>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Formatowanie dysku i instalowanie systemu

S 2

sid07

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ja mam taki problem. Chciałbym sformatować komputer, choć nigdy tego jeszcze nie robiłem. Ale podobno to nie takie trudne :p.
No więc tak: przy włączaniu kompa zmieniam tam w BIOSie napęd i dalej odpalam komputer. Jak już się Windows uruchomi to wkładam płytę i wybieram nową instalację Windowsa. Wszystko fajnie pięknie tylko w pewnym momencie przy kopiowaniu plików wyskakuje błąd, że jakiś tam plik się nie chce skopiować. Biorę ignoruj i później gdy zaczyna się instalacja to wywala problem, że brakuje w/w pliku. Próbowałem 2 razy i za każdym razem to samo, ale za drugim nie skopiowało się więcej plików. Próbować dalej, aż do skutku czy może coś po prostu źle robię?
Płytę z Windowsem mam dobrą (oryginalną), a jak kiedyś kolega robił mi formata to instalował Windowsa właśnie z niej (tylko wydaje mi się, że on więcej czynności robił w BIOSie).

S 2

sid07

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
A dokładniej?
A może powinienem jakoś najpierw wyczyścić dysk C czy sformatować go ręcznie (PPM -&gt; Formatuj) tylko nie wiem, czy później jakoś odpalę to płytę z Windowsem... Bo domyślam się, że ten problem z kopiowaniem plików może być winą braku pamięci na dysku C. Niby pisze, że pliki zostaną podmienione przy kopiowaniu, ale może brakuje najzwyklej w świecie megabajtów, żeby takie coś wykonać. Wolnego miejsca na dysku C mam może z 500mb i nie ma opcji, żeby coś usunąć, bo są tam jedynie system i najpotrzebniejsze programy.

b_r_u_t_u_s 229

b_r_u_t_u_s

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Czestochowa
kurde nie kumam chcesz sformatować komputer a teraz piszesz że na dysku c masz same potrzebne programy .
Tak dla informacji formatować komputer to możesz młotkiem &quot;takim z 5 kilo w miarę szybko sie formatuje im mnij waży tym czas formatowania sie wydłuża &quot;
A na poważnie
Czy chcesz sformatować dysk cały czy tylko jakieś partycje ?
na jakiej partycji masz wina C.D.E ??
luknij na płytę czy nie jest zarys ana i czy niema &quot;prześwitów&quot;:
jaką masz płytę główną marka i najlepiej model &quot; dojdziemy po tym jak prawidłowo skonfigurować bios .
jak nie wiesz to zrób fotę fonem wyglądu biosu .
albo jak sie ładuje 1 czarny ekran to po prawej bądz lewej jest przeważnie znaczek graficzny loga firmy .

S 2

sid07

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Windowsa mam na C. No mam tam najważniejsze programy (ale mam je też na płycie, więc jak coś to zainstaluje od nowa). Chce sformatować tylko C. Płyta na moje oko w porządku. Płyta: MSIKT4V KT-400

b_r_u_t_u_s 229

b_r_u_t_u_s

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Czestochowa
Dobra bios tylko ustaw botowanie z cd/dvd
opisz dokładnie w którym miejscu masz zonk
czy przed formatowaniem czy po tj czy przed wyborem dysków do formatowania i instalowania
bo z płyty pliki kopiowane są 3 krotnie raz przed formatem
i 2 po formacie .

b_r_u_t_u_s 229

b_r_u_t_u_s

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Czestochowa
dobra otwórz dowolny folder w lokalizacje wklej
c:\windows\system32\drivers\etc\hosts
potem otwórz z notatnika podmień zawartość i działa ???? a i jeszcze reseta ..

b_r_u_t_u_s 229

b_r_u_t_u_s

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Czestochowa
Opisałem w fotach 1-2-3
1 byle jaki folder
otwieramy np z notatnika
zapisujemy
mam filmik nakręcić jak to robić ?? to nie złośliwość pytam bo może ja to żle tłumaczę

S 2

sid07

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
BRUTUS wyskakuje mi to jak już mam taki niebieski ekran i tam wybieram, żeby zachować ustawienia partycji jakie są i zaczyna się kopiowanie
jest to chyba to 2 kopiowanie, bo pierwsze mam jeszcze normalnie w Windowsie tj. na normalnym ekranie w tle pulpit itd. no nie wiem jak to wytłumaczyć :p

anonimowy 45

anonimowy

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Opisałem w fotach 1-2-3
1 byle jaki folder
otwieramy np z notatnika
zapisujemy
mam filmik nakręcić jak to robić ?? to nie złośliwość pytam bo może ja to żle tłumaczę
Nadal mi pisze , ze nie moge zapisac ????

b_r_u_t_u_s 229

b_r_u_t_u_s

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Czestochowa
aaaaaaaaa
szlak mnie trafi ty nie odpalaj windowsowskiej in stalki w Windowsie
tylko taK
reset
f12 czy co tam by wybrać bios
ustawiamy botowanie na cd
zapisujemy
reset
potem pyta sie czy uruchomić z cd wciskamy byle co
i dalej już po polsku .. wszystko jasne ??

b_r_u_t_u_s 229

b_r_u_t_u_s

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Czestochowa
zapodaj mi zrzut pulpitu w tym momencie jak wyskakuje że nie możesz zapisać pliku tak bym widział jeszcze ścieżkę folderu ! ps jakiego masz XP ??

b_r_u_t_u_s 229

b_r_u_t_u_s

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Czestochowa
anonimowy 45

anonimowy

Użytkownik