Właśnie ten nieograniczony budżet mnie denerwuje! Codziennie jakiś inny najemnik łączony z Man.Utd. Ramos, Schweinsteiger, Gundogan, a to jeszcze inni. Nikt nie potrzebuje ich na Old Traffford za nie wiadomo jaką wielką kasę!! Potrzebny jest jeden obrońca, ale przecież i bez tego się może obejść, wsytarczy mocniej postawić na obecnych w składzie, Są młodzi zdolni jak McNair, który pokazał się w tym sezonie z jak najlepszej strony i jest to przyszłość klubu bez dwóch zdań, ale trzeba go umiejętnie prowadzić. LvG umiał to przez lata więc wierzę, że i nie zapomniał tego?!
W takim klubie jak Manchester United ważna jest tożsamość od lat, pokolenie '92 czyli Giggs, Scholes, Beckham, Nevillowie itp. A teraz nagle się robi z tego klubu rzeszę najemników chcąc sprowadzać kolejne "gwiazdki" za dużą kasę! Nie są oni nikomu potrzebni, Ferguson jakoś umiał za małą kasę wyjąć młodych zdolnych i ich powstawiać do składu, Ronaldo, Chicharito to dwa pierwsze przykłady z brzegu. Owszem nie wszyscy się sprawdzali, ale to chyba oczywiste, że przy próbach zdarzają się i błędy. A jest to mniej ryzykowne niż sprowadzenie gościa za 50mln!
Po co ktoś taki jak Schweinsteiger w ogóle ? To mnie bardzo zastanawia... Carrick, Ander Herrera i Fellaini, środek pola jest, po co wydawać tyle hajsu na z każdym rokiem słabszego Bastiana ? Ander Herrera jest na tę chwilę lepszy i więcej daje zespołowi, ale trzeba na niego postawić jak to zrobił LvG w pewnym momencie tego sezonu i zatrybiło.
Mam wielką nadzieję, że De Gea pomyśli logicznie i do żadnego Realu nie pójdzie, bo sorry, ale po co ? Do Beniteza ? Do kibiców, którzy wygwizdują swoją legendę? (Ikera) Tam się nie szanuje zawodników, liczy się kasa, widowisko, a i prezydent Florentino Perez jest dziwny...
Także mam nadzieję, że De Gea zostanie, kiedyś też była saga z Rooneyem, że odejdzie do City haha, ale wtedy cały czas wiedziałem, że to medialna szopka bo Rooney nigdy tam nie pójdzie i po kilku tygodniach podpisał z MU nowy kontrakt i gra do dziś.
Denerwuje mnie także, że pisze się w kontekście MU o Sterlingu. Po co taki prawidziwy najemnik dla którego liczy się jedynie kasa i ma ciągłe fochy?! Jak on przyjdzie na Old Trafford to będzie szczyt głupoty LvG, nie dość, że z Liverpoolu to jeszcze ktoś z takim ego...
A wszystko odbędzie się kosztem Adnana Januzaja! To jak jego postać została zmarginalizowana w poprzednim sezonie mnie bolało, młody powinien grać częściej, ale przez tę formacje 3-5-2 i upór LvG nie było dla niego miejsca na boisku bo wtedy nie grali typowi skrzydłowi z ofensywnymi inklinacjami i dryblingiem tylko konie biegający non stop jak Young i Valencia. Liczę, że ten sezon będzie Januzaja bo jego potencjału nie wolno zmarnować, on jest przyszłością klubu więc przyjście Depaya wystarczy jako wzmocnienie skrzydeł i tyle, bo ta pozycja jest mocno obsadzona na daną chwilę.
A w kolejce są młodzi z zespołu rezerw jak Andreas Pereira czy James Wilson. Przecież Andreas Pereira to kawał piłkarza moze być (obczajcie sobie jego gola z finału MŚ u20
Brazylia -
Serbia!

) Wilson z kolei już wchodził do zespołu więc dać mu szans więcej.
Klaspwy napastnik ? Hm powiem tak, nie chciałbym. Jest Rooney i to on powinien grać na szpicy. Powinno się zostawić van Persiego, jeden słabszy sezon się zdarza przecież. Ponadto Holender pod okiem LvG co jak co, ale chyba dobrze funkcjonować powinien. A po trzecie to chciałbym zatrzymania w klubie Chicharito... Idealny zawodnik na wejścia z ławki i do rotacji. Jeżeli ktoś wątpi w jego klasę i umiejętności, czy też motywacje to polecam obejrzeć sobie mecz Real - Atletico w Lidze Mistrzów gdzie dostał szansę i zastępował Benzemę.
Javier musi zostać!
Welbecka już oddali za czapkę gruszek ;/ Wielu tutaj ziało ogniem w jego kierunku, że nie strzela goli bla bla, ale ja ubolewam, że się z nim rozstano tak bez żalu. Gość ciągle się rozwija, a potencjał ma ogromny.
Może i nie odniósł sukcesu w Realu, ale zajął 2 msc w lidze z 96pkt! Wtedy Barca była nie do zatrzymania, owszem Alcorcon i Lyon w CdR i
LM też dały swoją, a w zanadrzu był Mourinho i Perez wziął wtedy jego, ale liczby w lidze Realu były bardzo dobre.
Może i się zbroi, ale kim ? Milner? Ings? Firmino? To nazwiska na środek tabeli... Sam licyzłem na więcej w wykonaniu Firmino, widziałem go z kilkanaście razy w ostatnich sezonach w Hoffenheim, potrafił tam błysnąć i zwodem i szybkością i strzałem. Ale oglądam tego samego Firmino na Copa AMerica i jest słabiutki.
Akurat Liverpool ma rozgrywającego, jest Philippe Coutinho nie zapomnij

Akurat on do spółki z Hendersonem w środku pola robią kawał roboty. Asekurowani przez Lucasa Leive mają środek pola świetny.
Ale ja jakoś nie widzę Liverpoolu w top4 w next sezonie...