>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

FC Schalke 04 - FC Barcelona 01.04.2008

Status
Zamknięty.
jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
kalipaweł - nie był bym taki pewien. Schalke nie ma jakiejś najlepszej obrony a Barcelona zapewne będzie chciała od początku narzucić tempo, co idzie dalej - strzeli bramkę.
Ja postawiłem na Barcelonę. Sądzę, że po ostatnich słabych występach w lidze, Katalończycy wreszcie nabiorą sił i pokonają gospodarza.

stanczi 0

stanczi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ja specjalnej analizy pisał nie będę, bo mogę zostać posądzony o stronniczość i brak obiektywizmu ( ???? ), ale kilka faktów chciałbym zauważyć.
Barcelona w Lidze Mistrzów nie przypomina mi tej grającej na krajowym podwórku. Przede wszystkim nie kuleją mecze wyjazdowe. Wygrana w nienajgorszym stylu ze Stuttgartem, remis w Glasgow po dość jednostronnym widowisku, w którym niestety dała o sobie znać marna skuteczność i 2 dobre mecze z Lyonem i Celticiem dają nadzieje na osiągniecie korzystnego rezultatu na Veltins Arena. Poza tym do składu na mecz wraca Milito i Marquez, a od kontuzji tego drugiego, zaczęła się ta cała bolączka z przesadną ilością traconych bramek. Na oficjalnej stronie FCBarcelony w notce, z krótkim wywiadem udzielonym przez Txikiego nie było mowy o żadnym kryzysie, a wręcz przeciwnie, więc nie wiem skąd flamaster wziąłeś ten cytat gdzie Begiristain tak otwarcie mówi o problemie. Jeżeli chodzi o ostatni mecz ligowy, to już był dramat dla kibiców. Pierwsza połowa bardzo dobra, 2 bramki, 70% posiadania piłki, kilka sytuacji do objęcia jeszcze wyższego prowadzenia, natomiast o drugiej chyba nikt nie chce pamiętać, bo wydawało się, że zawodnicy zamienili się koszulkami, a bezradność piłkarzy i trenera zwalała z nóg.
Wydaje mi się, że zostaną z niego wyciągniete daleko idące wnioski, a w jutrzejszym meczu, górę weźmie chęc zrehabilitowania się za WPADKĘ, o czym głośno mówią sami zawodnicy.

Nie mam zamiaru nikogo przekonywać, ale naprawde warto się głęboko zastanowić nad typowaniem tego meczu, bo wynik może być różny, a wydaje mi się, że Barca ma jednak troche większe szanse na wywiezienie korzystnego rezultatu niż niektórzy tu typują.
Zapraszam do dyskusji.

Pozdrawiam!

szopcio 0

szopcio

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ja, jako kibic Barcelony jestem całym sercem za Blaugraną, ale osobiscie odpuszczam typowanie tego meczu. Henry bez formy, Eto nie wiadomo czy zagra od początku meczu, Ronaldihno kontuzja, Messi kontuzja, Bojan w dobrej formie jest, ale w LM też liczy się doświadczenie, a jak wiadomo jest to młody zawodnik. Obrona Barcelony ostatnio spisuje się beznadziejnie, ale myśle, że powrót Milita i Marqueza to zmieni i defensywa Barcelony będzie grała lepiej. Pomoc ogólnie spisuje się bardzo dobrze. Jak bym już musiał coś postawić w tym meczu to bym postawił under.

mardokk 0

mardokk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Konin
Fakt Barcelona ma duzo szczescia ze trafilo na tak slaby zespol w tej fazie rozgrywek jednak trzeba tez pamietac ze Barca ostatnio nie zachwyca wiec ja osobiscie obstawiam Under 2,5

katalonczyk9 0

katalonczyk9

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Barca faktycznie nie zachwyca jednak moim zdaniem dziś jest zdecydowanym faworytem. Podobna sytuacja była przed rewanżem w Glasgow- w lidze nie szło,a co działo się w meczu z Celtami każdy pamięta-totalna dominacja. Co prawda nie zobaczymy dziś Messiego,jednak duże nadzieje wiąże z grą Andresa Iniesty,ktory zrobił ostatnimi czasy ogromne postępy i w takich meczach jak ten właśnie może udowodnić że jest już piłkarzem dużej klasy. Bardzo rozsadny typ w tym meczu to typ na Barcelone przy Draw No Bet . Schalke gra solidnie jednak przy takim potencjale jak Barcelona,myśle że 0:0 lub 1:1 to maks co mogą dziś ugrać.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Moim typem na ten mecz jest przy zakladzie ze remis nie wchodzi w gre typ na Schalke po kursie 2,30 bwin. W Przypadku remisu dostaje zwrot stawki ;)

Kazdy wie jak gra Barcelona w ostatnim czasie, nie jest to moze futbol na wysokim poziomie szczegolnie w meczach wyjazdowych gdzie potrafia z prowadzenia 2-0 przegrac mecz 2:3( oczywiscie mowa o ostatnim meczu ligowym z Betisem). W dzisiejszym meczu w Barcelonie nie zobaczymy Messiego, Ronaldinho, Deco. W dodatku ostatnie 5meczy Barcy to zaledwie jedna wygrana ze slabiutkim Valladolid na Camp Nou 4:1. Schalke w tym czasie zanotowalo 3zwyciestwa. Chociaz nie ma sensu porownywac obu lig. Stawiam ze Schalke wygra, a w razie remisu dostane zwrot stawki. Jest to chyba najrozsadniejszy typ na ten mecz. Zastanawialem sie jeszcze nad typem Handicap 1:0 na Schalke po kursie 1,65 ale ostatecznie postawilem jak wyzej. Osobiscie nie wierze zeby Barca mogla dzisiaj wygrac. Na dawnej Arena Auf Schalke nie gra sie latwo o czym w tej edycji LM przekonala sie juz Chelsea ktora zremisowala 0:0.

Prawdopodobne sklady :

Schalke : Neuer-Rafinha,Bordon,Krstajic,Westermann-Ernst,Kobiaszwili,Asamoah,Pander-Kuranyi,Altintop

Barcelona : Valdes- Zambrotta,Puyol,Thuram.Abidal-Xavi, Yaya Toure, Iniesta- Henry, Eto&#39;o, Bojan Krkic

180michal 17

180michal

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ja znalazłem ciekawa analize pracy dzisiejszego sedziego w poszczegolnych meczach w tym sezonie jakie prowadził.
European Cup Toulouse 0 - 1 Liverpool 3 0
European Championships Czech Rep 1 - 0 Ireland 9 0
European Cup Inter 2 - 0 PSV Eindhoven 4 2
European Cup Shakhtar Donetsk 1 - 2 Benfica 4 0
European Cup Real Madrid 1 - 2 Roma 10 1
pierwsze to żółte kartki, drugie to czerwone
Daje nam to 30 żółtych i 3 czerwone kartki na 5 meczy czyli ok. 6 żółtych na mecz. Patrząc na te analize wybrałem typ over 4,5 żółtych kartek w tym spotkaniu.

mateja33 0

mateja33

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Chciałbym powiedzieć, że w tym spotkaniu nie wystąpi Deco i Ronaldinho prawdopodobnie nie do końca jest też wyleczony Marquez.

B 0

bart88

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Składy na dzisiejszy mecz:

Schalke 04
Neuer - Rafinha, Bordon, Krstajić, Westermann - Ernst, Kobiashvili, Asamoah, Pander - Kuranyi, Halil Altintop

Barcelona
Valdes - Zambrotta, Puyol, Milito, Abidal - Xavi, Yaya Toure, Iniesta - Bojan, Eto&#39;o, Henry

daredevil 0

daredevil

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zalawcze
Mysle ze Barcelona nie wygra tego meczu. Ostatnio idzie jej srednio na wyjazdach nie blyczczy a Schalke odrobilo na pewno prace domowa przy patrzac na mecz Celtic Barcelona w Glasgow i beda uwazac. Typuje 1X na Schalke.

Status
Zamknięty.