>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Futsal

A 534

agent-buk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dawno mnie nie było, a szkoda, bo sporo ostatnio dobrego w tym futsalu szło pograć. Na dziś po raz kolejny, warte gry jest według mnie zwycięstwo Leszna. Rano do złapania po kursie 2.20, teraz już 1.90, ale w dalszym ciągu jest to spore value. To zespół, który powinien bić się o zwycięstwo w rozgrywkach I ligi (wraz z Constractem Lubawą). Oborniki do tej pory jadą trochę na opinii &quot;vice-lidera&quot;, lecz wszystkie mecze, które grali do tej pory były mocno wymęczone. Chwała im za to, że potrafili nastukać tyle punktów, ale kultura gry zdecydowanie po stronie dzisiejszych gości, którzy tracą do Obornik 3 punkty (mając 2 mecze mniej). Leszno gra bardzo przekonująco, jak wygrywa - to robi to wyraźnie. 5 meczy, 4 wygrane i remis z najgroźniejszym rywalem z Lubawy to potwierdzają. Bramki 28-8 również. Myślę, że dziś powiększą swój dorobek o kolejne 3 punkty ????
EDIT: Wygrana Leszna 6-2 ????

maite-radar 2,1K

maite-radar

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
9.02.2019 18:00
MOKS Białystok - AZS Gdańsk
MOKS (-1.5) HT @ 3,21 Milenium

Wznawiamy sezon w futsalowej Ekstraklasie. Mój ostatni post w tym temacie miał miejsce na początku poprzedniego sezonu, a więc trzy rundy temu, co nie znaczy że nie obserwowałem (i nie obstawiałem) rodzimego futsalu. I dlatego dzisiaj zdecydowałem się podzielić się powyższym typem, bo moim zdaniem warto zainteresować się tym spotkaniem. Teoretycznie spotkanie dwóch outsiderów, bo doliczając drużynę Pogoni Szczecin to mamy do czynienia z trzema najniżej umiejscowionymi ekipami tego sezonu.
Zacznijmy od gospodarzy - moich &quot;ziomków&quot;. Słoneczny Stok moim zdaniem poniżej oczekiwań w tym sezonie, bo jak inaczej tłumaczyć dopiero dziesiątą lokatę. Tym bardziej trzeba się intensywniej skupiać na spotkaniach ze słabeuszami, jakim niewątpliwie są futsaliści Gdańska. Na temat MOKS nie mam zamiaru się rozpisywać - solidna ekipa, której ewidentnie nie idzie. Ich szansę widzę jednak w słabości rywala, także więcej słów poświęcę właśnie przyjezdnym.
Drużyny gości, co zrozumiałe, nie obserwuję tak intensywnie. Niemniej AZS Gdańsk to chyba najsłabsza drużyna tego sezonu. Patrząc na samą tabelę, to Pogoń jest niżej, aczkolwiek oni przynajmniej mają w swoim składzie dwóch wyróżniających się graczy - Geperta i Czyszka. A AZS Gdańsk? Drużyna do bólu nijaka, bez jakiegokolwiek pomysłu na grę. Ich trener co kolejkę powtarza, że muszą się wystrzegać błędów indywidualnych, ale nic z tego nie wynika. W ogóle Gdańsk był przecież bliski degradacji sezon temu i tylko rozpad Słomnik połączony z w miarę szczęśliwą grą w barażach sprawił, że dziś grają w Ekstraklasie a nie na jej zapleczu. Ten sezon w ich wykonaniu żenujący, wygrali tylko dwa spotkania - na inaugurację i z ostatnią Pogonią, która wówczas była w drobnym kryzysie. Nie zwiastuje to dobrze na resztę sezonu i jeśli miałbym wskazać drużynę, która spadnie, wskazałbym właśnie ich. Jeśli chodzi o aspekt statystyczny to biorąc pod uwagę ostatnich dziesięć starć AZSu w lidze to ośmiokrotnie powyższy handicap był pokrywany (w skrócie - 8/10 razy Gdańsk przegrywał co najmniej dwiema bramkami do przerwy).
Dodam tylko, że w pierwszym meczu obu ekip w tym sezonie w Gdańsku MOKS wygrał 5-3 (do przerwy 4-1). Dla porównania w STS kurs na to zdarzenie wynosi 2,30. Fortuna (o dziwo) wystawiła bardzo ubogą ofertę na to spotkanie. Moim zdaniem warto spróbować tego zakładu, bo szanse oceniam na klasyczne 50/50, a biorąc to pod uwagę - tutaj kurs mamy bajeczny.

niesamowitytyper 0

niesamowitytyper

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
San Francisco
Barcelona vs Palma Futsal [1] | kurs 1.44 | bet365

Półfinał playoffów w Hiszpanii, Barcelona - trzecia najlepsza drużyna w Europie podejmuję drużynę z Wysp Kanaryjskich. Głownym atutem Barcy będzie dziś własna hala gdzie w futsalu jest to wielki handicap. Gospodarze ostatnio namęczyli się i wygrali u siebie po rzutach karnych, myślę że to będzie dziś głową motywacją by zwyciężyć w regulaminowym czasie. Na papierze również wygląda to dużo lepiej. Polecam.

maite-radar 2,1K

maite-radar

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Futsal - Kwalifikacje do Mistrzostw Świata
Polska - Finlandia

Finlandia wygra @ 5,50 Bet365 
 1-2  
/ew. kurs 5,00 w Betclic/

Zdecydowanie przeszarżowali bukmacherzy z kursem na gości w spotkaniu drugiej rundy Eliminacji do Mistrzostw Świata. Spotykają się dwie drużyny, które raczej się nie dostaną na przyszłoroczny turniej na Litwie, aczkolwiek po dwóch porażkach w pierwszych spotkaniach grają z nożem na gardle. I o ile porażka Finlandii z Hiszpanią była raczej oczywistością, tak wczorajsza przegrana naszych reprezentantów w Zielonej Górze to naprawdę spore rozczarowanie.

W moim mniemaniu mamy dzisiaj do czynienia z dwiema wyrównanymi ekipami, naszym atutem może być własna hala. Ale to nie wystarczy żeby pokonać Finów. Wczoraj graliśmy z "Gruzją" (w wyjściowej piątce tacy zawodnicy jak Roninho, Thales czy Fumaça) i przegraliśmy, i nie usprawiedliwia nas nawet to że grali przybysze z Ameryki Południowej. Daliśmy ciała, mimo że wygrywaliśmy 2-1. Tego samego wieczora Finlandia uległa Hiszpanii, ale wstydu nie przyniosła (1-4). Strzeliła nawet bramkę tak cenionej reprezentacji, a i nie straciła jakiejś niesamowitej ilości. Myślę, że skupiają się znacznie bardziej na dzisiejszym meczu, porażka z wicemistrzem Europy była wkalkulowana. 

Co do potencjału kadrowego to również oceniam go podobnie. Z naszej kadry tylko Kałuża nie gra w rodzimej Ekstraklasie (siedzi na ławce w ostatniej drużynie ligi hiszpańskiej i nie doczekał się jeszcze debiutu). Również dzisiejsza drużyna gości jest zbudowana głównie na zawodnikach z rodzimej ligi, chociaż są trzy wyjątki. Jukka Kytölä i Miika Hosio awansowali w poprzednim sezonie do włoskiej Serie A, a Kytölä jest wciąż podstawowym zawodnikiem w drużynie Mantova Calcio. Trzecim zawodnikiem, który gra poza Finlandią jest Jani Korpela, a reprezentuje on barwy... Rekordu Bielsko Biała. Trzeba jednak pamiętać, że poziom naszej ligi jest wyższy od poziomu fińskiej Futsal-Liiga (stąd transfer Korpeli do Ekstraklasy), zatem myślę że jeśli chodzi o siłę kadr to stawiałbym na remis.

Mam świadomość, że odwoływanie się do H2H nie ma tu większego przełożenia na praktykę, bo wystarczy lekki zaciąg brazylijski a już z drużyny słabej robi nam się mocna, aczkolwiek wygląda to bardzo interesująco - trzy spotkania w historii, za każdym razem wygrywała Finlandia. Ostatnio na początku 2017 roku, 3:2.

Uważam, że kurs nie jest adekwatny do ryzyka. Początkowo bukmacherzy wystawili kurs ~3 na wygraną Finlandii i uważam, że był właściwy. Teraz mamy do czynienia ze wzrostami kursów i to dość sporymi, ryzykuję zatem postawienie na zwycięstwo przyjezdnych po bardzo apetycznym kursie. Skoro przegraliśmy z Gruzją, to dlaczego mamy spokojnie wygrać z teoretycznie tylko trochę słabszą Finlandią?

Przewidywane wyjściowe piątki:
Polska12. Nawrat - 7. Zastawnik, 9. Lutecki, 11. Pietruszko, 13. Kriezel.
Finlandia12. Koivumäki - 3. Intala, 6. Kytölä, 8. Korsunov, 13. Korpela.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
haparoiden +4 Punkty
karciarz +24 Punkty
qowalsky6 +40 Punkty (Graty, pzdr :))