>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<
  • Cześć, Gość!

Aby móc pisać w Kuponach zeStatystykami musisz spełnić następujące warunki:
    • Musisz być zarejestrowany od 2 dni
    • Musisz napisać co najmniej 5 postów

Po spełnieniu tych warunków odczekaj ok 1-2 godziny aby nowe uprawnienia zostały włączone.
  • Zapraszamy na KONKURS: KSW 53: Reborn [11.07.2020] w puli nagród 300zł od Fortuna! Typy oddajemy do 11 lipca do godz. 19:59.

Gem, set i mecz (zakaz komentarzy)

Status
Zamknięty.
gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
#15#
Spotkanie: Jerzy Janowicz vs. Kevin Anderson 3j ⛔ Pokazał na co go stać...
Typ: Jerzy Janowicz
Kurs: 2.25​
Jerzyk w pierwszej rundzie zagrał na przyzwoitym poziomie, ale żeby pisać zaraz, że dobry mecz to chyba ktoś nie oglądał tego spotkania. Polak spokojnie mógł zakończyć go w trzech setach, gdyby tylko miał trochę więcej oleju w głowie i nie grał swoich ulubionych dropshotów. Wygrał po czterech partiach i teraz zmierzy się z Andersonem. Kevina tutaj już powinno nie być, ale udało mu się cudem wygrać mecz z Cuevasem. Reprezentant Urugwaju serwował już na mecz i został przełamany, a następnie w tie-breaku zniszczony przez rywala.
Co trzeba przyznać Kevin bardzo regularnie serwował przez cały mecz i tutaj może być to wielkim problemem dla Janowicza. Wiemy, że JJ lubi sobie trochę pogwiazdorzyć, a jak nie będzie szło to po prostu za wszelką cenę będzie szukał niekonwencjonalnych zagrań. Kto oglądał chociaż raz naszego zawodnika ten wie o czym mówię. Co prawda Jerzyk gra od kilku meczów na dość solidnym poziomie i dlatego szukam tutaj jego zwycięstwa. Przełamał się na US Open to myślę, że jest w stanie pójść za ciosem. Sam przyznaje w wywiadach, że czuje się dobrze i pewnie. Na pewno do poprawy jest jego serwis z meczu z Lajovicem. Nie zachwycił mnie tym elementem i jestem pewien, że potrafi grać akurat w tym aspekcie o wiele lepiej. Właśnie to zadecyduje o losach tego pojedynku, bo w wymianach większe szanse daję Andersonowi.
#16#
Spotkanie: Grigor Dimitrov vs. Dudi Sela 5j ✅ izi pizi :cool: 4.55j
Typ: Grigor Dimitrov DW 3:0 Sportingbet
Kurs: 1.91​
Różnica w umiejętnościach ogromna i nie ma tutaj nawet co nad tym dywagować. Dimitrov przewyższa przynajmniej o poziom swojego rywala, jak nie o dwa. Dobry serwis, solidna gra w wymianach i znakomity, jednoręczny backhand. Co może zaoferować Sela? Na hardzie gra dobrze, posiada przyzwoity forehand i potrafi regularnie serwować, ale na Bułgara moim zdaniem to będzie za mało.
John nie zawodził jak dotąd na dokładny wynik, wcześniej stawiałem też podobne zdarzenie na Tsongę i na nim się przejechałem, ale wtedy szła konkretna masówka. Mam nadzieję, że Dimitrov nie będzie odstawiał cyrku i pewnie zwycięży z reprezentantem Izraela. Dudi nie ma w żadnym aspekcie przewagi, więc nie rozumiem jakby mógł wygrać tutaj chociaż jednego seta. Doświadczenie może i jest po jego stronie, ale pamiętajmy, że to przeciętniak w ATP Tour i większość swoich meczów rozegrał w Challengerach. H2H 2-1 dla Bułgara, co ciekawe jedyny mecz na hardzie wygrał właśnie Sela... tylko, że to było 4 lata temu. Tego nie trzeba komentować, jakie ma to teraz znaczenie. Grigor 3-0 niezły kurs, warto grać po średniej stawce.
#17#
Spotkanie: Bernard Tomic vs. David Ferrer 2j ZWROT
Typ: Bernard Tomic
Kurs: 4.00 Od razu zacznę od tego, że szukam tutaj po prostu doga i ten mecz wydaje mi się najbardziej odpowiedni. Tomic grać potrafi, ma wielki potencjał, jednak nie ta głowa. Również jest ten aspekt, że lepiej gra w Australii niż gdziekolwiek indziej. Gdyby to było na AO pewnie kursy nie przekroczyłyby 3.00 na Bernarda. Na hardzie Kangur grać potrafi, w przeciwieństwie do Ferrera, dla którego to jest najgorsza nawierzchnia. Oczywiście powiedzieć, że Hiszpan nie potrafi tutaj nic byłoby kłamstwem. Gra solidnie, ale to nie jest ten David, którego znamy. Nie czuje się tutaj najlepiej i myślę, że Tomic jest w stanie sprawić tutaj niespodziankę, a kurs jest odpowiedni do ryzyka. Kto chce może spróbować ale nie radzę stawiać tutaj grubej kasy, to tylko przeczucie i szukanie doga. Krótko i na temat, bo każdy zna tych dwóch zawodników i wie do czego są zdolni.

Statystyki:

Wygrane: 6
Przegrane: 8
Zwrot: 3
Skuteczność: 42.86%
Zysk:-3.34j

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
#18#
Spotkanie: John Isner vs. Philipp Kohlschreiber 7j ⛔
Typ: John Isner
Kurs: 1.53 Dość ciekawy pojedynek, który co ciekawe mamy trzeci rok z rzędu. Isner i Kolba już po raz kolejny spotykają się w III rundzie US Open, z dwóch wcześniejszych pojedynków górą wyszedł Niemiec. To właśnie mnie najbardziej zadziwia, że Kohlschreiber wygrywa najważniejsze spotkania z Johnem, a nawet na mączce w Rzymie był z nim w stanie przegrać. Fatum, pech, klątwa? Mam nadzieję, że dzisiaj będzie zupełnie inaczej i są ku temu podstawy.
Isner od początku spisuje się bardzo pewnie, jak zwykle serwis na najwyższym poziomie, dużo asów, świetne kończące forehandy. Jak na dwa mecze Amerykanin ma stosunkowo mało niewymuszonych błędów i prezentuje się po prostu dobrze. Po kontuzji nie ma śladu, gra na pełnych obrotach i w meczu z Kolbą na pewno będzie chciał się pokazać z jak najlepszej strony przed własną publicznością.
Niemiec podczas Szlema pokonał Bagnisa i Llodrę, o ile w przypadku tego drugiego można powiedzieć &quot;pokonał&quot;. Francuz skreczował już po pierwszym secie i trudno wywnioskować w jakiej formie jest tak naprawdę Niemiec. Wygrana w otwierającym meczu przeciwko Bagnisowi nie wiele mi mówi, tym bardziej, że tam serwis Philippa był łagodnie mówiąc przeciętny. Podwójne błędy serwisowe, poniżej 50% celności pierwszego serwisu to tylko dowód, że ostatnie tygodnie w wykonaniu reprezentanta Niemiec nie są najlepsze i tutaj mamy najlepszy przykład. Gdyby Kohlschreiber trafił na mocniejszego rywala sądzę, że pograłby dłużej niż te trzy sety przeciwko Bagnisowi.
Oczywiście może być zupełnie inaczej i po raz kolejny doświadczony zawodnik nas zaskoczy i jakimś cudem wygra z faworyzowanym Isnerem. Dla mnie to by było mega zaskoczenie, nie sądzę, że w takiej dyspozycji Niemiec jest w stanie nawiązać walkę (pięć setów), bo urwać partię w TB, czy nawet raz przełamać &quot;Big Johna&quot; może mu się udać. Na over gemowy tutaj też można postawić, chociaż przy b. dobrym serwisie Amerykanina mecz może się zakończyć po trzech partiach. Zobaczymy czy także tym razem Isner mnie nie zawiedzie, jak na razie wyciągnął z niezłego minusa. Come on John!

// Trzy TB dla Kolby, tego nie przewidziałem ????
Statystyki:

Przegrane: 9
Skuteczność: 40.00%
Zysk:-10.34j

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
#19#
Spotkanie: Richard Gasquet vs. Gael Monfils 6j ⛔
Typ: Richard Gasquet
Kurs: 2.37​
Value zdecydowanie po stronie Gasqueta. Nie rozumiem wystawionych kursów, a już na pewno nie będę szedł w stronę Monfilsa, który jak wiemy potrafi strasznie pajacować na korcie. W H2H 6-4 dla Gaela, ostatnie dwa spotkania na jego korzyść (Doha i Montpellier), jednak sądzę, że na US Open to Rich pokaże klasę.
W ostatnich tygodniach panowie mają zbliżoną formę. Monfils rozegrał dobre spotkania z Federerem i Djokovicem, lecz zabrakło opanowania do zwycięstwa z tymi tenisistami. Podobnie może być również dzisiaj. Na US Open bez problemów ograli swoich dotychczasowych rywali. Bez starty seta, z trzema przełamaniami. Statystyki bardziej przemawiają na korzyść Richarda, który gra bardzo pewnie i nie daje zbyt wielu szans na breaka. Monfils popełnia wiele niewymuszonych błędów i to dzisiaj może się bardzo odbić na rezultacie.
Serwis Gasqueta funkcjonuje bardzo dobrze w przeciwieństwie do serwisu drugiego z Francuzów. Dodatkowo przypomnę, że Richard broni punktów za półfinał. Może niektórzy nie zgodzą się z analizą/typem, ale moim zdaniem to Rich jest tutaj faworytem i kurs powyżej &quot;2&quot; biorę z pocałowaniem ręki. Dzisiaj powinien pokazać swoje umiejętności i magiczny, jednoręczny backhand. Monfils niby dobrze broni, ale jak wspomniałem popełnia zbyt wiele prostych błędów, które się na nim zemszczą. Value i rozsądek po stronie Gasqueta ????
#20#
Spotkanie: Feliciano Lopez vs. Dominic Thiem 4j ⛔ Tragedia...
Typ: Feliciano Lopez -2.5 gema
Kurs: 1.83 Chciałem pograć -1.5 seta w stronę Hiszpana, ale widzę, że kursy już wycofane. Dlaczego uderzam w stronę Lopeza? Szykuje się gruba masówka w stronę Thiema, a wiemy jak to się zazwyczaj kończy. Do tego to nie Austriak wygrał mecz z Gulbisem, tylko Łotysz go sam sobie przegrał. 78 niewymuszonych błędów na takim poziomie?! To jest po prostu skandal. Thiem w I rundzie zagrał bardzo dobre spotkanie, ale pamiętajmy przeciwko komu się mierzył - Lacko nie jest zawodnikiem, który ostatnio błyszczy, więc jak dla mnie zwycięstwo nie było czymś nadzwyczajnym.
Lopez w swoim pierwszym meczu rozegrał bardzo długie spotkanie przeciwko Dodigowi. Był blisko przegranej, jednak w ostatniej chwili wyciągnął mecz na swoją korzyść, a w piątej partii Chorwat skreczował (jak niektórzy może pamiętają na moją niekorzyść :-(). W drugiej rundzie pokonał po czterech setach Ito i tutaj można mieć małe obawy. Strata seta z Japończykiem nie napawa optymizmem, a wręcz przeciwnie. Mimo to gra Feliciano nie wyglądała wcale tak źle. Zdobył 19. asów, regularnie trafiał pierwszy serwisem i grał dobrze z głębi kortu. Może zbyt dużo własnych błędów, chwile dekoncentracji i mamy stratę seta.
Być może za bardzo ufam Hiszpanowi i niektórzy zaraz będą się czepiać, że tutaj coś nie tak, że Thiem wygrał z Gulbisem, a nie tak jak ja sądzę, ale pamiętajcie - każdy gra to co chce i jak uważa. Moim zdaniem Lopez dzisiaj zwycięży i sądzę, że nie odda więcej niż jednej partii Dominicowi. Austriak jest jeszcze za mało doświadczonym graczem, aby konkurować z takim weteranem jak Lopez.

#21#
Spotkanie: Grigor Dimitrov vs. David Goffin 4j ⛔
Typ: Grigor Dimitrov DW 3:0 Unibet
Kurs: 2.60 Jak za poprze dni typ czeka mnie pewnie chłosta to tutaj będzie jeszcze gorzej. Co mi odbiło, że stawiam tak pewnie na Dimitrova? Otóż moim zdaniem Goffin to przereklamowany gracz, szczególnie w ostatnim czasie. Wygrał swoje 25. meczy z rzędu, ale kto go zatrzymał? Jerzy Janowicz, powiedzmy sobie szczerze - zniszczył go na korcie w Winston Salem. Belg swoje pojedynki wygrywał z miernymi zawodnikami bądź na poziomie Challengerów, a wiemy jaka jest różnica między tymi rozgrywkami, a ATP. Ten argument będę powtarzał do znudzenia, aż wreszcie niektórzy zobaczą, że to jest po prostu fakt.
Dimitrov ostatnio spisuje się przyzwoicie, półfinał w Toronto to na pewno bardzo dobry występ Bułgara, ale porażka z JJ w Cincinnati to dla niego hańba. Dlaczego więc idę pewnie w stronę Dimy? Kto widział mecz z Polakiem ten wie, że Grigor po prostu odpuścił sobie mecz i chciał spokojnie przygotować się do US Open. Tutaj pewnie ograł Harrisona i Selę. O ile pierwszy mecz dobry, tak drugi patrząc na wynik także powinno ocenić się tak samo. Moim zdaniem w meczu z reprezentantem Izraelu zagrał przeciętnie, popełnił wiele prostych błędów i dał aż 7. break pointów z czego jeden został wykorzystany.
Dlaczego podaję argumenty przeciwko Bułgarowi? Otóż trzeba pokazać dwie strony medalu, oczywiście Dima też jest człowiekiem i popełnia błędy. Jak dla mnie potencjał Dimitrova w porównaniu do Goffina to niewyobrażalna przepaść, ale część może się z tym nie zgodzić i powiedzieć, że Belg także nadaje się do czołówki ATP Tour. Jeśli tak jest niech ktoś mi pokaże w ostatnim czasie zwycięstwo nad jakimś utytułowanym rywalem. Uwaga, cofam się w czasie i podaję ten jeden mecz, który jest przecież tak bardzo istotny... wygrana w Valencii z Isnerem w 2012 roku.
U Dimitrova tak daleko szukać nie trzeba - Wimbledon tego roku, zwycięstwo z Murray&#39;em. Ktoś powie, że to nie jest sezon Szkota i oczywiście się z tym zgadzam. Ale Dima na rozkładzie w tym roku ma także Wawrinkę, Robredo, Berdycha, czy choćby Raonica! Umiejętności, potencjał i przede wszystkim doświadczenie zdecydowanie po stronie Grigora. Taki kurs na 3:0 biorę w ciemno, chociaż ze stawką bym nie szalał.
Statystyki:

Przegrane: 12
Skuteczność: 33.33%
Zysk:-24.34j

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
US Open już nie ruszam, bo to normalnie komedia co się dzieje na kortach. Lopez przegrywa ze słabym Thiemem zupełnie bez walki, Dima przegrywa pierwszego seta 0:6, żeby później izi łamać Goffina, a Gasquet w trzech setach dostaje od Monfilsa. Ja mam dość i do końca turnieju typów tutaj nie będzie.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
mirgosik +3 Punkty (popieram, nawet wrozka tego nie wywrozy. U kobiet to samo albo gorzej)
gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Wracamy do analiz. US Open się skończyło, mam nadzieję, że teraz nie będzie aż tylu niespodzianek. Na początek turniej w Metz.
ATP Metz
#1#
Spotkanie: Edouard Roger-Vasselin vs. Gilles Muller ⛔ BLAMAŻ :cool:
Typ: Edouard Roger-Vasselin
Kurs: 1.72​
Francuz po niezbyt udanym tournee w USA wraca do swojego kraju i zaczyna od turnieju w Metz, gdzie w ubiegłym roku dotarł do II rundy odpadając z Tsongą. Zawodnik trójkolorowych potrafi grać na hali co udowodnił nieraz, dodatkowo w formie może powalczyć z najlepszymi. Dobry forehand, przyzwoity backhand, gra przeważnie z linii końcowej. Serwis przeciętny i to jest jego największa wada, na returnie solidnie.
Jego rywal Muller, na US Open nie zabłysnął, chociaż wcześniej wygrał dwa turnieje (Challengery). Bardzo dobry serwis, przyzwoity forehand i przede wszystkim to co procentuje w hali, czyli gra serve&amp;volley. Reprezentant Luksemburgu może być zagrożeniem dla Rogera-Vasselina jeśli tylko będzie dobrze grał przy swoim podaniu. Słabszy gem będzie prawdopodobnie oznaczać przełamanie, Francuz nie marnuje okazji do breaków. Na hali prezentuje się podobnie do Edouarda.
W meczu wszystko zależeć będzie od pierwszego podania Mullera. Jeśli będzie często nim trafiał, mecz może być trzysetowy, w innym wypadku widzę gładką wygraną zawodnika gospodarzy.​

Status
Zamknięty.