>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Elitserien i Allsvenskan 2013

Status
Zamknięty.
C 147

cococabana

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Hammarby +1,5 - Indianerna 1 @ 1,90 Betsson
Hammarby mocny skład, przedewszystkim wyrównany. Walasek swoje robi, Okoń coś dorzuci. Artiom na nieregulaminowym sprzęcie wozi komplety. Madsen łapie wysoką formą. Max u siebie te 8 zdobędzie. Rezerwa równa ze wskazaniem na gospodarzy. U Indian niby Iversen ale ten ostatnio nie błyszczy formą. Pussy w Lesznie pokazał że ma problemy w poszczególnych biegach. Holda, Balon i Kilokarpi żadne pewniaki a Bambo z rezerwy to żaden handicap.
Artiom nie jedzie!

M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wlkp
Joonas Davidsson poniżej 11 @1,83 b365 ✅ 6
Nie wiem skąd taka wysoka linia. Wcale nie powiedziane, że Joonas będzie miał dziś 5 startów, jest przecież Greg, sa bracia Pawliccy, czy Janowski. Nie ma Holdera i z mojego info wynika, ze nie ma dziś z/z tylko jedzie Maciek. Może b365 myśli inaczej?
Tego nie wiem, ale linia 11 to za wysokie progi na Davidssona. W tym sezonie tylko raz miał 13 oczek, raz 11 tak to 9, 8. Linia przesadzona wg mnie.
Buczkowski poniżej 7 @2,75 b365 ✅ 6
Buczek w tym sezonie rzadko kiedy przekraczał linie 7 oczek. Dziś może i będzie miał bieg więcej, niż zazwyczaj, ale ja w niego nie wierze. Brak kasy z klubu z Bydzi odbija się na jego formie i postawie na torze ewidentnie. Kurs wysoki myślę, że warto spróbować. Smederna bez swoich liderów AJ, PK, K Larssena jedzie na pożarcie, więc wątpie by zawodnikom zależało na wyniku.

garet 47

garet

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Rzeszów
Piraterna - Vaster +10 1.70 w b365 ✅ 46-44

no come on! Vastervik to fajna. mocna, zgrana paczka, a do tego Hans na rezerwie powinien wozić rezerwę gospodarzy. Handi jest absolutnie do pogrania i widzę spore szanse na jego wejście bo nawet zwycięstwo Vaster mnie nie zdziwi specjalnie. Analiza krótka, ale mocno przemyślana. Każdy zawodnik Vaster jedzie dobrze lub bardzo dobrze i postawią się Piratom w meczu na szczycie bardzo mocno.

Prz. Pawlicki - Hans Andersen +4 ✅ 5-10(+4 czyli 14) 1.60 w b365

u Piratów nie ma z/z więc nici z dodatkowego startu dla Przemka. Hans z rezerwy więc o punkty będzie mu łatwiej, a zaliczka w postaci 4 punktów na dzień dobry mi wystarcza.

Indianerna - Vetlanda (+8) 1.65 w b365 49-41 ⛔ ajjj bliskooo

Vetlanda niezależnie gdzie jedzie od kilku spotkań każdy mecz na styku. Spotkanie dla mnie z serii no bet bo nie zdziwi mnie wygrana żadnej z drużyn, ale jako, że przewiduję zacięte zawody, to 8 punktów zaliczki na Elit pobieram.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
konji +4 Punkty
K 46

karny

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miedziński poniżej 8 2.15 Bet365 Easy
Miedziński po kontuzji jedzie słabo i nie ma co tu dyskutować, świadczą o tym jego wyniki w Polsce. Przeciwników będzie miał dzisiaj ciężkich Walasek,Łaguta,Karpow,Madsen a i patrząc na skład Vargarny to wątpię w jego 5 startów dzisiaj. Kurs jak najbardziej zachęcający do grania na ten under.

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
PL
Artiom Łaguta powyżej 7 @ 1.70 Bet365 ⛔⛔⛔

Dziwi mnie tak niska linia na Artioma. Spodziewałem się 10, 11 ale nie 7! Artiom w świetnej dyspozycji, w derbach z Rzeszowem zaliczył komplet punktów. Dzisiaj spokojnie to 8 powinien zaliczyć.

Co on zrobił....

dawid.400 13,9K

dawid.400

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Obywatel Swiata
Kildemand - Gapiński 1 @ 1,65 Betsson ⛔ 10-13 ale spasiony kot z Gorzowa pojechał, chyba życiówka ????
Człowiek Pająk ostatnio w niesamowitej formie, młody Duńczyk porywa jazdą a przy pięknej sylwetce w parze idą również wyniki. Lider Vargarny w tym roku poniżej 7 oczek nie zszedł. Średnio w granicach 9-10 punktów zdobywa. W Norrkoeping dwa razy 7 oczek i dwa razy 11 oczek. Gapiński po perturbacjach w Gorzowie pomału się odnajduje jednak to nie ten sam Gapiński jakoś nie mam do niego przekonania. Na dodatek jedzie w parze właśnie z Kildemandem i z nim będzie ciężko o punkty. W pojedynku między tymi zawodnikami stawiam na Duńczyka.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
zza firanki
Smederna-Vargarna: Vargarna +6,5 @1,85 Betsafe 2/10✅✅43-47

Kusi pograć czystą dwójkę,bo dla mnie to jest mecz 50/50.Składy raczej na pewno będą takie:
Smederna:
1) Peter Karlsson
2) Magnus Zetterström
3) Krzysztof Buczkowski
4) Kenni Larsen RR
5) Grigory Laguta
6) Linus Eklöf
7) Szymon Wozniak
Vargarna:
1) Nicki Pedersen
2) Anders Mellgren
3) Tomasz Gapinski
4) Peter Kildemand
5) Grzegorz Zengota
6) Kim Nilsson
7) Pontus Aspgren
Kto u gospodarzy jest pewnym do dwucyfrówki?Według mnie to tylko Laguta,aczkolwiek on też już różne cyrki odwalał w piknikowej Szwecji.Pierwsza para to szwedzcy weterani czyli PK i Zorro,też nic pewnego.Buczek? No to pozostawię bez komentarza.Na rezerwie Woźniak,któremu starczy sił na 2 biegi a później 0,1,0.Goście też jak się patrzy na te nazwiska to od nr 2-7 ciężko szukać mocnych punktów.Ale ja tu widzę światełka nadziei-jest Pająk który nadal śmiga dobrze we wszystkich ligach.Jest Gapiński,który chyba trafił na jakiś dobry silnik(może nawet więcej niż 1 i go dziś użyje;)).No i jest Zengota pod 5,no tu to jest wielki znak zapytania,ale z Buczkowskim i rezerwami powinien wygrywać.Na rezerwie jest przyzwoity Nilsson i on z rezerwami gospodarzy musi powalczyć jeśli moje handi ma wejść.

krawat74 +7 Punkty (Dobry typ)
matkowsky +2 Punkty (Vargarna - value! :))
kapszti +13 Punkty (izzi)
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Bartosz Zmarzlik over 7,5 @ 1,70 Tobet✅10
Mocniej pogralem ten zaklad, bo uwazam, ze tutaj powinno fajnie to siasc. Bartek na domowym torze w Vetlandzie smiga, az milo, co potwierdzaja jego wyniki: 16(rezerwowy), 8 i 12(oba pod 2). Dzisiaj takze numer 2 i dwa razy pojedzie z Vaculikiem, co akurat jest korzystne, bo Slowak od poczatku sezonu jezdzi srednio. Ma tez bieg 5, a tam naprawde rywale tacy, ze 3pkt spokojnie moze zrobic. Potem, wprawdzie Jarek w parze ale i tak jest w stanie zrobic kilka oczek. Ogolnie, to mysle, ze wlasnie ten bieg 5 i jazda z Vaculikiem, tutaj pomoze mu w zrobieniu latwego overa. Niby rywale trudni ale Bartek juz nie raz z nimi sobie radzil.

Patryk Dudek-Darcy Ward 1 @ 2,00 Tobet
⛔9-13
Pojedynek liderow Dackarny i tutaj lekkie value na Duzersa. Polak w super formie i generalnie zawsze na niego mozna liczyc, ze przywiezie mnostwo punktow. Darky ostatni weekend mial nie udany, bo te wystepy w Pradze i Toruniu z pewnoscia tak mozna okreslic. Dzisiaj Patryk 3x jedzie z Denisem Anderssonem czyli na nim nie bedzie tracil, a potem dostaje niby Lindgrena, za ktorego tam pewnie zobaczymy Warda. Wlasnie Ward dzisiaj ma w parze Freda czyli gorzej, bo bedzie dostawal do swojej pary Dudka czy MJJ i moze potracic punkty. do tego Ward jedzie w biegu 14, gdzie jada MJJ, Puk i Rune czyli mega trudne zadanie. I dlatego lekko mozna na Patryka pograc.

maximus88 +9 Punkty
konji +4 Punkty
lysy-16140 268

lysy-16140

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krosno
Ikaros Smederna - Vargarna Norrkoping @3.25 Unibet
43 : 47 ✅
no i Grisza kosmos :eek:
Kogoś mocno pokręciło z kursami. Jak widać nie tylko ja tak uważam i przynajmniej dla mnie kurs ten jest ostro przesadzony. Pierwszy rzut oka na składy mamy 2 posty wyżej, gdzie levy już wziął pod lupę to spotkanie i nie ma się co dziwić, bo takie perełki wyłapywać należy. Smederna po świetnym starcie sezonu zaczęła zmagać się z problemami począwszy od kontuzji Andreasa Jonssona (przegrana na własnym obiekcie z Piraterną 36-54). Widać brak ducha w tej drużynie, ciężko komu ciągnąć wynik, tak jest Grisza Łąguta, ale ten w Szwecji raz potrafi zrobić 18punktów a raz przegrywać z kim popadnie i palnąć 5pkt. Natomiast Vargarna powoli się rozpędza i zaczyna sprawiać problemy niejednej solidnej ekipie. Wychodzę z założenia, że w Szwecji mecze wygrywają drużyny, które nie mają dziur w składzie i to przeważnie decyduje, kto zgarnia komplet punktów. A patrząc na dzisiejsze zestawienia to zdecydowanie równiej dla mnie wygląda ekipa z Norrkoping, przypomnijmy, że Karlsson wraca po kontuzji a wynik Zorro to również zagadka. W pierwszym spotkaniu padł wynik 42-48 na korzyść dzisiejszych gości, ale wtedy nieobecnym był Nicki Pedersen a Smederna korzystała z usług zdrowego AJ i Zorro miał wtedy przebłyski świetnej jazdy. W takich, a nie innych okolicznościach, goście mają sporą szansę na udany rewanż i na pewno będą chcieli zmazać plamę z pierwszego spotkania. Dla mnie spore value.

arkadiuszch +5 Punkty
kazmen +7 Punkty (gites typek)
matkowsky +2 Punkty (Vargarna - value! :))
kapszti +13 Punkty (siedzi bez problemu)
konji +4 Punkty
K 65

konji

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Przemysław Pawlicki over 7 pkt. 1.95 @ Bet365
Fakt, Przemek ostatnio w Szwecji zawodzi (5 i 3 punkty w ostatnich dwóch spotkaniach), ale warto spojrzeć na to... na jakim torze. W Motali od początku sezonu wiedzie mu się bardzo średnio, za to na wyjazdach dostaje niewytłumaczalnego kopa. W dwóch ostatnich spotkaniach poza domem zdobył odpowiednio 8 i 10 &quot;oczek&quot;, a warto wspomnieć, że były to spotkania przez &quot;Piratów&quot; wygrane, w związku z czym nie miał nawet okazji pokazać się jako rezerwa taktyczna. Rezerwa, do której - w mojej opinii - może dziś dojść, bo z VMS na pewno łatwo nie będzie, tym bardziej, że ciężko wyrokować, co pokaże nowy nabytek Piraterny - Matej Zagar. Kluczem dla pokrycia przez Przemka tej linii będą biegi pierwszy i trzynasty. Jeśli w nich uda mu się zdobyć po dwa punkty, to sądzę, że ten typ zostanie pokryty co najmniej minimalną możliwą różnicą. Nie sądzę bowiem, by w pozostałych startach miał problem z przyjechaniem do mety przed swoim młodszym bratem oraz Klingiem czy Ruudem.
Przy okazji przychylam się do powyższych typów na Vargarnę. ???? )
// Mówiąc lekko żenujący występ starszego z leszczyńskich braci. Rozumiem przyjechać za Zmarzlikiem, ale za Ruudem czy Klingiem? Brrrr...

dawid.400 13,9K

dawid.400

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Obywatel Swiata
Michael J Jensen - Tolek Lindbaeck 1 @ 1,60 Unibet ✅

MJJ dzisiaj dodatkowy start z R/R za Lindgrena, co prawda ciężkie boje czekają młodego Duńczyka ale nie raz pokazywał że potrafi jeździć na wysokim poziomie. Dzisiaj trio Dudek-Ward-Jensen będzie trzymało wynik Dackarny. Tolek z rezerwy ale on w tym sezonie kręci niezłą PATOLĘ. Jadąc nawet z 6 czy 7 nie zdobywał więcej niż 7 punktów. Przecież w Szwecji to kryminał jechać tak słabo z rezerwy.
Vestervik - Hammarby +18,5 2 @ 1,85 Betsson ⛔
Za duży ten handicap w Szwecji takich linii się nie kryje. W drużynie ze stolicy też ma kto jechać, bo Walasek i Bjerre są w formie i praktycznie we dwójkę są w stanie utrzymać ten handicap. Madsen, Max i Karpov też samych 0 nie będą wozili. Na rezerwie Alden także też jest jakaś opcja. Gospodarze z R/R za Musielaka, no ale bez przesady każdy z tych zawodników może mieć słabszy dzień, nie wierzę po prostu w Davidssonów czy Nermarków. A i Ljung ostatnio obniżył loty. Przy R/R wystarczy że jeden zawodnik pojedzie słabiej i mecz z lekkiego zwycięstwa które było w planach robi się mega ciężki.
Zagrałem też wcześniej Vargarnę @3,0 ✅ ale to chyba i tak już nie wejdzie ????

coolmen7 698

coolmen7

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Vestervik - Hammarby +18,5 2 @ 1,85 Betsson
Za duży ten handicap w Szwecji takich linii się nie kryje. W drużynie ze stolicy też ma kto jechać, bo Walasek i Bjerre są w formie i praktycznie we dwójkę są w stanie utrzymać ten handicap. Madsen, Max i Karpov też samych 0 nie będą wozili. Na rezerwie Alden także też jest jakaś opcja. Gospodarze z R/R za Musielaka, no ale bez przesady każdy z tych zawodników może mieć słabszy dzień, nie wierzę po prostu w Davidssonów czy Nermarków. A i Ljung ostatnio obniżył loty. Przy R/R wystarczy że jeden zawodnik pojedzie słabiej i mecz z lekkiego zwycięstwa które było w planach robi się mega ciężki.
Z tego co ja wyczytałem to nie ma żadnego Z/Z za Musielaka tylko jedzie Andersen. A Z/Z to jest za Walaska u gości co oznacza, że mała szansa aby zrobione tyle pkt z rezerwy w stosunku co mógłby Walasek przywieźć.
No i na koniec jeżeli taki Bjerre lub Madsen zawiodą mocniej to tutaj będzie pogrom krótko mówiąc, a pamiętajmy, że Kenneth jedzie 4 dzień pod rząd zawody, podobnie jak dzisiaj np. Iversen przez co nie zdziwi mnie ich obu słabsza dyspozycja, ale to tylko przypuszczenia.

dani222 144

dani222

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zabrze
Vestervik - Hammarby -18,5 1 @ 1,85 fortuna✅ 69-21
Hammarby dziś zz, bez Walaska (odpoczywa, kontuzja pleców )
Madsen ostatnio fatalne wyniki zwłaszcza na wyjazdach: defekty, wykluczenia, jak mówi pech i malutko tych punktów zbiera. Mogą liczyć na K. Bjerre i nic a u gospodarzy w okolicach 2-cyfrówek będą wykręcać: Ljung, Charris, Jędrzejak, solidnie dołożą Batchelor i Neymark. W tych okolicznościach to granica do pokrycia, zwłaszcza że tyloma dostają z Walaskiem:

7 maja Hammarby Sztokholm - Dackarna Mallila 38 : 52
14 maja Indianerna Kumla - Hammarby Sztokholm 47 : 43
21 maja Hammarby Sztokholm - Vargarna Norrkoeping 49 : 41
28 maja Hammarby Sztokholm - Vastervik Speedway 40 : 50
4 czerwca Smederna Eskilstuna - Hammarby Sztokholm 52 : 38
11 czerwca Piraterna Motala - Hammarby Sztokholm 62 : 28
18 czerwca Hammarby Sztokholm - Elit Vetlanda 45 : 45
25 czerwca Dackarna Mallila - Hammarby Sztokholm 61 : 29
2 lipca Hammarby Sztokholm - Indianerna Kumla 55 : 35
9 lipca Vargarna Norrkoeping - Hammarby Sztokholm 57 : 33
Protasiewicz - Dudek +2 pkt 2 1.90 fortuna = 11-9⛔ ...:;/:
5.Spóźniony start Dudek O, Protasiewicz 2.Dudek ostatnio w mega formie i wykręca najlepsze czasy torów. 2 razy pojadą razem, Piotrek też w formie ale wyniki robił na słabszych rywalach np. ostatnio liga Miedziński jechał na 50%, z kontuzją.
Dudek: 1.Kylmaekorpi,Holta, 2,Protasiewicz, 3.Iversen, Lindbaeck, 4 Protas, Kylmaekorpi, FL*
Protasiewicz: 1. Ward,FL* 2 Dudek, 3 MJ Jensen, 4 Dudek, Kylmaekorpi, FL*

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Tak na szybko jeszcze typ:
Hans Andersen-Andrij Karpov 2 @ 2,20 Betsafe⛔
Skoro jest zz-etka za Walaska, to dzisiaj zapewne Karpov te 5 razy dostanie, a przy dobrych wiatrach moze jako taktyk pojdzie, ale juz na bieg 15 nie licze, bo Madsen i Bjerre tam powinni sie znalezc. Tak czy siak Andersen dzisiaj raczej 4 maksymalnie na torze, bo on poza Anglia jest slaby. Do tego jak bedzie cieniowal, to moze go szybko Harris zmienic z rezerwy i tyle bedzie jego jazdy. Para z Nermarkiem wiec tez nie latwo ale tutaj Karpov ma podobnie. Ukrainiec w dobrej formie, co w niedziele potwierdzil przeciwko Lodzi i tutaj moim zdaniem przy przewadze startow spokojnie moze Hansia pyknac, a przy takim kursie, szkoda nie pograc.

K 5

kukos

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Västervik - Elit Vetlanda (+8) 2 @ 1.95
Gospodarze osłabienie brakiem Harrisa. Goście natomiast wydają mi się nie doceniani. Jest Jarek, który będzie ciągnąć wynik. Do tego jest Zmarzlik i Kołodziej, którzy ustabilizowali formę i notują solidne zdobycze punktowe. Następnie dochodzi THJ po kontuzji, co jest wielką niewiadomą oraz Mikkel B. Jensen, który ostatnio świetne zawody odjechał w Bydgoszczy co może być dobrym prognostykiem przed dzisiejszym meczem.
Gospodarze zaskakują in plus, ale tak na prawdę nie mają jednego wyraźnego lidera,Ljung w mojej opinii nie jest już tak szybki jak na początku sezonu, Nermark po kontuzjach jeździ asekurancko.Jędrzejak i Troy chimeryczni, atutem może być Hans z rezerwy, ale myślę, że korzystając z rezerw goście nie powinni dać sobie odskoczyć na dużą ilość punktów.

składy ze strony : http://www.vt.se/sport/match/match.aspx?id=6901629

garet +5 Punkty
M 126

mj_bull

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Bez Walaska kompletnie nie widzę dziś ekipy ze stolicy Szwecji. Jest zz, ale za nic nie zrekompensuje ona braku lidera drużyny. Dlatego:

+2 Smederna @1,83 Bet365 ZWROT

Do tego Dackarna +4 @1,83 Bet365 ✅

Szykuje się bardzo ciekawy pojedynek. Ciężko tutaj wskazać faworyta. Tobet daje +0,5 na gospodarzy handi. Myślę, że Dudek, Ward, Jensen oraz powracający po kontuzji Lindgren postawią silny opór gospodarzom.

Na koniec Batchelor +1 - Kołodziej 1@1,7 ✅

Za Harrisa ZZ, więc dodatkowy start dla Batchelora, do tego jeden punkt bonusowy. Myślę, że na torze Vastervik Troya stać na dobry rezultat i wynik przynajmniej na poziomie Janka.

pozdrawiam

Status
Zamknięty.