>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Dyskusje o Serie A - w sezonie 2019/2020 - Newsy, Transfery, Zakłady długoterminowe

jozzy22 12,8K

jozzy22

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Skawina
W środę zmarł Giorgio Squinzi, szef US Sassuolo. Mężczyzna miał 76 lat. Przyczyny śmierci nie są znane.

1 0

10gracz10

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
I wreszcie zmiana trenera w Milanie. Jednak jak trenerem zostanie był coach Violi to marnie to wszystko będzie wyglądać w dalszym ciągu 

windover 5,2K

windover

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Polska Zachodnia
Stefano Pioli jest już oficjalnie nowym trenerem Milanu - poinformowała oficjalna strona klubu. Na stanowisku tym zastąpił zwolnionego Marco Giampaolo.

Urodzony w październiku 1965 roku Pioli, trenerską karierę rozpoczął w 1999 roku. Pierwsze doświadczenie trenerskie Serie A zdobywał w Parmie w 2006 roku. W kolejnych latach prowadził również takie zespoły jak Chievo, Palermo, Bologna, Lazio, Inter Mediolan i Fiorentina.

Milan poinformował o podpisaniu ze szkoleniowcem dwuletniej umowy.

karciarz 16,2K

karciarz

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Twin Lagoon
Prędko to oni nie wyjdą z tego "bagna", a szkoda, bo to był wielki klub. Obecnie pozostała tylko nazwa. 

M 0

mlekojuve

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Niby jest ultimatum dla Piątka, że musi się pokazać do stycznia, bo inaczej czeka go wypożyczenie. Trzeba przyznać, że już tak nie błyszczy jak w tamtym sezonie.

ibis 16,5K

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
36
Miasto
Polska
Carlo Ancelotti przestaje być trenerem Napoli. Jednym z kandydatów na nowego trenera ma być podobno Gennaro Gattuso. Ancelotti natomiast jest przymierzany do Evertonu i Arsenalu. 

rekretyper 2,1K

rekretyper

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Byl Bedzie Jest
Ja mam nadzieje że na dniach usłyszę taką sama wiadomość z Turynu. Bo to co gra Juve pod wodzą Sarriego to dramat.

paga 318

paga

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Pożegnania trenera przez piłkarzy Napoli w social mediach to jakiś kabaret. Najpierw kładą na Niego lagę i kopią się po czołach, żeby tylko się go pozbyć a teraz żałoba i stypa. Komedia. Ja się nie dziwię, że Zieliński ma poblokowane dodawanie komentarzy na insta bo to jeden z największych ciap jakie biegały na boiskach. 

karciarz 16,2K

karciarz

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Twin Lagoon
cytat z dnia 11 grudnia 2019 13:27 przez rekretyperJa mam nadzieje że na dniach usłyszę taką sama wiadomość z Turynu. Bo to co gra Juve pod wodzą Sarriego to dramat.

Nie usłyszysz do końca przynajmniej tego sezonu, a może i dalej. 

Gattuso oficjalnie trenerem Napoli. 

Fajnie się bawią w tym Neapolu. 

ibis 16,5K

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
36
Miasto
Polska
cytat z dnia 11 grudnia 2019 17:06 przez pagadiPożegnania trenera przez piłkarzy Napoli w social mediach to jakiś kabaret. Najpierw kładą na Niego lagę i kopią się po czołach, żeby tylko się go pozbyć a teraz żałoba i stypa. Komedia. Ja się nie dziwię, że Zieliński ma poblokowane dodawanie komentarzy na insta bo to jeden z największych ciap jakie biegały na boiskach. 

Wydaje mi się, że Gattuso nie pozwoli na tego typu dziwne akcje. Włoch ma mocny i ostry temperament, a charakteru tego Pana nikt nie jest w stanie zmienić. 

ibis 16,5K

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
36
Miasto
Polska
OFICJALNIE: Zlatan Ibrahimović piłkarzem AC Milanu

Piątek tej zimy może się zacząć pakować?. Jak wy to widzicie?. Zapraszam do dyskusji. 

qowalsky6 29,6K

qowalsky6

Znawca
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Grunberg
cytat z dnia 27 grudnia 2019 20:15 przez ibisOFICJALNIE: Zlatan Ibrahimović piłkarzem AC Milanu

Piątek tej zimy może się zacząć pakować?. Jak wy to widzicie?. Zapraszam do dyskusji. 

Z całym szacunkiem, ale luźna MLS, gdzie obrońcy są tylko z nazwy :), a liga włoska (co by o niej nie mówić), to niebo, a ziemia. W Italii tak "łatwo" o gole nie będzie... A i wiek nie taki do zapasów i przepychanek :) - to może mieć znaczenie. Marketingowo ok, ale czy sportowo, to przełom? No nie wiem...

ibis 16,5K

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
36
Miasto
Polska
Ibra dobrze zna ligę włoską bo już w przeszłości grał w Milanie, a więc moim zdaniem pomimo wieku raczej nie będzie miał problemów z  mocniejszymi starciami ;)
Pytanie czy da tylko jakości z przodu co kiedyś?. MLS to nie Serie A, która jest zdecydowanie lepsza. Piątek z pewnością będzie miał od kogo się uczyć, ale czy dzięki temu będzie spędzał odpowiednią ilość minut na boisku. 

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
qowalsky6 +49 Punkty (zgadza się, pzdr...)
karciarz 16,2K

karciarz

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Twin Lagoon

Dobre miejsce do zakończenia kariery. Pieniądze również będą się zgadzać na koncie. 

Problemem i tak jest druga linia. 

qowalsky6 +49 Punkty (wiek też robi swoje przy starciu z włoskimi rzeźnikami :) pzdr...)
Waldi1979 35,5K

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
36
Dla Zlatana to dobry transfer, dla Piątka niekoniecznie, szczególnie w kontekście EURO 2020. Nie po to Milan sprowadził Ibrahimovicza, żeby ten siedział na ławce, z jego wybujałym ego to od niego na pewno trener będzie musiał zacząć ustalanie składu i jeżeli Milan nie będzie grał na dwóch napastników to Krzysiek będzie dostawał coraz mniej minut, już ostatnio przesiadywał na ławce, ten sezon ma katastrofalny, zarówno jeśli chodzi o grę, jak i o strzelone gole, 4 z czego 3 z karnych, kibice już nie są nim tak zachwyceni jak w poprzednim sezonie kiedy przebojem wszedł do włoskiej piłki, chluby też nie przynosi mu pamiętny wywiad, w którym powiedział (nie pamiętam dokładnego cytatu, ale coś w stylu) "że Milan to tylko przystanek w karierze i że przy kolejnym transferze chce być warty 60-70 mln euro". Wydaje mi się, że powinien pójść na wypożyczenie, bo przed EURO pół roku na ławce i granie po kilka / kilkanaście minut dobrze nie wróży.

qowalsky6 +49 Punkty (Oby nie, ale niestety może być jak piszesz, Zlatan starszy, to i bardziej kontuzjogenny (czego mu nie życzę) ale tak może być i wtedy Piątek wiadomo...)
ibis 16,5K

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
36
Miasto
Polska
Najśmieszniejsze, a może najdziwniejsze jest to, że kibice widzą tylko problem w Piątku. To cały zespół gra słabo i bez większego pomysłu, a najwięcej dostaje się Polakowi...
Wypożyczenie to na pewno dobra opcja i chyba najlepsza aby Krzysiek znowu zaczął grać, strzelać i budować swoją reputację. 

B 2,9K

barlo123

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0

Lazio - 1 miejsce w sezonie 19/20 
17.00 @efortuna

Kurs mega przesadzony, przeciez na ten moment Lazio ma strate 6 pkt do Juve i Interu i jeden mecz z Veroną zaległy. Juve w tym sezonie rozczarowuje, wiele meczy wygrywało na farcie albo Wojtek ratował im tyłek. Dodatkowo grają na dwóch frontach i wydaje mi się, że Liga Mistrzów ważniejsza niż kolejne mistrzostwo w lidze, gdzie zresztą wystawiają często zmienników w obronie albo Buffona w bramce. Inter w prawdzie gra jeszcze w LE, ale  tam odpuszczą i skupią się na Serie A. Dla mnie w tym sezonie wszystkie 3 zespoły na ten moment mają równe szanse, Lazio ma bardzo szeroką kadre w porównaniu do Interu, ja kurs 17.00 biore, gdzie u innych bukow po 14.00 dostaniemy.

nadiam 76

nadiam

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
cytat z dnia 28 grudnia 2019 13:35 przez ibisNajśmieszniejsze, a może najdziwniejsze jest to, że kibice widzą tylko problem w Piątku. To cały zespół gra słabo i bez większego pomysłu, a najwięcej dostaje się Polakowi...
Wypożyczenie to na pewno dobra opcja i chyba najlepsza aby Krzysiek znowu zaczął grać, strzelać i budować swoją reputację. 

Dlatego jestem ciekawa, co będą mówić i jak zmienią front, jeśli się okaże, że wzięli Zlatana a tu drużyna nadal będzie grała takie samo dno, jak ostatnie miesiące.

O Piątku w kontekście wypożyczenia najwięcej się mówi ostatnio o Bundeslidze. Ciekawe, jak się to skończy, w międzyczasie pierwszy mecz w tym roku 06.01.

jozzy22 12,8K

jozzy22

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Skawina
Podczas przerwy świąteczno-noworocznej AC Milan rozegrał mecz towarzyski z Rhodense. Rossoneri wygrali to spotkanie 9:0, a dwa razy na listę strzelców wpisał się Krzysztof Piątek.
To nie jednak występ reprezentanta Polski był najważniejszy. W Milanie po raz pierwszy od powrotu wystąpił bowiem Zlatan Ibrahimović. Szwedzki gwiazdor także nie zawiódł – zdobył bramkę i miał asystę przy trafieniu Hakana Calhanoglu

B 2,9K

barlo123

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ibra ma wystąpić od pierwszych minut w meczu z Sampdorią, Piątek leci na ławkę. 

- Swoją drogą jak jesteśmy przy Szwedach to mega talent Kulusevski podpisał właśnie kontrakt z Juve, ale jeszcze do końca lipca pogra w Parmie. 

- Genoa się zbroi, Perin i Behrami zostali nowymi graczami, a lada moment ma do nich dołączyć Destro z Bologny, który moim zdaniem jest jednym z bardziej niedocenianych piłkarzy na włoskich boiskach. 

- Eriksen łączony z Interem i to już w styczniu. 

Swoją drogą to wezmę taki zakład bo kurs mega przesadzony:

Kto wyżej:
Sampdoria - Genoa 
Genoa  3.50 @efortuna 

Tutaj jest różnica tylko 4 pkt, a przecież jeszcze 21 meczy do końca! Ja nie wiem kto to wystawił, ale ja to pobieram. Genoa wzmacnia się w zimowym okienku, jest trener który podobno ma zaufanie, w Sampdorii do końca sezonu wypada Ferrari, a więc podstawowy obrońca. Genoa do tego ma już za sobą najcięższe wyjazdowe mecze- Juve, Napoli, Rome, Inter czy Lazio. Kurs 3.50, 21 kolejek do końca i tylko 4 pkt różnicy? Trzeba grac
​​​​​​
Torino- Fiorentina 
Fiorentina 3.50 @efortuna 

Podobnie jak wyżej szansę 50/50, a nawet ze wskazaniem na Fiorentine, która przecież ma szerszą kadrę i większy budżet. Przyszedł właśnie nowy trener, który nieźle sobie radził w przeszłości z Sassuolo i Empoli. Znowu tylko 4 pkt różnicy na przestrzeni 21 meczy to jest nic. Fiorentina ma kapitalny środek pola, ściągnięcie Pulgara z Bologny to był strzał w 10, do tego Castrovini. Mam nadzieję, że Chiesa w końcu odpali, terminarz również po stronie Fiorentiny, ja 3.50 pobieram z pocalowaniem ręki.