- Reaction score
- 0
- Punkty
- 0
Od paru lat się tak zastanawiałem, że w świecie polityki od niedawna, a w świecie show-biznesu od dawna co i chwila jest jakiś coming-out, a w świecie sportu nigdy...
Nigdy nie słyszałem o jakimś piłkarzu żeby był gejem, a przecież to nawet statystycznie wychodzi...
Tu ciekawy artykuł na ten temat:
sportowefakty.wp.pl
Myślę, że po prostu świat kibiców jest bardzo nietolerancyjny, a pewno homofobami jest z 90% z nich... Jak myślicie ?
Zapraszam do kulturalnej dyskusji. Szczególnie mile widziana będzie moderatorka @Camilla P. ...
Nigdy nie słyszałem o jakimś piłkarzu żeby był gejem, a przecież to nawet statystycznie wychodzi...
Tu ciekawy artykuł na ten temat:

Gej w szatni? Coming-outu szybko się nie doczekamy, to zbyt ryzykowne [WYWIAD]
- Statystyka mówi, że geje w szatniach są. Jednak nie ujawnią się, gdyż to by mogło zrujnować im karierę - twierdzi Piotr Ciołkowski ze stowarzyszenia "Nigdy Więcej". Zajmuje się on zjawiskami homofobii, rasizmu i antysemityzmu na stadionach.
Myślę, że po prostu świat kibiców jest bardzo nietolerancyjny, a pewno homofobami jest z 90% z nich... Jak myślicie ?
Zapraszam do kulturalnej dyskusji. Szczególnie mile widziana będzie moderatorka @Camilla P. ...
Ostatnia edycja: