Gdyby PIS miała taką samą okazję zrobiliby dokładnie tak samo... nie oszukujmy się.
Nikt głośno o tym nie mówi... ale wiadomo o co chodzi.
No pewnie tak.
Normalka w Polsce.
I jak ktoś sądzi, że to się zmieni to jest głupi i naiwny.
Gdyby PIS miała taką samą okazję zrobiliby dokładnie tak samo... nie oszukujmy się.
Nikt głośno o tym nie mówi... ale wiadomo o co chodzi.
Prawo konstytucyjne dawno było ????Dobra a niech ktoś kompetentny (nie szukajcie w wikipedii tylko, bo to nie jest wiarygodne źródło) powie kto może stwierdzić tą "niemożność do pełnienia f. prezydenta przez marszałka"... nie wydaje mi się żeby to działało na zasadzie, umiera prezydent, marszałek mówi "ja nie bede bo za 2 miechy wybory w których startuje"... to jest za przeproszeniem zasrany obowiązek marszałka sejmu w takiej sytuacji
Marszałek sejmu, chyba, że nie może to wówczas Marszałek Senatu [ art. 131 punkt 3. ].
Dobra a niech ktoś kompetentny (nie szukajcie w wikipedii tylko, bo to nie jest wiarygodne źródło) powie kto może stwierdzić tą "niemożność do pełnienia f. prezydenta przez marszałka"... nie wydaje mi się żeby to działało na zasadzie, umiera prezydent, marszałek mówi "ja nie bede bo za 2 miechy wybory w których startuje"... to jest za przeproszeniem zasrany obowiązek marszałka sejmu w takiej sytuacji
Hmm, właśnie tak sobie myślę, że raczej źle zostałoby to odebrane, gdyby Komorowski zdecydował się nie przejąć funkcji prezydenta. Mówiono by, że uchyla się od odpowiedzialności, że zwala ją na Borusewicza itp.
Hmm, właśnie tak sobie myślę, że raczej źle zostałoby to odebrane, gdyby Komorowski zdecydował się nie przejąć funkcji prezydenta. Mówiono by, że uchyla się od odpowiedzialności, że zwala ją na Borusewicza itp.
Też tak myślałem, że w hołdzie, nikogo PIS nie wystawi.Nie wiem..może jestem troche naiwny, ale wg mnie nie bez szans jest opcja, że PiS w hołdzie Lechowi Kaczyńskiemu, nie wystawi żadnego kandydata. Co do Lewicy, tutaj widze nieco mniejsze szanse na taki krok, ale też bym takiej opcji tutaj nie wykluczył - bez kandydata w hołdzie Jerzemu Szmajdzińskiemu. Fakt..polityka polityką, ale myśle, że PiS stać na taki gest, skoro to zmarły Prezydent miał być "ich" kandydatem.
Ziobro? Chyba żartujecie. Osoba dzięki której Polska kardiologia przechodzi kryzys ma zostać prezydentem? Jego innych "zasług" nie ma co wymieniać, ale jest wystarczająco skompromitowanym politykiem, poza tym z czysto ludzkich względów jest zupełnie inną osobowością niż ś.p. prezydent, niestety dla Zbysia, na sporą niekorzyść.
Nic nie sugeruję tylko stwierdzam fakty, o których mówią lekarze. Od owej konferencji " Doktor G. już nikogo nie skrzywdzi" drastycznie spadła liczba przeszczepów. Żeby było jasne - nie uważam, że jest to główna przyczyna, ale jeżeli ktoś oczernia innych będąc ministrem sprawiedliwości, nie zastanawiając się jakie to będzie miało skutki dla chociażby ciężko chorych, nie może pełnić tak ważnej funkcji.Proszę Cię, bez takich populistycznych argumentów. Uważasz, że ludzie boją się operacji, bo parę lat temu Ziobro zasugerował, że niejaki doktor G., łapówkarz i co by nie mówic wyjątkowa wsza, mógł przyczynic się do śmierci pacjenta?
Dokładniejsze infoI już pierwsze wiadomosci co do nachodzących wyborów - Nałęcz i Jurek nie startują. Ja żałuję trochę, szczególnie tego drugiego, którego lubię i chociaż wiem, że zbytnich szans nie miał to cieszyłem się, że startuje.