Szczęsny - Olkowski, Glik, Szukała, Wawrzyniak - Rybus, Jodłowiec, Krychowiak, Żyro ( Peszko ) - Milik, Lewandowski
Ja to widzę, jak wyżej...
Szczęsny - bo nigdy nie zawiódł i Nawałka ma alibi, że pomimo ławy w PS, gra w FA CUP
Glik i Szukała- dali radę i są zdrowi.
Olkowski - pewne miejsce w Koeln, bezapelacyjnie lepszy niż Wojtkowiak, a nawet niż Piszczek.
Wawrzyniak - bo nie ma innej opcji, ale też dlatego że na Irlandzkich drwali jego centymentry się przydają.
Rybus - bo ma stały fragment,
Jodłowiec, Krychowiak - bo dzadzą spod wątroby, a Mila i Linetty tego nie gwarantują.
Peszko ( Żyro ) - ja bym wpuścił Peszkę, bo jest nieobliczalny a ten pierwiastek szaleństwa będzie nam potrzebny. Pewnie zagra jednak Zyro, co wniesie ?? oby miał bliżej do bramki niż w Amsterdamie, to trafi.
Milik, Lewandowski - bez komentarza.
Nawałka wybrał i jak pokazuje jesień chłop wie co robi, to dajmy mu spokój. Mnie też wkurza Wawrzyniak czy Sebek Mila ale widocznie kadra ich potrzebuje. Opcja z farbowańcami nie wypaliła, więc niech Nawałka buduje ten zespół po swojemu. Błaszczykowski ?? no cóż - facet daje narazie jedną asystę, jest po ciężkiej kontuzji, mentalnie niezwiązany z tą grupą ludzi, bo na jesień go nie było. Na dziś, po prostu nie zasługuje na powołanie.
Mega ciekawi mnie kto stanie między słupkami..