Iluzja(2013) - mnie się
film średnio podobał, raczej uderza w kierunku amerykańskiego kina, dla mnie trochę zbyt dużo tandety, mało powiązanych wątków, ostatecznie rozwiązanie mało sugerowane, a też wynikające zupełnie z niczego.Na dobrą sprawę to tylko sztuczka na początku filmu mi się podobała.Takie niespecjalne dwie godziny, do obejrzenia i zapomnienia.
Prestiż(2006) - znawcą filmowym nie jestem, ale lubię kino ambitniejsze, ciekawe i inspirujące.Mam swój worek gdzie znajdują się tak świetnie filmy jak Wyspa Tajemnic, Incepcja, Lęk Pierwotny, Nietykalni, 300 i teraz niewątpliwe ląduje tam Prestiż - jestem pod ogromnym wrażeniem tego filmu.Przede wszystkim dekoracja genialna - kostiumy,klimat przełomu XIX/XX wieku.Rywalizacja dwóch magików, którzy to stosują różne metody aby uprzykrzać sobie życie, fabuła wciągająca, wątki przeplatają się tajemnicami i sekretami, trzeba czekać aż do końca aby dowiedzieć się o co chodzi, a wszelkie domysły dają w łeb - zapewniam

.Świetna obsada - Scarlett Johansson,Hugh Jackmann, Christian Bale, Michael Caine.Polecam gorąco.