D
0
To bedzie oficjalne podane ??
?????Według mnie warto stawiać na Islandię kiedyś już była podobna historia z udzielaniem azylu znanemu szachiście Bobbyemu Fischerowi. Rozgrywając w 1992 roku mecz ze Spasskim w Jugosławii Fischer złamał przepisy USA, które nałożyły na ten kraj sankcje gospodarcze z powodu toczącej się wojny w Bośni. Przepisy przewidywały karę do 10 lat więzienia za to przewinienie i dlatego amerykański arcymistrz nie powrócił do USA. Jak widać Islandia lubi udzielać azylów ludziom prześladowanym przez USA osobom które nie zgadzają się z ich oficjalną polityką i podróżują do krajów którym amerykanom nie można odwiedzać. Kto wie może i Snowdena przygarną do siebie.
Co prawda nie spojrzałem na datę 15 Sierpnia jako datę rozstrzygnięcia zakładu ale według mnie drugim krajem w którym na jakiś czas się ukryje przed jankesami będzie Islandia. Rosja nie będzie chciała go za długo trzymać wydobędą z niego najważniejsze informacje i się go pozbędą.?????
Ogarnij, od 2 tygodni we wszystkich wiadomościach mówią o tym że Rosja dała temu Snowdenowi azyl i z tego powodu Obama odwołał jakieś spotkanie z Putinem we Wrześniu bla bla bla
Teraz wisi zakład gdzie bedzie 1 grudnia i na Rosje jest @1,35