- Reaction score
- 0
- Punkty
- 0
#15#
Spotkanie: Jerzy Janowicz vs. Kevin Anderson 3j
Pokazał na co go stać...
Typ: Jerzy Janowicz
Kurs: 2.25
Jerzyk w pierwszej rundzie zagrał na przyzwoitym poziomie, ale żeby pisać zaraz, że dobry mecz to chyba ktoś nie oglądał tego spotkania. Polak spokojnie mógł zakończyć go w trzech setach, gdyby tylko miał trochę więcej oleju w głowie i nie grał swoich ulubionych dropshotów. Wygrał po czterech partiach i teraz zmierzy się z Andersonem. Kevina tutaj już powinno nie być, ale udało mu się cudem wygrać mecz z Cuevasem. Reprezentant Urugwaju serwował już na mecz i został przełamany, a następnie w tie-breaku zniszczony przez rywala.Spotkanie: Jerzy Janowicz vs. Kevin Anderson 3j
Typ: Jerzy Janowicz
Kurs: 2.25
Co trzeba przyznać Kevin bardzo regularnie serwował przez cały mecz i tutaj może być to wielkim problemem dla Janowicza. Wiemy, że JJ lubi sobie trochę pogwiazdorzyć, a jak nie będzie szło to po prostu za wszelką cenę będzie szukał niekonwencjonalnych zagrań. Kto oglądał chociaż raz naszego zawodnika ten wie o czym mówię. Co prawda Jerzyk gra od kilku meczów na dość solidnym poziomie i dlatego szukam tutaj jego zwycięstwa. Przełamał się na US Open to myślę, że jest w stanie pójść za ciosem. Sam przyznaje w wywiadach, że czuje się dobrze i pewnie. Na pewno do poprawy jest jego serwis z meczu z Lajovicem. Nie zachwycił mnie tym elementem i jestem pewien, że potrafi grać akurat w tym aspekcie o wiele lepiej. Właśnie to zadecyduje o losach tego pojedynku, bo w wymianach większe szanse daję Andersonowi.
#16#
Spotkanie: Grigor Dimitrov vs. Dudi Sela 5j
izi pizi
4.55j
Typ: Grigor Dimitrov DW 3:0 Sportingbet
Kurs: 1.91
Różnica w umiejętnościach ogromna i nie ma tutaj nawet co nad tym dywagować. Dimitrov przewyższa przynajmniej o poziom swojego rywala, jak nie o dwa. Dobry serwis, solidna gra w wymianach i znakomity, jednoręczny backhand. Co może zaoferować Sela? Na hardzie gra dobrze, posiada przyzwoity forehand i potrafi regularnie serwować, ale na Bułgara moim zdaniem to będzie za mało.Spotkanie: Grigor Dimitrov vs. Dudi Sela 5j
Typ: Grigor Dimitrov DW 3:0 Sportingbet
Kurs: 1.91
John nie zawodził jak dotąd na dokładny wynik, wcześniej stawiałem też podobne zdarzenie na Tsongę i na nim się przejechałem, ale wtedy szła konkretna masówka. Mam nadzieję, że Dimitrov nie będzie odstawiał cyrku i pewnie zwycięży z reprezentantem Izraela. Dudi nie ma w żadnym aspekcie przewagi, więc nie rozumiem jakby mógł wygrać tutaj chociaż jednego seta. Doświadczenie może i jest po jego stronie, ale pamiętajmy, że to przeciętniak w ATP Tour i większość swoich meczów rozegrał w Challengerach. H2H 2-1 dla Bułgara, co ciekawe jedyny mecz na hardzie wygrał właśnie Sela... tylko, że to było 4 lata temu. Tego nie trzeba komentować, jakie ma to teraz znaczenie. Grigor 3-0 niezły kurs, warto grać po średniej stawce.
#17#
Spotkanie: Bernard Tomic vs. David Ferrer 2j ZWROT
Typ: Bernard Tomic
Kurs: 4.00 Od razu zacznę od tego, że szukam tutaj po prostu doga i ten mecz wydaje mi się najbardziej odpowiedni. Tomic grać potrafi, ma wielki potencjał, jednak nie ta głowa. Również jest ten aspekt, że lepiej gra w Australii niż gdziekolwiek indziej. Gdyby to było na AO pewnie kursy nie przekroczyłyby 3.00 na Bernarda. Na hardzie Kangur grać potrafi, w przeciwieństwie do Ferrera, dla którego to jest najgorsza nawierzchnia. Oczywiście powiedzieć, że Hiszpan nie potrafi tutaj nic byłoby kłamstwem. Gra solidnie, ale to nie jest ten David, którego znamy. Nie czuje się tutaj najlepiej i myślę, że Tomic jest w stanie sprawić tutaj niespodziankę, a kurs jest odpowiedni do ryzyka. Kto chce może spróbować ale nie radzę stawiać tutaj grubej kasy, to tylko przeczucie i szukanie doga. Krótko i na temat, bo każdy zna tych dwóch zawodników i wie do czego są zdolni.
Spotkanie: Bernard Tomic vs. David Ferrer 2j ZWROT
Typ: Bernard Tomic
Kurs: 4.00 Od razu zacznę od tego, że szukam tutaj po prostu doga i ten mecz wydaje mi się najbardziej odpowiedni. Tomic grać potrafi, ma wielki potencjał, jednak nie ta głowa. Również jest ten aspekt, że lepiej gra w Australii niż gdziekolwiek indziej. Gdyby to było na AO pewnie kursy nie przekroczyłyby 3.00 na Bernarda. Na hardzie Kangur grać potrafi, w przeciwieństwie do Ferrera, dla którego to jest najgorsza nawierzchnia. Oczywiście powiedzieć, że Hiszpan nie potrafi tutaj nic byłoby kłamstwem. Gra solidnie, ale to nie jest ten David, którego znamy. Nie czuje się tutaj najlepiej i myślę, że Tomic jest w stanie sprawić tutaj niespodziankę, a kurs jest odpowiedni do ryzyka. Kto chce może spróbować ale nie radzę stawiać tutaj grubej kasy, to tylko przeczucie i szukanie doga. Krótko i na temat, bo każdy zna tych dwóch zawodników i wie do czego są zdolni.
Statystyki:
Wygrane: 6
Przegrane: 8
Zwrot: 3
Skuteczność: 42.86%
Zysk:-3.34j
Wygrane: 6
Przegrane: 8
Zwrot: 3
Skuteczność: 42.86%
Zysk:-3.34j