No i mamy finałowy skład: Barcelona,Hamburg,Kilonia oraz Vive
Co do meczów półfinałowych :
Hamburg-Flensburg 23-25
Flensburg nie zdołał odrobić 6 bramek strat z pierwszego spotkania (przegrał u siebie 26-32).Gościom według mnie zabrakło trochę zimnej krwi bo około 45 minuty spotkania prowadzili 7 golami i mieli piłkę ale zostali skontrowani i potem się posypało.Czapki z głów za występ Anderssona,który rozegrał wyśmienite zawody broniąc mnóstwo rzutów gospodarzy jednak to nie uchroniło jego drużyny przed odpadnięciem z Ligi Mistrzów.Hamburg zagrał według mnie przeciętnie i w final four wg mnie wiele nie zwojuje
Vive Kielce-Metalurg 26-15
Vive dopełniło formalności w domu bo wyjazdowej wygranej (27-25) i awansowało do final four w Kilonii.Trzeba podkreślić,że tylko w pierwszych kilkunastu minutach goście dotrzymywali kroku Kielczanom,potem już była tylko dominacja gospodarzy,którzy pewnie sięgneli po zwycięstwo i po awans.
W finałowych rozgrywkach nie ma już słabszych zespołów i przy dobrych wiatrach możemy ujrzeć Kielce w finale czego im życze
Barcelona-Atletico 32-24
Katalończycy zdołali awansować dalej mimo porażki 20-25 w pierwszym meczu.Meczu nie oglądałem ale widziałem,że od początku Barcelona dominowała i szybko wypracowała sobie przewagę dającą jej awans a później już tylko trzymała wynik.Atletico mimo wspaniałego meczu w Madrycie tydzień temu musiało się pożegnać z Ligą Mistrzów.Jeśli Katalończycy zagrają w Niemczech od początku skupienie to powinni spokojnie zameldować się w finale tej imprezy.
Veszprem-Kiel 28-29
Węgrzy spuchli w końcówce spotkania w Kilonii i spuchli też w drugiej połowie spotkania u siebie.Kilonia chyba wygrała większym doświadczeniem i zimną krwią ten dwu mecz,chodź trzeba podkreślić,że Veszprem mimo wszystko pokazał się z bardzo dobrej strony.
Niemcy zagrają u siebie,ściany z pewnością za nimi będą ale czy ich forma jest wystarczająca na tryumf ostateczny?W to trochę wątpie i licze,że Barcelona pokrzyżuje plany gospodarzom
Losowanie par półfinałowych bodajże 2 maja