>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Gra na 6 zdarzeń=6 zakładów na AKO 34-47

firel 142

firel

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Tarnów
Odnośnie ostatniego pytania: stawka to indywidualna sprawa każdego gracza , więc dlatego opisuję grę odnosząc ją do jednostek , które to mogą mieć dla jednego wymiar tych 0.01$ a dla drugiego 20€ - i tabelka stawek w progresji podana jest w postaci uniwersalnej jako jednostki.

Pozdrawiam
Sory, napisalem chaotycznie, tak że nie było wiadomo o co mi chodzi. Z tym 0,01 miałem na myśli twoj złoty system z Totolotka ????
wypróbuję system, dzięki ????

edi8 8,7K

edi8

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
No nie , bo to co opisałem i jest dostępne w necie jako wątek Edi8 kontra Totomix , odnosiło się tylko i wyłącznie do tej firmy Totolotek - Totomix , która wprowadzając w sierpniu 2010 stawki w zakładach systemowych idące od 0.05zł , otworzyła lukę do wykorzystania mechanizmu zaokrąglania wygranych , co przy odpowiednim doborze kursów , ilości zdarzeń i stawki w grze systemowej , powodowało uzyskiwanie niezwykle korzystnego rozliczenia gry z AKO począwszy od 1.15 w ramach kombinacji np. 3 zdarzeń - przy tego trafieniu jako wygranie kursu 2 ( i to już już netto bo po zastosowaniu podatku obrotowego 12% !!! ) a więc stwarzając tym samym piękny valuebet , gdy za stawkę 5gr grając kurs AKO @1.15 placili netto 10gr za każdą kombinację w ramach systemu - a więc stawkę x2 ????

Przy wyborze np. systemu 3z12 , który ma 220 kombinacji i przy stawce 0.05zł kosztował 11zł - płacili więc drugie tyle czyli 22zł przy bezbłędnym typowaniu zdarzeń z kursami @1.05, przy 1 błędzie 16.5zł a przy 2 błędach 12zł - stąd dla osiągnięcia solidnej wygranej należało we własnym interesie nadawać dużo identycznych zakładów po 11zł* , bo przy nadaniu tego z inną stawką więc z wyższą opłatą na mniejszej ilości kuponów - mechanizm zaokrąglania wygranej już nie funkcjonował i dlatego grałem początkowo po 100 zakładów dzienie po 11zł , czyli płacąc 100*11zł=1100zł a odbierając najczęściej 2200zł ( 1100zł netto) ew.1650zł ( 550zł netto ) lub 1200zł ( 100zł netto ) .
Taka zabawa trwała od 16.08 do 10.11.2010 - prawie 3 miesiące.

* opłata za system 3z12*0.05zł , ale bardziej opłacało się grać systemem 2z12 , który wprawdzie wymagał doboru zdarzeń o wyższych kursach niż po 1.05 - ponieważ był wymóg minimalnego AKO w grze systemowej jako 1.15 a zatem 1.15 przy 2 kombinacjach to typy 1.08*1.07 itp. ale w przeciwieństwie do systemu 3z12 , miał nie 3 a 4 stopnie wygranych.

Jednak jego cena 2z12=66*0.05=3.3zł powodowała konieczność wklepywania przez obsługę kolektur znacznie większej ilości takich samych kuponów niż przy systemie 3z12=220*0.05=11zł , gdyż to co przy systemie 3z12 za 1100zł wymagało nadania 100 kuponów , to już przy systemie 2z12=66*0.05=3.3zł i przy tej samej kasie na grę powodowało , że powstawały 1100/3.3=333 kupony... czyli ponad 3 razy więcej roboty dla pracownika na to , aby każdy następny kupon nadać osobno - choć na szczęście nie wymagało to kolejnego wprowadzania wszystkich 12 zdarzeń.
Skrypt obsługujący zakłady wzajemne Totomixa nie posiadał bowiem opcji wpisania ilości takich samych kuponów - gdy klient sobie czegoś takiego chciał zażyczyć , choć w/w opcja była już wtedy dostępna dla zakładów konnych , gdzie wystarczyło wpisać do odpowiedniej rubryki ilość kuponów i ich wydruk następował już automatycznie.

Najciekawsze było w tym wszystkim to, że zarówno kurs począwszy od 1.15 aż do 3.39 - jako AKO w grze systemowej , było przy tej samej stawce 0.05zł rozliczane dokładnie tak samo , bo jako wygrana 0.1zł , gdyż ja mechanizm zaokrąglania w górę wykorzystałem do zarabiania , ale grający na to wyższe AKO aż do 3.39 - także dostawali wtedy 0.1zł , ponieważ w tym przypadku funkcjonował już mechanizm zaokrąglania wygranej w dół i z 3.39*0.05*0.88=0.149zł obniżano wygraną do 0.1zł.

.

L 23

luczyk10

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Rzeszów
jozef230 umiem czytać ze zrozumieniem i wiem że grasz na parzyste/nieparzyste tylko mi chodzi o inny dobór zdarzeń z wyższymi kursami niż 1.90 żeby zwiększyć AKO na kuponie... No nic, przetestuje to sobie i jak wyniki będą obiecujące to się tym podzielę ????

jozef230 181

jozef230

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Inowroclaw
111111222 Bc Kimki-Csk Moskwa
111222111 Astuna Tigers-Krasnye K
222111111 Cajasol Sevilla-Barcelona
112112112 Obradoiro-Bilbao Basket
121121121 R.Madryt- Unicaja Malaga
211211211 Shinan SB-KB Stars

1-N 2-P

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
edi8 +17 Punkty (:))
firel 142

firel

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Tarnów
Hm, i po tych dziesiątkach, setkach typów wiele razy doszedłeś do końcowych progów?
Bo tak sobie myślę, że w teorii nie jest tak trudno przegrać.

edi8 8,7K

edi8

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
@Firel , zapoznaj się z treścią wpisu #7

edi8 8,7K

edi8

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
@luczyk10, po zaprezentowaniu tej metody w necie , jeden z kolegów zaczął ją stosować wyłącznie do gry coverem , czyli obstawiając 2z3 typów dla 1x2 - w takiej wersji, że oczekuje:

a/ przede wszystkim jako fundament: bezbłędnego trafienia 6 coverów

b/ w obu grupach wejścia układu 2x&quot;1&quot; lub 2x&quot;2&quot; i 1 remis

c/ kursy to od 2 dla opcji &quot;1&quot; lub &quot;2&quot; oraz od 3.2 dla remisu

d/ gra wersją na 6 zakładów

W tym roku trafił już 2 razy ( bo to gracz raczej weekendowy ) - ostatnio AKO ~240 , gdy weszły mu 4 wygrane i 2 remisy , w tym w/w układzie w obu grupach: po 1 remisie i po 2 inne trafione typowania w ramach covera.

.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
luczyk10 +1 Punkty
jozef230 181

jozef230

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Inowroclaw
111111222 Bc Kimki-Csk Moskwa
111222111 Astuna Tigers-Krasnye K
222111111 Cajasol Sevilla-Barcelona
112112112 Obradoiro-Bilbao Basket
121121121 R.Madryt- Unicaja Malaga
211211211 Shinan SB-KB Stars

1-N 2-P

no i pieknie ze az wszystko mieknie ???? ✅
skontrowalem Real Madryt za 10zl. czyli ✅19 na II progu. teraz jade na 6 typow

jozef230 181

jozef230

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Inowroclaw
111122 Basket Barcellona-Brescia
112211 Capo Orlando-Casale Monferato
221111 Verolli-Trapani
121211 Libertos Forli-Jesi
211112 Torino-Angelico Biella
112121 Imola-Napoli

zabraklo minimalnie. chcialem kontre mala dac ale brak oferty.

L 23

luczyk10

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Rzeszów
@edi8 bardzo ciekawy sposób tego Twojego kolegi, podobają mi się wysokie ako ???? Jak będę miał troszkę więcej wolnego czasu to na pewno przyjrzę się temu bliżej i chyba spróbuje tak zagrać ????
Ps. Nie orientujecie się czy w jakimś buku można stawiać kupon od 0.5 zeta bo w sts niestety od 2 minimalnie... ????

jozef230 181

jozef230

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Inowroclaw
@edi8 bardzo ciekawy sposób tego Twojego kolegi, podobają mi się wysokie ako ???? Jak będę miał troszkę więcej wolnego czasu to na pewno przyjrzę się temu bliżej i chyba spróbuje tak zagrać ????
Ps. Nie orientujecie się czy w jakimś buku można stawiać kupon od 0.5 zeta bo w sts niestety od 2 minimalnie... ????

expert

edi8 8,7K

edi8

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
@edi8 bardzo ciekawy sposób tego Twojego kolegi, podobają mi się wysokie ako ????

Co do wysokiego AKO , to grając 6 zdarzeń i mając trafione 2 remisy po @3.2 i 4 typowane jako &quot;1&quot; bądź &quot;2&quot; - z kursami po @2, 2*@2 i @2.4 - wychodzi właśnie tak około 240 , co przy grze płaską stawką 1j. za kupon ( w wersji grania na 6 a nie 9 zakładów ) pozwala oczekiwać wygranej nawet i 40 kolejek , gdyż 240:6=40 , choć oczywiście czym później ona nadejdzie tym coraz mniejsza wygrana netto w ogólnym bilansie gry...

We wszystkich polskich firmach minimalna stawka zakładu prostego to 2zł.

.

jozef230 181

jozef230

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Inowroclaw
Co do wysokiego AKO , to grając 6 zdarzeń i mając trafione 2 remisy po @3.2 i 4 typowane jako &quot;1&quot; bądź &quot;2&quot; - z kursami po @2, 2*@2 i @2.4 - wychodzi właśnie tak około 240 , co przy grze płaską stawką 1j. za kupon ( w wersji grania na 6 a nie 9 zakładów ) pozwala oczekiwać wygranej nawet i 40 kolejek , gdyż 240:6=40 , choć oczywiście czym później ona nadejdzie tym coraz mniejsza wygrana netto w ogólnym bilansie gry...

We wszystkich polskich firmach minimalna stawka zakładu prostego to 2zł.

.
ja w betclicu stawka minimum to 1zl w bet 365 takze. w expert bylo 0.5

jozef230 181

jozef230

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Inowroclaw
001 ... 1-1 1-1 2-2 NY Knicks - LA Lakers
002 ... 1-1 2-2 1-1 New Orleans Pelicans - Orlando Magic
003 ... 2-2 1-1 1-1 Cleveland Cavaliers - Phoenix Suns
004 ... 1-2 1-2 1-1 Boston Celtics - Brooklyn Nets
005 ... 2-1 1-1 1-2 Dallas Mavericks - Detroit Pistons
006 ... 1-1 2-1 2-1 Golden State Warriors - Portland Trailblazers

M 1

marasco

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Edi8, przeanalizowałem ten sposób gry i o ile na samym początku pomyślałem, że może być to świetny sposób, to im dalej w las wychodzi więcej jego słabości. Być może to wynika z tego,że coś źle zrozumiałem, więc w razie czego proszę nie wyzywać mnie od razu debila. ????
Po pierwsze: nie widzę sensu w dzieleniu 6 zdarzeń na jakieś 2 grupy po 3 zdarzenia... po co? Przecież to po prostu 6 zdarzeń rozpisanych na pewne konkretne 6 kombinacji.
Po drugie: system sprawia wrażenie, że pokrywa bardzo dużo kombinacji i na dodatek daje możliwość stosunkowo ogromnej wygranej, gdzie w rzeczywistości wcale tak nie jest. Dla przykładu, ja już w pierwszym teście miałem pod rząd 3 zdarzenia z 1 (czyli Twoimi słowami całą pierwszą grupę na 1) więc nic mi nie weszło. Pech.
Przetestowałem (ok, duże słowo, tylko kilka kuponów), przegrałem, ale robiłem to na przypał (3 under/over, 3 parzyste/nieparzyste). Zdarzenia dwudrogowe to 50/50 szansy, więc wybierając między przewagą 1 lub 2 już na samym początku i tak dokonujemy wyboru 50/50, czyli reasumując: totalne szczęście (chyba, że analizujemy, ale wtedy to zupełnie traci sens). Nie znam się na prawdopodobieństwie, ale na chłopski rozum - nie lepiej postawić po prostu jeden kupon z jednym zdarzeniem dwudrogowym? Nie mamy większej szansy trafienia?

jozef230 181

jozef230

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Inowroclaw
Edi8, przeanalizowałem ten sposób gry i o ile na samym początku pomyślałem, że może być to świetny sposób, to im dalej w las wychodzi więcej jego słabości. Być może to wynika z tego,że coś źle zrozumiałem, więc w razie czego proszę nie wyzywać mnie od razu debila. ????

Po pierwsze: nie widzę sensu w dzieleniu 6 zdarzeń na jakieś 2 grupy po 3 zdarzenia... po co? Przecież to po prostu 6 zdarzeń rozpisanych na pewne konkretne 6 kombinacji.

Po drugie: system sprawia wrażenie, że pokrywa bardzo dużo kombinacji i na dodatek daje możliwość stosunkowo ogromnej wygranej, gdzie w rzeczywistości wcale tak nie jest. Dla przykładu, ja już w pierwszym teście miałem pod rząd 3 zdarzenia z 1 (czyli Twoimi słowami całą pierwszą grupę na 1) więc nic mi nie weszło. Pech.

Przetestowałem (ok, duże słowo, tylko kilka kuponów), przegrałem, ale robiłem to na przypał (3 under/over, 3 parzyste/nieparzyste). Zdarzenia dwudrogowe to 50/50 szansy, więc wybierając między przewagą 1 lub 2 już na samym początku i tak dokonujemy wyboru 50/50, czyli reasumując: totalne szczęście (chyba, że analizujemy, ale wtedy to zupełnie traci sens). Nie znam się na prawdopodobieństwie, ale na chłopski rozum - nie lepiej postawić po prostu jeden kupon z jednym zdarzeniem dwudrogowym? Nie mamy większej szansy trafienia?

dla mnie ten sposob gry to czysta matematyka. bo przeciez nie bede analizowal gry na P/N. co do prawdopodobienstwa to edi pomoze procentowo podac szanse a na moj chlopski rozum to grajac za 6j mamy szanse na 47j no i 17 progow. zagram z 30 kuponow i opisze. wtedy zobaczymy jaki yeld wyjdzie. a 50/50 to jak postawkujesz? jak budzet zbudujesz? plaska stawka 30 spotkan? okolo 8%szans mam? czyli co 10 , 20 kupon? ???? zapomnialem wzor na prawdopodobienstwo ???? )

edi8 8,7K

edi8

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0

Ad 1/
A po to dzielę układ 6 meczów na 2 grupy po 3 , aby nie musieć w ramach 6 meczów , grając to na wejście układu 4 i 2 ( np. na 4*&quot;1&quot; i 2*&quot;2&quot; ) grać tego na 15 zakładach a jedynie na 9 - lub jak ja to robię wykluczając identyczne powtórki na tych samych pozycjach w obu grupach - na 6 kuponach.

Bowiem rozpis gwarantujący trafienie 6 zdarzeń - rozumiany jako ich łączny zbiór - wymaga dla układów 4 i 2 oraz tego przeciwieństwo układ 2 i 4 - zawarcie 15 zakładów , bowiem zarówno 2z6 i 4z6 to 15.

Gdy rozdzielimy 6 meczów na 2 grupy i dokonamy rozpisu tylko w ich obrębie - z tym założeniem trafienia przewagi wśród 3 typowań w relacji 2:1 lub 1:2 , to powstają tylko 3 układy dające tę gwarancję a łącząc to z identycznym rozpisem w drugiej grupie 3 meczów - powstaje układ 3^2=3*3=9 kombinacji dający na 100% wygrany kupon , oczywiście przy zakładanych trafieniach w grupach.

Tak jak pisałem od początku - sytuacja identycznego rozłożenia się wyników na swoich pozycjach w obu grupach jako ich kopia , jest niezmiernie rzadka i stąd redukcja z 9 kombinacji tylko do 6 , bo odrzucając w/w powtórki - układem tylko 6 zakładów pokrywam wszystkie opcje przy wejściu oczekiwanego rozkładu np. 2:1 lub 1:2

Ad 2/
Trudno mi odnosić się czy polemizować z Twoimi wrażeniami , czyli czymś niematerialnym a duchowym , gdyż ja bardzo jasno i wyraźnie napisałem że ten schemat obejmujący 9 kombinacji ( a po redukcji 6 ) jest na 100% skuteczny przy spełnieniu ściśle określonego warunku uzyskania wymaganego rozkładu trafień w obu grupach: po 2:1 lub 1:2 , więc nie bardzo wiem na jakiej podstawie masz tu jakieś inne niż podane oczekiwania względem tej metody , wyrażone tym swoim błędnym wrażeniem...

Co do wysokości wygranej: także została przeze mnie podana i to wielowariantowo , w zależności od zastosowanych kursów - więc ponownie nie mogę zrozumieć , jak możesz mieć tu inne oczekiwania niż wypływające z AKO , czyli iloczynów kursów trafionych typów...

................

Typując 1 zdarzenie dwudrogowe , ściśle odnosisz się do jego i tylko jego spodziewanego wyniku , zaś tu typowanie ma zupełnie inny charakter ponieważ nie typujesz konkretnego wyniku a układ wyników w relacji ich wewnętrznego rozkładu w grupie jako 2:1 lub 1:2 w ramach 3 meczów - i to bez względu na to , które 2z3 meczów zakończą się wynikami dającymi w sumie tę oczekiwaną przewagą a zatem wynik nie jest tu ściśle powiązany z żadnym meczem a dotyczy zawsze grupy meczów.

..............

Informuję i przypominam , że dotąd nie ma jeszcze ustawowego obowiązku grania żadną z tych kilkunastu metod ,technik czy też żadnym z systemów , które dotąd zaprezentowałem i każdy sam podejmuje decyzję odnośnie tego, czy mu to odpowiada czy też nie - bo każdy gra za swoje pieniądze i na własną odpowiedzialność i na miarę posiadanej własnej wiedzy/niewiedzy o bukmacherce.

Dla mnie bukmacherka to nie utopijne walenie głową w mur, rozumiane jako próbowanie zmiany ujemnej wartości oczekiwanej , czyli dokonania nierealnego zmienienia fundamentu istnienia firm bukmacherskich , polegającego na oferowaniu przez nich kursów poniżej prawdopodobieństwa zdarzeń - a moje widzenie bukmacherki jest takie , że jest to stwarzanie sobie w różnorodny sposób sytuacji do samego wygrywania podczas prowadzonej gry i wychodzenie z niej na plus POMIMO w/w fundamentu , ale pamiętając także i o tym że tu wygranymi są wg mnie i ci którzy wychodzą z niej na zero , wycofując włożone dotychczas pieniądze, bowiem solą tej zabawy jest odnoszenie sukcesów - czyli wygrywanie i to możliwie jak najczęstsze , a ci którzy odzyskali kasę także są wygranymi mogąc grać dalej - w przeciwieństwie do tych którzy polegli...

Stąd wiele z moich pomysłów ma wbudowane bezpieczniki pozwalające na łagodne wychodzenie z gry - osiągane kosztem dłuższego oczekiwania lub zmniejszeniem wygranej.

Pozdrawiam

.

jozef230 181

jozef230

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Inowroclaw
111122 Shuai Zhang - Swietłana Kuźniecowa
112211 Andrea Hlavackova - Estrella Cabeza-Candela
221111 Anabel Medina Garrigues - Alison Riske
121211 Patricia Mayr-Achleitner - Shuai Peng
211112 Sabine Lisicki - Donna Vekic
112121 Bethanie Mattek-Sands - Karolina Pliskova
gemy 1- Neparzyste 2 - Parzyste

M 1

marasco

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ad 1/
A po to dzielę układ 6 meczów na 2 grupy po 3 , aby nie musieć w ramach 6 meczów , grając to na wejście układu 4 i 2 ( np. na 4*&quot;1&quot; i 2*&quot;2&quot; ) grać tego na 15 zakładach a jedynie na 9 (...)
Ok, ok, matematyka itd. ale... Czy nie prościej, zamiast się właśnie w ten sposób rozpisywać, przedstawić to w taki sposób jak ja poniżej?
Wybieramy 6 zdarzeń dwudrogowych i rozpisujemy je systemem takim jak niżej albo na odwrót (przewaga 2):
1. 111122
2. 112211
3. 221111
4. 121211
5. 211112
6. 112121

:grin:
...czy ja NADAL czegoś nie rozumiem i to wcale nie jest takie proste, tylko potrzeba do tego długich wywodów?

jest na 100% skuteczny przy spełnieniu ściśle określonego warunku uzyskania wymaganego rozkładu trafień w obu grupach: po 2:1 lub 1:2
Tak, każdy system jest 100% skuteczny, jeśli... trafisz :grin:
Słuchaj, ja nie krytykuję sposobu gry, ale z tego co widzę, to żaden system... bo żeby wygrać, i tak trzeba mieć skuteczność w typowaniu. Już na samym początku musisz skutecznie ocenić, że będzie to rozkład np. jak podałeś 2:1. A żeby to zrobić np. w &quot;parzyste/nieparzyste&quot; gdzie są dobre kursy, musisz być albo jasnowidzem, albo po prostu mieć szczęście!

a zatem wynik nie jest tu ściśle powiązany z żadnym meczem a dotyczy zawsze grupy meczów.
Jeśli gramy przewagą 1, to wystarczy, że w pierwszej grupie będzie rozkład 2-2-1 i wszystko się sypie, nie wygrywamy nic. A przecież o taki rozkład wcale nie trudno. Wynik jest powiązany z każdym meczem, bo dobieramy odpowiednie zależności na podstawie tych 3 meczy w grupie i musimy ocenić i tak je dobrać, żeby wykluczyć sytuację np. 2-2-1.
Dodatkowo, nic nie stoi na przeszkodzie, żeby w grupie padł wynik 2-2-2 albo 1-1-1. I co teraz? Okazuje się bowiem, że w samych założeniach sposób gry odrzuca taką możliwość! Czyli to tak, jakbyśmy w zdarzeniu trójdrogowym odrzucili jeden wynik i nie brali go kompletnie pod uwagę, a naszą grę oparli na pozostałych dwóch. Tak na prawdę więc stajemy pomiędzy kilkoma niezależnymi wyborami, często nawet nie będąc ich świadomym!
Czy więc grając jedno zdarzenie 50/50 nie mamy czasem większej szansy na wygraną, niż grając Twoim sposobem?
Czy ja ten system dobrze zrozumiałem, czy może mi coś cały czas umyka?

edi8 8,7K

edi8

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Wybacz , ale nie będziesz mi narzucał formy narracji , czyli rodzaju prezentacji metody w tym wątku - a ja zakładając ten ( i każdy inny ) wątek , zawsze staram się w opisie adresować jego treść nie do starych &quot;wyjadaczy&quot; a do osób które raczej nie posiadają dużego doświadczenia , lub nawet nie mają go wcale.

Dlatego też omalże łopatologicznie , bardzo szczegółowo przedstawiłem coś czego Ty nadal nie możesz zrozumieć: proces dochodzenia w ramach tej strategii , do tylko 6 zakładów w ramach metody obstawienia wyników 6 zdarzeń dwudrogowych , przewagowo typowanych ( w obrębie swoich grup po 3 zdarzenia w każdej z nich) , bowiem nawet gimnazjalista wie , że chcąc mieć gwarancję &quot;2&quot; lub &quot;4&quot; spośród 6 w rozpisie po 6 - to wymaga to nadania 15 zakładów , gdyż zarówno 2z6=15 i 4z6=15

Tak więc aby nie nadawać tych 15 zakładów wynikających ze schematu gwarancyjnego rozpisu systemu pełnego , obejmującego wszystkie możliwe kombinacje zarówno dwuelementowe jak i czteroelementowe spośród 6 , dokonałem połączenia w jeden rozpis 2 zupełnie oddzielnych i z sobą nie powiązanych typowań po 3 mecze w każdym: nazywając je grupą A i grupą B.

Takie podejście na dwa zbiory po 3 , przy założeniu gry nastawionej na jej prowadzenie do wystąpienia oczekiwanej sytuacji w rezultatach jako przewaga w relacji 2:1 lub 1:2 ( w zależności od tego którą opcję chcemy akurat preferować i ku której się skłaniamy ) stwarza tylko 3 możliwe układy wyników w każdej z grup , a zatem kombinacja 3 tych układów z grupy A z 3 kombinacjami z grupy B daje 3^2=3*3=9 możliwych układów połączeń.

Idąc dalej i wychodząc od tego powstałego rozpisu na 9 kombinacji - po pewnym okresie grania tym schematem czyli w praktyce , spostrzegłem iż mając już kilkanaście wygranych , niezmiernie rzadko występuje sytuacja iż układ trafień z jednej grupy jest identyczny z rozkładem trafień z drugiej grupy , czyli w zasadzie brak jest powtarzalności rozumianej jako skopiowanie się układu np. 2:1 przy graniu na przewagę &quot;1&quot;:

1
1
2

z takim samym układem 2:1

1
1
2

przy graniu na przewagę &quot;1&quot; w drugiej grupie.

Oczywiście dotyczy to także braku tych kopii względem siebie i dla innych trafionych układów!

To pozwoliło mi na zrezygnowanie z części zakładów , czyli dokonanie redukcji ilości kuponów z dotychczasowych 9 do tylko 6 , czyli o 1/3:

001 ... 1-1 1-1 2-2
002 ... 1-1 2-2 1-1
003 ... 2-2 1-1 1-1
004 ... 1-2 1-2 1-1
005 ... 2-1 1-1 1-2
006 ... 1-1 2-1 2-1

I ten układ obejmujący 6 zdarzeń - ale zawierający w sobie kombinacje z sobą wyników oddzielnych 3 meczów w 2 grupach , przedstawiłem jako wzorcowy w metodzie oddanej tytułem wątku &quot;Gra na 6 zdarzeń=6zakładów na AKO 34-47&quot;.

Tak wszystkim to czytającym starałem się w najprostszy sposób przedstawić drogę dochodzenia do finalnego powstania rozpisu na 6 zakładów i co się w nim zawiera oraz jakie są założenia gry: zarówno co do jasno określonych warunków wygranej jak i wysokości tej wygranej , co zawarłem przecież w tytule wątku a co jest pochodną zastosowanych kursów od 1.8 do 1.9

.................

Nie mam zielonego pojęcia , jak możesz więc wobec tak szczegółowego opisu wszystkich niuansów w ramach tej metody jak ja to zrobiłem , wypisywać teraz takie ewidentne bzdety jakie wypisujesz , w rodzaju:

&quot;Dodatkowo, nic nie stoi na przeszkodzie, żeby w grupie padł wynik 2-2-2 albo 1-1-1. I co teraz? Okazuje się bowiem, że w samych założeniach sposób gry odrzuca taką możliwość!&quot; oraz:

&quot;Czyli to tak, jakbyśmy w zdarzeniu trójdrogowym odrzucili jeden wynik i nie brali go kompletnie pod uwagę, a naszą grę oparli na pozostałych dwóch.&quot;
.............

Na podstawie tego co napisałeś , można wysnuć wniosek iż wg Ciebie - a odnosząc tegoż bezsens do gry w LOTTO 6z49 - tylko zawarcie wszystkich możliwych 13.983.816 kombinacji może przynieść sukces rozumiany jako wygraną ponad poniesiony koszt , bo grając tego częścią czyli zbiorem np. 9 liczb już jest to wykluczone... lub wracając na grunt bukmacherskich zakładów wzajemnych w piłce nożnej , Ty posługując się w/w swoją filozofią , przy grze AKO z 3 zdarzeń 3-drogowych nadajesz 3^3=27 zakładów bo nie można wygrać , nie grając systemem pełnym...

Przypomina mi to opowieść starego rybaka z Władysławowa , który nie mógł nadziwić się dlaczego młodzi szyprowie dymają po całym Bałtyku w poszukiwaniu ławicy - gdy on po latach spędzonych na morzu dawno wie, że ta zabawa polega na tym , że trzeba zarzucać sieci i spokojnie czekać , bo ławica sama w nie wpłynie ????

A nie przyszło Ci do głowy , że to jest gra DŁUGOFALOWA , właśnie specjalnie nastawiona na wyniki zredukowane o te w/w opcje jednoimienne 1-1-1 oraz 2-2-2 i polega na obstawieniu tylko tego segmentu opisanego jako przewagi???

Chyba tabela kolejnych stawek dlatego została przeze mnie w 1. wpisie zaprezentowana w wersji na 17 etapów , aby schemat gry był czytelny i jasny:

A oto ( jedynie przykładowy ) rozpis na 17 progów takiej gry na AKO 47, przy założeniu posiadania budżetu na grę w wysokości 234j. i zysku na etapie od max. 41j. przy trafieniu na I etapie - aż do 1j. przy trafieniu na XVII etapie:

etap / stawka / cena / koszt gry / wygrana / zysk
001 ........ 1 ......... 6 .......... 6 ............... 47 ......... 41
002 ........ 1 ......... 6 ........ 12 ............... 47 ......... 35
003 ........ 1 ......... 6 ........ 18 ............... 47 ......... 29
004 ........ 1 ......... 6 ........ 24 ............... 47 ......... 23
005 ........ 1 ......... 6 ........ 30 ............... 47 ......... 17
006 ........ 1 ......... 6 ........ 36 ............... 47 ......... 11
007 ........ 1 ......... 6 ........ 42 ............... 47 ......... 05
008 ........ 2 ....... 12 ........ 54 ............... 94 ......... 40
009 ........ 2 ....... 12 ........ 66 ............... 94 ......... 28
010 ........ 2 ....... 12 ........ 78 ............... 94 ......... 16
011 ........ 2 ....... 12 ........ 90 ............... 94 ......... 04
012 ........ 3 ....... 18 ...... 108 .............. 141 ........ 33
013 ........ 3 ....... 18 ...... 126 .............. 141 ........ 15
014 ........ 4 ....... 24 ...... 150 .............. 188 ........ 38
015 ........ 4 ....... 24 ...... 174 .............. 188 ........ 14
016 ........ 5 ....... 30 ...... 204 .............. 235 ........ 31
017 ........ 5 ....... 30 ...... 234 .............. 235 ........ 01

( początkowa cena nadania 6j. to wynik tego, że gramy 6 kuponów po 1j. )

Gra na etapach od I do VII to stała stawka płaska 1j. ; etapy VIII do XI to stała stawka 2j. ; etapy XII i XIII to stawka 3j. itd. tak więc stawki rosną tu bardzo wolno...

Pozdrawiam

.