Hmm, widzę wiele opinii, że mamy stosunkowo łatwą grupę. Nie mogę się zgodzić
Jeżeli ta grupa nie jest łatwa, to która jest? Należysz do grona osób, które krzyczą przed każdym meczem, że w Europie nie ma już słabych drużyn? Najpierw Euro u siebie, najsłabsza grupa w historii ME, teraz rozszerzenie samych ME do 24 drużyn - szczęście uśmiecha się do tego pokolenia polskich piłkarzy raz po raz, nie wiem co Platini może zrobić dla nas więcej - może wprowadzi pomysł, aby przed eliminacjami jedna drużyna była losowana do Finału ME i pewnie znowu do naszych szczęście się uśmiechnie, tylko co z tego skoro do nas przyjeżdża kto chce i wygrywa z nami jak chce?
Oglądałem mecz ze znajomymi, i komentowaliśmy ten mecz jak stare dziady - ten źle zagrał, tamten za późno wystartował, jeszcze inny nie strzelił - łatwiej szukać pozytywów u naszych polityków niż piłkarzy. Moja i nie tylko moja cierpliwość do tego towarzystwa się kończy - ktoś pisał, żeby ich dopingować - za co? Za to że im się nie chce, że nie potrafią, nie wiedzą jak grać? Nie każdy kibic działa charytatywnie - za to każdy chciałby być na miejscu tych piłkarzy i dać z siebie wszystko.
W dzisiejszym spotkaniu kilku piłkarzy grało, inni pozorowali grę. Ale tylko jedna drużyna miała generała prawdziwego kapitana, który miał posłuch u reszty i potrafił jednym spojrzeniem wykrzesać siły u kolegów. Brawo dla Pana Browna.