF. U góry masz zestawienie. Prosiłeś, żeby sprowadzić Cię na ziemię, co czynię: odpuść sobie. Nie wybrałeś ani jednego value. Więcej, grając powyższej typy długofalowo byłbyś mnóstwo dolarów do tyłu. Oczywiście, chwilowo możesz trafiać, ale jeśli nie chcesz pójść z torbami - odradzam. Matematyka nie kłamie.

ryanwolf 839

ryanwolf

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Time traveller
Jak obliczyłeś kurs zamknięcia i stratę w dłuższej perspektywie?
Kursu zamknięcia nie obliczyłem. Wystarczy sprawdzić, jaki był kurs na Betfair na czas rozpoczęcia spotkania. Znając kurs, który brałeś oraz kurs zamknięcia możesz łatwo obliczyć przewidywany zysk/stratę używając dowolnego kalkulatora, chociażby ArbCruncher.

J 0

jarni5

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Rzeszów
Kursu zamknięcia nie obliczyłem. Wystarczy sprawdzić, jaki był kurs na Betfair na czas rozpoczęcia spotkania. Znając kurs, który brałeś oraz kurs zamknięcia możesz łatwo obliczyć przewidywany zysk/stratę używając dowolnego kalkulatora, chociażby ArbCruncher.
Ok, dzięki za info. Szkoda, że betfair u mnie zablokowany jest ???? jak na to wejść? Nawet nie żeby grać, tylko kursy zobaczyc?

J 0

jarni5

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Rzeszów
Ok, mam tam kursy. I jak mam je rozumieć? Że to są najlepsze na rynku i jeśli jest wyższy niż tam, to jest value? Do czego powinienem ich używać? I czym one są? Oszacowaniem szans przez te stronę, czy jakimś uśrednieniem kursów buków?

ryanwolf 839

ryanwolf

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Time traveller
Ok, mam tam kursy. I jak mam je rozumieć? Że to są najlepsze na rynku i jeśli jest wyższy niż tam, to jest value? Do czego powinienem ich używać? I czym one są? Oszacowaniem szans przez te stronę, czy jakimś uśrednieniem kursów buków?
Masz podany Back i Lay. Wszystkie obliczenia stosuj odnośnie lay. Generalnie jeśli na czas rozpoczęcia spotkania kurs, który wziąłeś jest wyższy niż Lay na Betfair - masz value. Od razu mówię, że łatwe to nie jest. Zasadniczo w stosunku do rynków z jakimś tam przyzwoitym liquidity. Kurs na Betfair - jeśli jest odpowiednie liquidity - odzwierciedla realne prawdopodobieństwo wystąpienia danego zdarzenia, zatem jeśli masz wyższy - zarabiasz długofalowo.

T 2,8K

tadzin

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jak to? Czytałem kilka artykułów swego czasu i w wadach niskich kursów było wymienione m.in. to, że taki kurs jest obarczony największą marżą. To jak to jest, możesz rozwinąć temat? ????
prosty przyklad masz zdarzenie dwudrogowe bez marzy i kursy 1,2 i 6, jak dowalisz standardowa 7,5% marze na oba te kursy wyjdzie ci 1,11 i 5,55 i golym okiem widac ze przy wygranej faworyta tracisz niemal polowe ewntualnego zysku a przy wygranej doga tracisz raptem 9% i w takim przypadku (jak odnosnie wszystkich zdarzen ktore nie sa 50/50) marza jest rozłożona nierownomiernie (mniejsza na &quot;nizszy&quot; kurs i analogicznie wyzsza marza na &quot;wyższy&quot; kurs) i kursy ksztaltowalyby sie MNIEJ WIECEJ 1,15 4,75 czyli gdzies 4% na nizszy kurs 20% na &quot;wyzszy&quot; kurs. &quot;strata&quot; zysku na nizszym kursie z powodu marzy to wtedy 25% na wyzszy kursie 25%.