Dolgopolov A.-Ramos A. 7:6 6:4 6:1
TYP GŁÓWNY H-4,5 gema TYP 1 1.75
Unibet 
lub propozycja dla odważnych 3:0 kurs 2.7
Unibet
Pierwsza runda,więc trzeba ostrożnie to tego podejść i nie szaleć kursami poniżej 1.3. Niby wszystko wydaję się takie przewidywalne, ale to jest sport i jakby tak było to jaki byłby sens rozgrywania tych meczy. Radzę sobie prześledzić historię 1 rund na RG i wyciągnąć wnioski. Kyrgios kurs 5.9 ograł Stepanka, Gimeno-Traver kurs 5.8 ograł Monaco, Monfils kurs 4,2 ograł Berdycha, Tursunov kurs 4.4 ograł Dolgopolova. Z dużych niespodzianek z przeszłości to: Rok 2009 R16 i Nadal wypada z turnieju po meczy z Soderlingiem, w
WTA rok 2012 1 runda i z turniejem żegna się Serena Williams po porażce z Razzano...
Dlaczego ten RG miałby być wyjątkowy i bez niespodzianek?
Oczywiście takie niespodzianki będą może 3-4 w 1 rundzie, ale na pewno będą, i nie jedno "pewne" Ako popsują.
Wracając do mojego typu. Wybrałem z oferty 1 rundy mecz pomiędzy Dolgopolovem, a Ramosem. Jak dla mnie obaj zawodnicy są na odmiennym biegunie. To co pokazywał ostatnio Dolgopolov stało na bardzo wysokim poziomie, szczególnie 2 set z Tsongą, w którym dominował w każdym aspekcie gry, do tej pory nie rozumiem jak on mógł to przegrać. Przy własnym serwisie (nie licząc tiebreaka) w całym secie przegrał zaledwie 6 punktów i aż 3 gemy kończył do 0. Wiem, że jak spojrzymy na suche wyniki Ukraińca to mamy w większości porażki, trzeba jednak spojrzeć na ich okoliczności 2:0 z Garcia-Lopezem, który w kwietniu był w genialnej formie ograł nawet później Berdycha i ugrał seta z Novakiem. Porażka 2:0 z Montanesem, który w w wielkiej formie nie jest, ale od czasu do czasu potrafi zrobić dobry wynik. 2:0 z Gulbisem i wspomnianym Tsongą. Jak dla mnie wyniki nie odzwierciedlają prawdziwych umiejętności Ukraińca. Jedyne czego można się bać w jego wykonaniu to głowa, która często zawodzi, niestety potrzebna by była
praca z dobrym psychologiem sportowym, żeby wyplemić te głupie nawyki.
Ramos zawodnik, 115 w rankingu i na prawdę myślę, że te prawie 100 pozycji niżej w rankingu od Dolgopolova jak najbardziej oddają różnicę klas pomiędzy nimi. Ramos to typowy hiszpański przebijacz. Nie posiada zbyt mocnego podania i dla zawodnika pokroju Dolgopolova przełamanie tego podania choć raz w każdym z 3 setów nie powinno być wielkim wyzwaniem. Młody Vaisse przełamał go 3 razy, Robert 4 razy, a będący nie w swojej najlepszej dyspozycji Seppi aż 6 razy. Co tu dużo mówić Dolgopolov też nie powinien mieć z tym problemów przynajmniej ten raz w każdym secie co daje nam wynik przy utrzymaniu swoich podań spokojnie pokrywający linię. Wiadomo jednak, że Aleksandr jest bardzo niestabilnym zawodnikiem, który często nie potrafi utrzymać równej dyspozycji przez cały mecz. Jestem jednak przekonany, że jakiś miażdżący set w jego wykonaniu się trafi taki 6:1, 6:2 wtedy nawet po przegraniu jednego z setów powiedzmy w stosunku 6:4 i tak linię będziemy mieć pokrytą. Dajmy na to 6:4 4:6 6:4 6:2.
Wynik 3:0 jest propozycją dla tych co mają luźne fundusze, lubią zaryzykować i nie będą płakać jak Typ nie wejdzie

Ja osobiście puszczam jedno i drugie.
Pozdrawiam