>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Eurobasket 2013

Status
Zamknięty.
xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0

Terminarz przygotowań

Podium Eurobasket 2011
1. Hiszpania
2. Francja
3. Rosja

Nie będę bardzo zdziwiony jeśli będzie powtórka z poprzedniego finału.

Śmiało możemy odliczać dni do inauguracji.Już niecały miesiąc pozostał więc polecam poszukać wuwuzelę na dnie szafy bo na pewno się przyda :jezora:

Byłbym zapomniał. Jak widzicie szanse Naszego zespołu na awans do następnego etapu(a może i jeszcze dalej) ?
Czy utrzemy nosa faworytom ?
Czy może Gortat &quot;pozna swoje miejsce w szeregu&quot; ?
Zapraszam do dyskusji i lojalnie informuję,że spamowanie nie jest tu mile widziane.​

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
To zacznę od razu dwoma typami długoterminowymi na rozkręcenie tematu ????

Eurobasket Gr.C
Betcity

Gruzja Brak kwalifikacji do następnej rundy 1.65
Stawka tyle ile limit pozwala

W mojej ocenie typ wejdzie na 95-100%.
Kurs już trochę poleciał ale nadal warto.

Na taki właśnie typ czekałem od dłuższego czasu i warto było a betcity daje kolejną promocję.Po pierwsze moim zdaniem Gruzja jest dopiero piąta w kolejce do awansu po Hiszpanii,Chorwacji,Polsce i Słowenii.
Kompletnie nie potrafię zrozumieć czemu szanse Gruzinów wg buków są wyższe niż naszych? Jedyne co mogę wymyślić to to,że jeden buk wystawił kursy długoterminowe a reszta zmałpowała.
Gruzja wcale nie ma takiego dobrego składu. Jakby jeszcze byli zawodnicy z NBA to powiedzmy,że rozumiem takie kursy a nie inne,ale oni nie zagrają.Gruzini mają kilku niezłych zawodników ale to są Europejscy średniacy i to na pewno nie wystarczy żeby walczyć w tej mocnej grupie o TOP3.

Izrael Awans 1,62 tempobet //betsson
Szansa wejścia ok. 90%
4/10

Żydzi mają słabą grupę.Francja to nr 1 a pozostałe teamy o klasę gorsze. Izrael ma kilku zawodników z Euroligi+Casspiego więc baardzo spokojnie powinni uplasować się na 2 miejscu. Podobno niemcy mieli być nieźli ale mają sporo osłabień(J.H.Jagla, T.Ohlbrecht, S.Hamann, Ph.Schwethelm) i skład z rodzimej ligi. Nie wróżę im nic wielkiego. Ukraina też bez tych lepszych a Belgia to leszcze.UK mogą powalczyć o 3 miejsce ale jednak personalnie stawiam ich niżej niż Izrael.

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Ciekawe wyniki w meczach towarzyskich naszych grupowych rywali.
Serbia-Słowenia 91-66
Niemcy- Chorwacja 73-63

Czemu akurat te mecze? Ano Widziałem Niemców w pojedynku z Francją i wielkiego wrażenia nie zrobili na mnie i raczej ich niewysoka porażka wynikała z luźnego podejścia gospodarzy do meczu.
I taka Chorwacja nie ma prawa przegrywać 10pkt z Niemcami grającymi w niezbyt optymalnym składzie.Już pomijam blow out z Francją bo to zespół dużo ponad Polskim i nie ma co porównywać. -20 do połowy z Niemcami brzmi jak kiepski żart.
A Słowenia? Serbia wcale nie gra najsilniejszym składem i porażka Słowenii różnicą 25pkt to gruba przesada.

Ktoś powie,że Polska wygrała raptem 1 mecz ze słabą Gruzją,ale trzeba pamiętać że najlepsi zawodnicy byli poza grą. Gortat szczególnie w obronie powinien robić znaczącą różnicę na tym poziomie rozgrywek.

Wyniki pokazują,że walka o 2 i 3 miejsce w grupie będzie bardzo interesująca.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
jejek2 +4 Punkty
ajax123 7

ajax123

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Witam. Na bet365 zauważyłem zakłady &quot;kto wygra grupę&quot; i zdziwiło mnie to że na Hiszpanię jest 1.33!! Do tego Francja za 1.14 i można spokojnie większą stawką grać.
Więc z mojej strony:
Wygra grupę A: Francja 1.14
Wygra grupę C: Hiszpania 1.33
bet365

B 146

bart1110

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Nie rzucałbym się na to jakoś strasznie, Hiszpania już nie raz pokazała że lubi odpuszczać w grupie i jakieś cyrki robić, a chorwacja i słowenia ukuć potrafią. Za to Francja faktycznie łatwa grupa i jakiś problemów nie powinno być

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Po tym co pokazują zespoły w towarzyskich warto pograć na win Grecji w grupie. Kurs 2 marathon. Ruscy grają dziwnym składem,Turcja to nie ten poziom a mają wprawdzie skład przyzwoity ale już dawno nie grali na miarę możliwości.

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Podbijam.
Grecja wygra grupę
2 marathon
2/10
Włochom skład się posypał (Bargnani podobno definitywnie nie wystąpi). Ruscy rozczarowują w sparingach i mają za bardzo okrojony skład.Turcy z lepszymi zespołami dostają po dupie a wygrane w sparingach z Czechami na nikim nie zrobią wrażenia.
Szwecja,Finlandia wiadomo za mało zawodników na Europejskim poziomie.
Grecy mają strasznie wyrównany skład. Dzisiaj czytałem post Greka i pisał,że Vasiliadis prawdopodobnie zostanie wywalony bo mają za wielu zawodników. Co jak co ale Vasiliadis spokojnie mógłby grać w s5 większości zespołów.
W sparingach też sobie radzą nieźle.
Kurs jednak trochę za wysoki a utrzymuje się już dłuższy czas więc trzeba wreszcie skorzystać.

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Ostatni typ długoterminowy na Eurobasket.

Niemcy nie awansują
2,95 betcity
5/10

Ostatnio Miemcy mieli u siebie mocno obsadzony turniej no i zakończyli bez zwycięstwa.Przegrali 3 mecze średnio różnicą 15pkt,nawet z wyżej notowanymi rywalami ale na własnym parkiecie jest to marny wynik.
Oczywiście betcity nie przeszkadza takie rozstrzygnięcie i nadal widzi faworyta do awansu.

W Lublinie obejrzałem 2 mecze Ukrainy i muszę się wycofać ze swoich słów,że to słaby zespół. Murzynek grał bardzo dobrze,nic na siłę a na deser trafił game winnera po bardzo dobrym podaniu Łukasza Koszarka,który jest juniorem i grał w reprezentacji swój pierwszy mecz.Oczywiście Jeter nie będzie sypał co mecz 5 trójek ale pokazał,że potrafi też nieźle podawać oraz wejść pod kosz we właściwym momencie.
Reszta zawodników jest na wyrównanym poziomie i brak lidera nie przeszkadzał,bo każdy dorzucał coś od siebie. Ciężko powiedzieć co się będzie działo jak nie będą mieli dnia na dystansie bo pod koszem mieli tylko jednego zawodnika.
Z taką grą Ukraina jest w stanie powalczyć nawet o 2-gie miejsce w grupie.

Tak więc w tym momencie kolejność w tej grupie powinna być nast:
Francja
Izrael
Ukraina
Belgia
Niemcy
UK

Wiadomo,może być tu przetasowanie pomiędzy Ukraina/Belgią/Izraelem(chociaż Izael nie powinien spaść poniżej top3) ale jednak skład Niemców nie pozwala im liczyć na nic więcej niż tylko win z UK.

http://www.livesports.pl/tabela/6X1D...EJCKNss/#table

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Mała aktualizacja. Jeden z liderów Belgii Matt Llojeski doznał kontuzji i nie jedzie na Eurobasket. Teoretycznie więc rosną szanse Niemców na awans,a Belgowie mają teraz za mało argumentów zeby ograć Ukrainę i awansowac z grupy.

Bwin wystawił już ofertę na Eurobasket.

Polska+Francja+Izrael
Ako:2,05
5/10

Izrael gra przeciwko mega słabej UK,Francja przeciwko bardzo słabym Niemcom. Porażki Polski sobie po prostu nie wyobrażam.

kareem33 74

kareem33

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jak dla mnie Rosja na tym Eurobaskecie niczego wielkiego nie ugra , absencje takich zawodników jak Sasha Kaun, Kirilenko, Mozgov czy Wiktor Chriapa, mocno im utrudnią gre, z nimi w składzie byli by murowanymi faworytami do gry w finale, bez nich nie ździwię się specjalnie jeśli nie wyjdą z grupy, chociaż i tak bez swoich gwiazd ich skład wygląda fajnie.
Tak bym widział kolejność w tej grupie:
1.Grecja
2.Turcja
3.Włochy
I już w pierwszym dniu turnieju taki prezent od buków Rosja - Włochy - 2 @2.70, u Włochów też zabraknie ich gwiazd: Bargnaniego, Gallinariego i Daniela Hacketta ale nawet bez nich ich skład wygląda solidnie, Luigi Datome, Marco Belinelli, Travis Diener, Marco Cusin i młody Gentile powinni mocno postawić się liderom obecnej kadry Rosji.
Co do Polski, wyjście z grupy będzie niespodzianką, wszystko wyżej będzie już sensacją, ciężko grać w dwóch i pół zawodnika (Gortat, Lampe i pół zawodnika czyli Kelati na nieswojej pozycji bo musi łatać braki naszych rozgrywających) to jednak troche za mało żeby myśleć o jakimś super wyniku, z Gruzją bez Paczuli i Luke Zellera wygrać to obowiązek, z Czechami niby też, chociaż to będzie trudniejsze zadanie od Gruzji, a w pozostałych meczach nie skompromitować się, Hiszpania i Słowenia to planowe porażki, jedyną szansą na wyjście z grupy to wygrana z Chorwacją, która nie przyjedzie do Słowenii w najsilniejszym składzie.

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
H2h
Gruzja-Polska
Polska 1,86
Betsson
5/10

Prawdopodobnie wszystko sprowadzi się do jednego meczu. Zakładając,że żaden z zespołów nie urwie zwycięstwa faworytom,oraz oba pokonają Czechy to decydować będzie pierwszy mecz grupowy. Na Polskę kursy są średnio na poziomie 1,42 czyli w uproszczeniu mamy jakby kurs 1,86 na zwycięzcę tego meczu.
Jakby się zdarzyło,że Gruzja wygra jeszcze z kimś,a Polska nie to jest szansa w małych pkt(chyba,że się mylę).
Osobiście mam nadzieję,że urwiemy jeszcze jakieś zwycięstwo faworytowi i spokojnie wyprzedzimy Gruzję.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
dawczan +9 Punkty
wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Nie byłbym taki pewny naszych, fakt pierwsza piątka bardzo mocna.Maciek jest w niebywałej dyspozycji tworząc z Marcinem polskie two towers.Jednak to tylko pierwsza piątka, już dalej nie jest tak wesoło bo tak naprawdę każda ekipa z lepszą ławką od naszej jest w stanie oklepać nas +20.Zobaczymy jak to będzie wyglądało z Gruzją która moim zdaniem nawet bez Zazy jest kadrowo mocniejsza od polaków.
Ja na pierwszą kolejkę polecam zdecydowanie Izrael z handicapem.Brytyjczycy mają w tym momencie chyba najsłabszy zespół na tych mistrzostwach i ciężko się ich oglądało kiedy sparowali i byli bezlitośnie ogrywani.Izrael ma bardzo dobry zespół opierający się o znane i ograne nazwiska w europie jak i za oceanem.W sparach grali różnie ale moim zdaniem bez problemu poradzą sobie ze słabymi brytolami i może skończyć się nawet w granicach +25.Przypomne tylko, że Wlk.Brytania na tych mistrzostwach bez Denga, Freelanda i Bena Gordona.
Izrael(-12) 1.93 8/10 Pinnacle

P 9

pantin

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Witam. Czy na jakims buku macie opcje do wyjscia z grupy, pierwsza trojka w grupie? Bo wszedzie narazie widze tylko zwyciezca grupy...Prosze o info.
Pozdrawiam

mjaurvcein 4,8K

mjaurvcein

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Witam. Czy na jakims buku macie opcje do wyjscia z grupy, pierwsza trojka w grupie? Bo wszedzie narazie widze tylko zwyciezca grupy...Prosze o info.
Pozdrawiam
W Betcity masz opcje awans TAK/NIE.
Pozdrawiam.

betsson/unibet, nawet sts dał. /xmarcinx

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Grecja wygra grupę
2 marathon
2/10
Turcja wygra grupę D
5,5 10bet
0,73j
Mała zmiana planów. Trochę się zastanawiałem po meczu Polska-Turcja,i doszedłem do pewnego wniosku,mianowicie jeśli liderzy Turcji zagrają tak dobrze jak z nami to ten zespół również ma szanse na wygranie grupy.
Bardzo prawdopodobne,że o zwycięstwie w gr.D będzie decydować własnie bezpośrednie spotkanie między oboma zespołami a wtedy na pewno na Turków kurs nie będzie wynosił 5,5.

Wcześniej odrzuciłem pozostałe 4 zespoły bo nie widzę wielkich szans dla nich na sprawienie niespodzianki i teoretycznie powstał mi surebet 46,52%.
Jeśli ktoś pograł tak jak ja na zwycięstwo Greków w grupie to dla pewności może skontrować na Turków.

A 220

andrzej78

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Pulawy
Słowenia wygra grupę 5 fortuna

Co sądzicie o tym typie? Z tego co kojarzę to hiszpanie słabo rozpoczynają turnieje a szczyt formy przychodzi im na decydujące mecze. Nie jestem znawcą kosza, ale wydaje mi się, że jest tu value

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
stad
Biorąc pod uwagę, ze Slowency są gospodarzami (kibice są mega fanatykami i na każdym meczu będzie piekło) to kurs rzeczywiście zachęcający ale mimo wszystko będzie ciężko.
Betsson/Unibet, nawet sts dał. /xmarcinx
W betssonie nie można stworzyć ako z top 3 danej grupy ani nawet nie można zagrać z innym jakimkolwiek typem z EuroBasketu. Można łączyć z innymi typami innych dyscyplin. Czyli w zasadzie bezsens totalny.

damal123 4

damal123

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Celujecie w jakiś handicap na Polskę? Widzę, że bardzo ostrożnie podchodzicie z typowaniem Polski. Ja nie widzę innej opcji jak wygrana naszych. Handi -5,5 są w stanie pokryć?

mjaurvcein 4,8K

mjaurvcein

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Celujecie w jakiś handicap na Polskę? Widzę, że bardzo ostrożnie podchodzicie z typowaniem Polski. Ja nie widzę innej opcji jak wygrana naszych. Handi -5,5 są w stanie pokryć?

Argumenty?

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
stad
Słabszy skład Gruzji niż to zazwyczaj ma miejsce m.in. brak zawodnika NBA centra Hawks Z.Pachulii (nie wiem czy dobrze napisalem jego nazwisko) no i jednak Lampe z Gortatem powinni zrobić różnicę. Choć sam nie do końca jestem pewien Polaków...

Status
Zamknięty.